image

"Meeste Amerikanen weten niet dat WhatsApp van Facebook is"

woensdag 9 oktober 2019, 17:17 door Redactie, 11 reacties

De meeste Amerikanen weten niet dat WhatsApp eigendom van Facebook is of wat https en private browsing precies doen, zo Dat stelt het Pew Research Center op basis van een online quiz die door meer dan 4200 Amerikanen werd gedaan.

Deelnemers aan de quiz kregen verschillende vragen voorgeschoteld. Zo weet 30 procent dat bij https het verkeer wordt versleuteld en kan 28 procent een voorbeeld van tweefactorauthenticatie herkennen. De werking van private browsing, waarbij het browsegedrag alleen voor andere gebruikers op dezelfde computer niet zichtbaar is, is bij 24 procent bekend.

Verder weet 29 procent dat WhatsApp en Instagram eigendom van Facebook zijn. Het verdienmodel van sociale netwerksites is wel bij de meeste ondervraagde Amerikanen bekend. 59 procent weet dat Facebook en andere sociale mediaplatformen hun geld via advertenties verdienen. Ook de werking van cookies en dat phishing op allerlei platformen kan voorkomen hebben de meeste deelnemers goed. De resultaten laten verder zien dat jongeren en hoger opgeleiden meer vragen goed hebben dan ouderen en lager opgeleiden.

Image

Reacties (11)
09-10-2019, 17:42 door Anoniem
Ach, Amerikanen zijn 'dump fucks' volgens Zuckerberg... Dus dit verbaast mij allerminst: https://gawker.com/5636765/facebook-ceo-admits-to-calling-users-dumb-fucks

TheYOSH
09-10-2019, 17:51 door [Account Verwijderd]
Amerikanen? Nederlanders precies het zelfde verhaal. En mensen zijn toch allemaal zo mega verbaasd dat ik geen whatsaap heb! Het is systematisch lek. En dat komt omdat het van Fecesbook is. Dat hoort lek te zijn. Mensen willen trump en whatsaap. Ik denk niet dat het nog te redden is. Ook als ze weten dat het van Fecesbook is blijft het erop staan "want ze kunnen de contacten niet missen". Sigh... Die zijn allemaal net zo slim...
09-10-2019, 18:42 door Anoniem
Zouden WhatsApp gebruikers wel weten dat deze applicatie letterlijk en vooral onnodig verbinding maakt met facebook.com?
09-10-2019, 18:52 door Anoniem
"You scored better than 94% of the public, below 2% of the public and the same as 4%." Terwijl mijn Engels niet zo heel best is en zeker niet een van slimste ben ;-).
Alleen de laatste vraag fout, ben overigens blij dat ik die gozer niet ken.
09-10-2019, 20:28 door Anoniem
Het interesseert mensen totaal geen drol dat ze alles op straat gooien zolang ze er financieel niet onder lijden.
09-10-2019, 22:26 door Anoniem
Interesseert mensen allemaal geen fuck wat ze opstraat gooien. Je kan dat idioot noemen
Ik was vroeger ook een van die idioten want ik ben toch maar een nobody en daarom kan ik doen wat ik wil
who cares right
en zo denken de meesten tot dat tot dat
tot dat ik erachter kwam dat mijn nicht getrouwd was met een van de rijkste mensen van het land.
Of toen ik tot het besef kwam dat ik behoorlijke wat gekke vrienden heb die behoorlijk wat gekke dingen deden zoals gaan betogen, protesteren en illegale downloads faciliteren.
Of toen dat ik tot besef kwam dat het internet gebruiken als uitlaatklep voor al je goede en slechte emoties heel erg gevaarlijk kan zijn, je denkt zelf misschien soms ik ben niet belangrijk maar zogauw jij belangrijke mensen in je omgeving hebt zitten zoals personen met een topfunctie, mensen die aan politiek al is het op laag niveau, iemand die aan topsport doet of een je hebt familiale links met een of andere media figuuur.
In dit geval zit de kans er dik in, dat jij passief wordt gevold door allerlei entiteiten.
en nu maar hopen dat we niet afglijden naar een totalitair fascistoide regime zoals in the US
Dan zijn er een hele hoop mensen de zak die nu allemaal denken who cares wij zijn toch niet belangrijk
10-10-2019, 09:07 door Anoniem
Door Anoniem: "You scored better than 94% of the public, below 2% of the public and the same as 4%." Terwijl mijn Engels niet zo heel best is en zeker niet een van slimste ben ;-).
Alleen de laatste vraag fout, ben overigens blij dat ik die gozer niet ken.
Heb daar ook maar "not sure" ingevuld--was voor mij een gok tussen twee en bedacht me toen dat ik eigenlijk niet het risico wilde lopen het antwoord correct te geven. Wat een hoofd. Onnozele "technologie" en daar dan "leader" van zijn, wees er maar trots op. Wel de essentie van wat er uit silley valley de wereld komt verreiken. Daarnaast: Hoe is zo'n hoofd herkennen belangrijk voor je toepasbare technologiekennis?

Wel weer de ene vraag met het grootste percentage incorrecte antwoorden, zonder "not sure"-antwoorden mee te tellen. Ergens heb je voor de technologievragen liever dat mensen "not sure" zeggen dan dat ze het fout hebben.

De benaming "incognito modus" heeft me vanaf het begin dwarsgezeten. Wat het je geeft (wat het je maximaal kan geven) komt in de verste verte niet nabij het conventionele idee van "incognito", en is dus ronduit misleidend. Opzettelijk, of de developer en de product- en release managers die ermee bezig geweest zijn, zijn echt zo dom.
10-10-2019, 10:49 door Anoniem
Ach, Amerikanen zijn 'dump fucks' volgens Zuckerberg... Dus dit verbaast mij allerminst

Alsof dit in Europa anders is.
10-10-2019, 22:11 door Anoniem
*facepalm*
Maar op een serieuze noot: Dit is zorgelijk, vooral het gebrek van https kennis, Facebook inc. en inprivate browsen. Jack Dorsey zou ik ook niet weten, maar de rest is basic knowledge als je je online privacy veilig wil houden. Wat is het volgende bericht: Helft van de mensen weet niet dat google data verzameld als je google search gebruikt?
11-10-2019, 08:18 door Anoniem
Als ik tegen een whatsapp gebruiker zeg dat whatsapp van facebook is, dan krijg ik meestal een schouder ophaling als reactie. Of sommigen zeggen zelfs dat whatsapp beter is dan facebook messenger...

Dan stel ik dan constant de vraag, weten die mensen wel of beseffen ze wel dat whatsapp van facebook is. Helaas zal ik hierop nooit het antwoord weten, maar ik ben er zeker van overtuigd, betreft het artikel, dat europa net zo 'dump fucks' zijn als amerikanen.
16-10-2019, 16:50 door Anoniem
Door Anoniem: Ach, Amerikanen zijn 'dump fucks' volgens Zuckerberg... Dus dit verbaast mij allerminst: https://gawker.com/5636765/facebook-ceo-admits-to-calling-users-dumb-fucks

TheYOSH

@TheYOSH: Wij zijn bijna 330 M . Denk je echt dat de meest van ons zijn dom ? Wie zijn dan slim ? jullie ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.