image

Freedom of the Press waarschuwt journalisten voor G Suite

vrijdag 11 oktober 2019, 11:53 door Redactie, 6 reacties

De Amerikaanse Freedom of the Press Foundation waarschuwt journalisten en nieuwsredacties voor het gebruik van Googles G Suite, aangezien documenten die via het platform worden uitgewisseld niet end-to-end versleuteld zijn, wat inhoudt dat Google de inhoud kan lezen.

Journalisten krijgen dan ook het advies om gevoelige data en documenten weg van G Suite te houden. Volgens Martin Shelton van de Freedom of the Press Foundation, en zelf eerder werkzaam voor Google, maken veel nieuwsredacties gebruik van G Suite. Het platform biedt echter geen end-to-end-encryptie. "Google heeft alles om je data te lezen. Deze inzage in gebruikersdata houdt in dat Amerikaanse overheidsinstanties de mogelijkheid hebben om Google te dwingen relevante gebruikersgegevens voor hun onderzoeken te verstrekken", aldus Shelton.

Zolang G Suite geen volledige end-to-end-encryptie biedt moeten journalisten en nieuwsredacties voorzichtig met het platform omgaan en zich bewust van de risico's zijn. "Hoewel Google zegt dat er processen zijn om misbruik van gebruikersdata tegen te gaan, heeft het bedrijf de mogelijkheid om de data die je in je G Suite-account plaatst te lezen en analyseren, alsmede data die je passief genereert door het gebruik van deze tools. Het gaat dan ook om de activiteiten van je organisatie bij het gebruik van G Suite", merkt Shelton op.

Hij voegt toe dat niet alleen overheidsinstanties de data in G Suite kunnen opvragen, maar dat ook G Suite-beheerders binnen een organisatie vergaande toegang hebben. Journalisten moeten daarom voorzichtig zijn wat ze in G Suite plaatsen. "Data over interne inloggegevens, bronnen, langetermijnonderzoeken en andere gevoelige data is mogelijk ergens anders beter op zijn plaats", gaat Shelton verder. Hij besluit door te stellen dat er versleutelde cloudopslagdiensten zijn die uitkomst kunnen bieden, maar het soms beter is om data offline en niet op een computer op te slaan.

Reacties (6)
11-10-2019, 13:18 door Anoniem
Een serieuze persorganisatie moet zorgen dat ze zelf in control zijn over hun data. Dit kan bijvoorbeeld door zelf een Nextcloud oplossing te hosten.
11-10-2019, 13:52 door Anoniem
Een serieuze persorganisatie moet zorgen dat ze zelf in control zijn over hun data. Dit kan bijvoorbeeld door zelf een Nextcloud oplossing te hosten.

Veel journalisten werken freelance, en bepalen zelf welke middelen ze inzetten.
11-10-2019, 16:22 door Anoniem
Zal ook in deze opzet nooit end2end worden.. waar parkeer je het document? In de Google Cloud, daarvandaan wordt het gedeeld.
E(i)ndpunten zijn in deze gebruiker en google. Encrypted storage bij Google zou dit oplossen
12-10-2019, 10:29 door Anoniem
De narigheid bij dit hele verhaal is Google's positie. Google is niet "unbiased", Google is niet neutraal. Google is een politiserende factor, al is het alleen al vanwege de ingenomen positie vanwege de core-business en met welke krachten het ïn bed ligt".

Google's leiderschap is daarnaast ook nog beinvloed(baar) door de heersende denkbeelden op de Amerikaanse universiteiten, uitgedragen door neo-marxisten als bijvoorbeeld Saul Alinsky, zoals ook onze partijen als Groenlinks
en de hen steunende christelijke links-denkers, de nieuwlichterij van ChristenUnie bijvoorbeeld erdoor wordt beinvloed.

Het conservatieve nationale en anti-globalistische denken staat tegenwoordig sterk onder druk en de "journo" is dan ook niet vrij in zijn of haar publiceren. Blijf je niet netjes binnen de van je verwachte poly-color lijntjes kleuren, kun je je loopbaan wel opgeven. Zelfde geldt voor onafhankelijk onderzoek dat bepaalde grote belangen belemmert. Je kunt het anders dan verder "wel schudden". Twijfel aan wat multinationals aan "onderzoek" presenteren voor de mega-winsten bijvoorbeeld. Grote onvrijheid op dit vlak.

In wezen is men nog vrij naar het woord, de daden spreken echter een andere taal. Neen, ik heb het niet over Feyenoord.

Maar alle info wordt dan ook niet gedeeld en is ook niet altijd voor handen om zich een compleet beeld te vormen.
Waar lazen we bijvoorbeeld dat Kashoggi voortkwam uit een Turks wapenhandel imperium? Je moet hel goed zoeken om die info te vinden binnen alle tumult van het moment. De vingertjes wijzen weerzoals meestal of altijd een bepaalde gemanipuleerde kant uit, toch?

"Saytan" regeert de wereld, mensen, en deze geestelijke machthebber met zijn vleselijke psychopatische vazallen is de manipulator vanaf den beginne, jaloers tot in de afgrond. De "duvel en zijn ouwe moer", zeggen we niet voor niets.
Zijn grootste kracht is te verhullen dat ie zelfs bestaat. Maar kijk goed uit uw ooghoeken en blijf "gewoon"doen.
Tor en anonimiseren alleen is niet voldoende. We are the Borg, resistence is futile.

Goed weekend, folks,

J.O.
15-10-2019, 12:01 door Anoniem
Door Anoniem: Google's leiderschap is daarnaast ook nog beinvloed(baar) door de heersende denkbeelden op de Amerikaanse universiteiten, uitgedragen door neo-marxisten als bijvoorbeeld Saul Alinsky, zoals ook onze partijen als Groenlinks en de hen steunende christelijke links-denkers, de nieuwlichterij van ChristenUnie bijvoorbeeld erdoor wordt beinvloed.

Er zijn zat goede conservatieve media voorhanden, dat is altijd zo geweest, waaronder in Nederland van oudsher onder meer het Elsevier Weekblad (conservatief liberaal) en het Reformatorisch Dagblad (gereformeerde gezindte). Gelukkig zijn die opinie en dagbladen nog wel redelijk verschoond gebleven van allerhande bizarre samenzweringstheorieën en uitingen van virulent antisemitisme, iets wat men van delen van het huidige internet helaas niet meer kan zeggen.
16-10-2019, 18:23 door Anoniem
Er zijn helaas bijna geen objectieve media meer. Allemaal omgekochte door politieke lobbyisten.
Je mag wel zeggen wat je denkt in onze vrije westerse wereld alleen mag je het niet hebben over bepaalde gevoelige zaken.
Er is wel degelijk sprake van Censuur alleen doet men er alles aan om het anders te doen lijken.
Een mooi voorbeeld hiervan is de Israel-Palestina problematiek. Sta je hier aan de verkeerde kan wordt je instant geprofileerd als anti semiet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.