image

Ransomware infecteerde Franse televisiezender M6

dinsdag 15 oktober 2019, 17:23 door Redactie, 5 reacties

Systemen van de Franse Groupe M6, een grote exploitant van commerciële radio- en televisiestations in Frankrijk, zijn afgelopen weekend met ransomware besmet geraakt. Dat heeft het bedrijf via Twitter bekendgemaakt. Door de infectie konden medewerkers geen gebruik meer maken van telefoonlijnen en e-mail en waren kantoor- en managementtools aanzienlijk verstoord, aldus een bron tegenover L'Express.

Medewerkers zouden door de ransomware gedwongen zijn om via hun mobiele telefoon en sms-berichten te communiceren. De radio- en televisie-uitzendingen hadden echter niet onder de ransomware te leiden. Volgens M6 was dit te danken aan het snelle optreden van medewerkers. Hoeveel systemen precies besmet zijn geraakt, hoe de infectie zich kon voordoen en om welke ransomware het ging is onbekend. De televisiezender liet gisteren weten dat het bezig was met het herstellen van getroffen systemen.

In 2015 kreeg de Franse televisiezender TV5 Monde nog met een aanval te maken waardoor het uit de lucht ging. De aanval was mogelijk doordat journalisten besmette e-mails van de aanvallers hadden geopend. Die kregen zo toegang tot systemen en konden daarvandaan hun malware verder in het netwerk van de zender verspreiden.

Image

Reacties (5)
16-10-2019, 08:05 door Bitje-scheef
Email, the final frontier...
16-10-2019, 10:05 door Anoniem
Dit kan ook allemaal gewoon via e-mail. Slechte beveiliging daar bij die jongens. Ze denken dat e-mail verkeer ook voor file sharing gebruikt kan worden. Heel slim. Voor bestanden te delen gebruiken ze andere systemen die fatsoenlijk beveiligd zijn en bestanden goed scannen met een heuristic engine en cloud features..
17-10-2019, 07:33 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Voor bestanden te delen gebruiken ze andere systemen die fatsoenlijk beveiligd zijn en bestanden goed scannen met een heuristic engine en cloud features..

Nederlands is 'om bestanden te delen...' OF 'voor het delen van bestanden...'.
17-10-2019, 14:42 door Anoniem
[Verwijderd door moderator]
18-10-2019, 11:39 door Anoniem
Door Superuser:
Door Anoniem: Voor bestanden te delen gebruiken ze andere systemen die fatsoenlijk beveiligd zijn en bestanden goed scannen met een heuristic engine en cloud features..

Nederlands is 'om bestanden te delen...' OF 'voor het delen van bestanden...'.

Daar ben jij toch niet verantwoordelijk voor?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.