image

Advocaat krijgt boete van 375.000 dollar voor dos-aanval

woensdag 16 oktober 2019, 15:31 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaanse advocaat die een software-engineer dos-aanvallen op verschillende websites liet uitvoeren is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een boete van 375.000 dollar. Ook moet de 63-jarige man een schadevergoeding van meer dan 55.000 dollar betalen.

De advocaat besloot de website Ripoffreport.com aan te vallen nadat daar een kritisch bericht over hem was geplaatst. Via de website kunnen mensen scams, recensies, klachten, rechtszaken en fraudemeldingen inzenden. Nadat de negatieve reactie was geplaatst vroeg de advocaat aan de software-engineer, waar hij in het verleden mee had samengewerkt, hoe het bericht van Ripoffreport.com kon worden verwijderd.

De twee besloten om de website, en diens partners, aan te vallen. Ook werden allerlei dreigende e-mails naar de inboxes van de aangevallen partijen gestuurd met het verzoek om de negatieve reactie te verwijderen. Daarop werd de negatieve reactie ook verwijderd. Een aantal maanden later werd het bericht weer op Ripoffreport.com geplaatst, wat tot een tweede aanval leidde.

De software-engineer en advocaat werden vorig jaar aangeklaagd (pdf). Gisteren werd de advocaat voor zijn betrokkenheid bij de aanvallen veroordeeld tot het betalen van de boete van 375.000 dollar. Naast computerfraude en samenzwering was de advocaat ook aangeklaagd wegens het afleggen van valse verklaringen. De man had in theorie een boete van 2 miljoen dollar en een gevangenisstraf van 60 jaar kunnen krijgen.

Reacties (4)
16-10-2019, 15:43 door Anoniem
"Ik, anoniem persoon, eis dat jullie het rapport over deze persoon verwijderen."

Verder niet verdacht ofzo =)
16-10-2019, 16:41 door Yani - Bijgewerkt: 16-10-2019, 16:43
Door Anoniem: "Ik, anoniem persoon, eis dat jullie het rapport over deze persoon verwijderen."

Verder niet verdacht ofzo =)

Misschien hadden ze een lijst met verschillende reacties opgemaakt zodat het niet opviel. En was het maar pas duidelijk wanneer reactie per reactie over termijn terug geplaatst is geweest.
17-10-2019, 08:40 door spatieman
Goh, die advocaat lijkt wel op Trump, die kan ook geen kritiek hebben.
ok, sarcasme, maar waar trek je de lijn vraag ik me af, als je je zo laag gedraagt, lijkt het beste datdie goede man,kuch
zijn papieren beter in kan leveren, en papieren kan gaan prikken in het park.
17-10-2019, 09:43 door Briolet
Door spatieman: …lijkt het beste datdie goede man,kuch
zijn papieren beter in kan leveren, en papieren kan gaan prikken in het park.

Dat zou hij in Nederland ook moeten doen. Met een strafblad krijg je geen VOG en zonder VOG kun je geen juridisch beroep uitoefenen. Het bekendste recente voorbeeld is Bram Moskovicz, die uit zijn ambt gezet is op het moment dat zijn veroordeling onherroepelijk werd.

Zie ook: https://www.fiatjustitia.nl/archief/kun_je_een_juridisch_beroep_uitoefenen_met_een_strafblad/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.