image

Verdachten achter ceo-fraude van 10 miljoen euro opgepakt

woensdag 23 oktober 2019, 15:58 door Redactie, 0 reacties

De Spaanse politie heeft drie mensen opgepakt die worden verdacht van het oplichten van twaalf bedrijven via ceo-fraude. De bedrijven uit België, Bulgarije, Chili, Duitsland, Luxemburg, Noorwegen, Portugal, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten en Venezuela zouden ruim 10 miljoen euro naar de verdachten en hun handlangers hebben overgemaakt.

Volgens de Guardia Civil wisten de verdachten toegang te krijgen tot e-mailaccounts van managers van de bedrijven. Hierna lieten ze allerlei frauduleuze transacties uitvoeren. De drie verdachten zouden onderdeel van een bende uitmaken die over een "complex financieel framework" van bedrijven en rekeningen beschikt om het gestolen geld te witwassen. Tevens zou de bende met het geld vastgoed hebben gekocht. De Guardia Civil zegt dat het erin is geslaagd om bijna 1,3 miljoen euro van het gestolen bedrag terug te halen.

De operatie van de Spaanse politie naar de fraudeurs, waar onder andere Interpol en de FBI bij betrokken waren, begon in 2016. De FBI meldde vorige maand nog dat criminelen via ceo-fraude inmiddels meer dan 26 miljard dollar wereldwijd hebben weten te stelen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.