image

Programmeur bekent aanval op Amerikaanse klachtensite

donderdag 24 oktober 2019, 10:57 door Redactie, 0 reacties

Een 37-jarige Amerikaanse programmeur die "reputatiemanagementdiensten" aanbood heeft bekend verantwoordelijk te zijn voor een aanval op de klachtensite Ripoff Report en een andere website. Op Ripoff Report kunnen mensen over bedrijven of personen klagen.

De programmeur benaderde in 2014 een advocaat en bood de man zijn reputatiediensten aan. Vervolgens liet de advocaat berichten op twee websites zien die hij verwijderd wilde hebben, waaronder een negatieve reactie op Ripoff Report. De programmeur overlaadde de mailservers van beide websites met allerlei dreigmails waarin werd opgeroepen om de negatieve berichten te verwijderen, anders zouden de adverteerders van de websites worden aangepakt.

Daarop besloot Ripoff Report de negatieve reactie te verwijderen. Een aantal maanden later werd het bericht weer op de klachtensite geplaatst, wat tot een tweede aanval leidde. De programmeur heeft nu bekend schuldig te zijn aan afpersing via het internet. De rechter zal op 6 januari volgend jaar vonnis wijzen. De advocaat die de opdracht gaf werd vorige week veroordeeld tot een boete van 375.000 dollar en het betalen van een schadevergoeding van meer dan 55.000 dollar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.