image

Samsung rolt update voor vingerafdrukscanner uit in Nederland

vrijdag 25 oktober 2019, 10:57 door Redactie, 3 reacties

Nederlandse gebruikers van een Samsung Galaxy Note10, Note10+, S10 en S10+ krijgen vanaf vandaag een beveiligingsupdate aangeboden voor een probleem met de vingerafdrukscanner van de telefoon. De update werd woensdag al aan Zuid-Koreaanse gebruikers aangeboden.

Er waren problemen met de vingerafdrukscanner in combinatie met een beschermhoes of screenprotector waardoor het mogelijk was om toestellen met andermans vingerafdruk te ontgrendelen. Nederlandse gebruikers die de vingerafdrukscanner actief gebruiken op de Galaxy Note10, Note10+, S10 en S10+ ontvangen een melding op hun toestel dat zij de beveiligingsupdate kunnen downloaden.

Wanneer de update is geïnstalleerd kan de vingerafdruk weer worden geregistreerd en is vervolgens de beschermhoes of screenprotector weer te gebruiken, zo laat het bedrijf in een via e-mail verstuurde verklaring weten. Gebruikers krijgen het advies om de vingerafdruk in zijn geheel, inclusief het midden en de hoeken, te scannen.

Vanwege het probleem raadde Samsung vorige week nog aan om alle eerder opgeslagen vingerafdrukken te verwijderen en de vingerafdruk zonder beschermhoes opnieuw te registreren. Tevens werd geadviseerd om de beschermhoes niet te gebruiken totdat er een patch beschikbaar was gesteld.

Reacties (3)
26-10-2019, 11:31 door spatieman
tja, maar oudere toestelen, S9 dus, krijgen dus GEEN update, lekker he, dat android.
26-10-2019, 16:18 door Anoniem
Door spatieman: tja, maar oudere toestelen, S9 dus, krijgen dus GEEN update, lekker he, dat android.
Eerst even het artikel lezen, het is een probleem dat alleen bij de 10 series speelt...
29-10-2019, 20:14 door Anoniem
Wat ik niet goed begrijp is dat er anno 2019 nog altijd zoveel mensen zijn die geld geven voor deze spionage hardware.
Nogmaals iedereen met een Google based Android device jij betaalt met jouw DATA en jouw privacy onthou het goed !
Deze privacy geef je uit handen en krijg je nooit meer terug.

Alles wat jij ooit doet op jouw Android based apparaat wordt opgeslagen voor altijd, deze informatie wordt geanalyseerd en zo vaak mogelijk doorverkocht aan derde partijen en jij mag mooi raden bij wie dit terechtkomt.

Heb jij een chronische aandoening die een negatieve impact zou kunnen hebben op jouw zorgpremie OPGEPAST met Google zij verkopen al jouw data genadeloos verder, en jij weet niet waar jij zorgprovider z n informatie vandaal haalt.
Geprivatiseerde bedrijven hebben nog al een slechte reputatie op dit gebied.

Wat ik gestoord vindt is dat het op dit moment nog steeds legaal is om zo n apparaten aan te kopen in de EU.
Alpahbet aka Google het bedrijf dat ongezien weggeraakt met de grootste spionage coup d etat worlwide en Europa staat er bij een kijkt erna ...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.