image

Documenten advocatenkantoren VS versleuteld door ransomware

maandag 28 oktober 2019, 11:04 door Redactie, 0 reacties

Belangrijke documenten van zo'n 125 Amerikaanse advocatenkantoren zijn halverwege oktober door ransomware versleuteld wat invloed op lopende rechtszaken had. De advocatenkantoren maken gebruik van de software van TrialWorks. Het softwarebedrijf levert oplossingen waarmee advocatenkantoren hun documenten en zaken kunnen beheren. Hierbij worden documenten op servers van TrialWorks opgeslagen.

Op 13 oktober liet TrialWorks aan klanten weten dat er een storing in het datacentrum had plaatsgevonden. Een dag later meldde het softwarebedrijf dat het om een infectie door ransomware ging waardoor klanten geen toegang meer tot hun bestanden en diensten hadden. Het is onduidelijk of TrialWorks het losgeld betaalde, maar in een e-mail aan klanten op 15 oktober meldt het bedrijf dat het begonnen is met het ontsleutelen van de data.

Het softwarebedrijf heeft 2500 advocatenkantoren als klant. Tegenover de Miami Herald stelt het bedrijf dat door de ransomware zo'n 5 procent van de klanten geen toegang tot hun bestanden had. Een advocatenkantoor uit Woodland Hills kon door de besmetting de bij TrialWorks opgeslagen bestanden niet benaderen zag zich genoodzaakt om de rechtbank meer tijd te vragen omdat het niet aan de gestelde deadline voor het inzenden van documenten kon voldoen (pdf). Ook een advocatenkantoor in Florida vroeg om een verlenging van de deadline. Inmiddels melden verschillende advocaten dat ze weer toegang tot hun bestanden hebben.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.