image

Amerikaans schooldistrict offline wegens ransomware

woensdag 30 oktober 2019, 11:15 door Redactie, 1 reacties

Opnieuw is er in de Verenigde Staten een schooldistrict door ransomware getroffen waardoor systemen offline zijn. Las Cruces Public Schools is een schooldistrict in de staat New Mexico en telt zo'n 25.000 leerlingen en 39 scholen. Gisteren raakten servers van het district met ransomware besmet.

Om verdere verspreiding van de ransomware te stoppen werd besloten om alle computers en servers in het schooldistrict offline te halen. Wanneer de systemen weer operationeel zullen zijn is op dit moment onbekend, maar de infectie zou geen gevolgen voor de lessen aan leerlingen hebben, zo meldt tv-zender ABC7. De districtskantoren maken nu gebruik van telefoons en walkietalkies om met de scholen te communiceren. Via de eigen website meldt het schooldistrict dat alle internetdiensten op dit moment offline zijn.

De afgelopen maanden werden tal van Amerikaanse schooldistricten het slachtoffer van malware. Begin deze maand meldde securitybedrijf Emsisoft dat er dit jaar zeker 62 incidenten met Amerikaanse schooldistricten en andere onderwijsinstellingen waren, waar meer dan duizend scholen en universiteiten door werden gedupeerd.

Reacties (1)
31-10-2019, 10:36 door Korund
Wanneer krijgen we een keer zo'n bericht over een Nederlandse instelling (school, ziekenhuis, you name it)?
Gebeurt het hier helemaal niet, of wordt het niet gemeld?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.