Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

usb beveiligingssleutel voor Google Account

01-11-2019, 21:18 door Anoniem, 5 reacties
Ik overweeg om een USB-beveiligingssleutel te kopen (2 stuks wel te verstaan).

Nu vraag ik mij alleen af: wanneer heb je die sleutel eigenlijk nodig? Bij de inlogactie alleen? Of altijd, zodra je met een Google account ingelogd bent (dus trek je sleutel eruit, dan ben je uitgelogd)?
Ik hoop eigenlijk het eerste, want normaalgesproken ben ik altijd ingelogd met mijn Google accountje, ik zou het dan irritant vinden als je steeds die sleutel dan bij de hand moet hebben... (met andere woorden: ik hoop dat je de sleutel alleen nodig hebt bij de inlogactie die je zelden hoeft uit te voeren)
Reacties (5)
05-11-2019, 14:38 door Anoniem
Waarom in godsnaam een beveilingssleutel gebruiken voor een Google Account ?
Je gooit je volledige privacy overboord al jouw informatie wordt geanalyseerd, doorgelezen en doorverkocht aan derden en dan wil jij de boel beveiligen met een USB beveiligingsleutel. Hilarisch
05-11-2019, 15:22 door Anoniem
Het is te vergelijken met je dure iPhone moeten afstaan bij een straatroof en dan van de overvaller eisen dat hij je inloggegevens van find my iPhone opschrijft om het een derde persoon moeilijk te maken om het toestel van de overvaller te stelen.
Daar is natuurlijk best wat voor te zeggen.
05-11-2019, 16:18 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom in godsnaam een beveilingssleutel gebruiken voor een Google Account ?
Je gooit je volledige privacy overboord al jouw informatie wordt geanalyseerd, doorgelezen en doorverkocht aan derden en dan wil jij de boel beveiligen met een USB beveiligingsleutel. Hilarisch

Security is niet gelijk aan privacy, Google kan heel secure jouw data verzamelen maar je privacy gooien ze wel te grabbel.
05-11-2019, 17:25 door Anoniem
Verbazingwekkend dat mensen hier het nut van een USB-sleutel betwijfelen... :-/

De reden van een USB beveiligingssleutel is heel valide: als je weet hoe makkelijk SIM-swapping is, dan ben je gelijk al overtuigd (namelijk iedere telecom-medewerker van een bedrijf of van een telecomprovider is in staat om een Google account over te nemen door even een nummer over te zetten naar een eigen SIM-kaart en daarop een wachtwoord reset uit te voeren). Dan is de USB-sleutel een veilig alternatief.

Overigens voor een antwoord op de vraag: de sleutel heb je alleen even nodig bij de inlogactie, dus niet tijdens gebruik.
06-11-2019, 13:11 door Anoniem
Door Anoniem: ... dus trek je sleutel eruit, dan ben je uitgelogd?

Nee, alleen bij het inloggen vragen web services dat (Yubikey en alle anderen). Je kunt voor je desktop wel instellen dat je in 1x utigelogd bent bij de sleutel eruit halen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.