image

Stripwebsite ToonDoo lekt gegevens 6 miljoen gebruikers

maandag 11 november 2019, 10:36 door Redactie, 1 reacties

De website ToonDoo, die internetgebruikers eenvoudig stripverhalen laat maken, is getroffen door een datalek. Aanvallers wisten deze zomer de gegevens van meer dan 6 miljoen gebruikers te stelen die vervolgens op internet werden aangeboden, zo is gisteren pas bekend geworden.

De gegevens werden op 21 augustus buitgemaakt. Het gaat om e-mailadressen, geslacht, geografische locatie, ip-adressen, gesalte wachtwoordhashes en gebruikersnamen van meer dan 6 miljoen gebruikers, zo meldt datalekzoekmachine Have I Been Pwned. 59 procent van de buitgemaakte e-mailadressen was al via een ander datalek bij Have I Been Pwned bekend.

Sinds deze maand worden de gegevens ook op internet aangeboden. De website wordt onder andere voor allerlei politiek gemotiveerde strips gebruikt. Door het datalek zou de identiteit van de stripmakers zijn te achterhalen. De website van ToonDoo is op het moment van schrijven onbereikbaar.

Reacties (1)
12-11-2019, 10:11 door Anoniem
Na het lezen van de titel dacht ik dat het weer een leak uit de hoek van hookers.nl en Ashley Madison betrof... Maar het risico op afpersing lijkt me bij deze dataset een stuk minder ;-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.