image

AP waarschuwt voor zogenaamde AVG-toezichthouder

woensdag 13 november 2019, 10:01 door Redactie, 1 reacties

De Autoriteit Persoonsgegevens waarschuwt voor een organisatie die zich onterecht voordoet als de Nederlandse toezichthouder op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Het gaat om "Persoonsgegevens Nederland" die website-eigenaren benadert en onder druk zet om ssl-certificaten aan te schaffen, zo stelt de AP.

Wanneer organisaties de certificaten niet aanschaffen wordt er gedreigd met boetes. De Autoriteit Persoonsgegevens adviseert om berichten van Persoonsgegevens Nederland te negeren. "Er is in Nederland maar één toezichthouder op de AVG. Dat is de Autoriteit Persoonsgegevens. Wanneer wij organisaties of personen benaderen, vermelden wij altijd onze contactgegevens", zo laat de toezichthouder weten.

Persoonsgegevens Nederland meldt op de eigen website dat het is opgericht als toezichthouder op de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en de uitvoeringswet AVG (UAVG). Verder staan er verschillende berichten op de site waaronder dat de overheid het gebruik van ssl-certificaten voor alle websites met een formulier verplicht heeft gesteld. "Door een ssl-certificaat laat je aan de gebruikers zien dat jouw website betrouwbaar is", aldus de organisatie. Persoonsgegevens Nederland heeft geen contactgegevens op de eigen website vermeld, waardoor er niet om een reactie kon worden gevraagd.

Reacties (1)
13-11-2019, 11:33 door Anoniem
Site van "Persoonsgegevens Nederland" werkt al niet meer.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.