image

Rechter legt taakstraffen op voor computervredebreuk

maandag 18 november 2019, 10:02 door Redactie, 1 reacties

De rechter heeft vorige week een 30-jarige man uit Assen en een 25-jarige man uit Rotterdam taakstraffen opgelegd wegens computervredebreuk. De Rotterdammer werd veroordeeld voor fraude met internetbankieren. Hij wist in te loggen op de rekening van een vriendin en maakte geld over naar zijn eigen rekening. Ook voegde hij zijn eigen telefoon toe zodat hij op die manier toegang tot de rekening hield.

Tevens probeerde hij via social engineering een bankmedewerker de limiet van de rekening te laten verhogen. De man belde de medewerker en deed zich voor als de vader van de vriendin. De bankmedewerker vertrouwde het niet en belde de vrouw, die van niets wist. De rechter veroordeelde de man tot een taakstraf van 80 uur, een voorwaardelijk gevangenisstraf van een maand en het terugbetalen van het gestolen bedrag, 285 euro, zo meldt RTV Drenthe.

De Assenaar werd in een andere zaak ook wegens computervredebreuk veroordeeld. De man was ict'er bij een reisorganisatie voor mensen met een beperking. Zijn taken bestonden onder andere uit het beheer van de website van de organisatie. Vorig jaar augustus was de website opeens offline. Onderzoek wees uit dat er gegevens in het systeem waren gewijzigd.

Zo was er via het ip-adres van de man op de website ingelogd en het reispakket van een klant opgezegd. Het was de man niet toegestaan om gegevens en bestanden te wijzigen. Vanwege het incident werd hij ontslagen, laat RTV Drenthe weten. De rechter achtte computervredebreuk bewezen en veroordeelde hem tot een taakstraf van 80 uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

Reacties (1)
19-11-2019, 08:37 door Anoniem
Die zijn dus onderdeel van de 0,94%.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.