image

Overheid verstuurt op 2 december NL-Alert controlebericht

dinsdag 26 november 2019, 10:16 door Redactie, 5 reacties

De overheid zal op maandag 2 december opnieuw een NL-Alert controlebericht versturen zodat mensen kunnen controleren of hun mobiel goed staat ingesteld. Twee keer per jaar laat de overheid een NL-Alert controlebericht uitzenden. Op de meeste telefoons is NL-Alert automatisch ingesteld.

Via NL-Alert informeert de overheid burgers over noodsituaties in de omgeving. Om zoveel mogelijk mensen te alarmeren en informeren wordt NL-Alert ook via andere kanalen verspreid. Zo was NL-Alert op 3 juni voor het eerst te zien op 1200 digitale reclameschermen. Sinds december vorig jaar worden NL-Alerts ook getoond op vertrekborden bij haltes van bus, tram en metro.

Het NL-Alert controlebericht dat op 3 juni werd verstuurd werd door ruim 11,7 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. NL-Alert moet mogelijk samen met crisis.nl, calamiteitenzenders, geluidswagens en sociale media het huidige luchtalarm gaan vervangen. De beslissing hierover is echter uitgesteld naar eind 2020, zo maakte minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid onlangs bekend.

Reacties (5)
26-11-2019, 10:24 door Anoniem
Nou dan zal half autistisch Nederland wel weer in de stress schieten en beginnen over de roverheid en hun recht om
niet gestoord te worden...
26-11-2019, 11:30 door Anoniem
NL Alert is een goed idee. Zeker. Alleen wat ik niet begrijp is dat ze het oude systeem niet vervangen door een nieuw alarmsysteem. Er zijn genoeg mensen die niet altijd een mobiel bij zich (willen) hebben. Op die manier weet je in elk geval dat er iets aan de hand is.
26-11-2019, 13:08 door Anoniem
Door Anoniem: Nou dan zal half autistisch Nederland wel weer in de stress schieten en beginnen over de roverheid en hun recht om
niet gestoord te worden...

De andere helft post 'nuttige' informatie dat ze 'm wel of niet gekregen hebben - zonder info over gebruikte telefoon of plaats.
02-12-2019, 12:33 door Anoniem
Alert op mijn prive mobiel netjes binnen gekrgen maar niet op mijn werk mobiel (voormalige prive mobiel)
02-12-2019, 14:47 door Anoniem
Door Anoniem: Nou dan zal half autistisch Nederland wel weer in de stress schieten en beginnen over de roverheid en hun recht om
niet gestoord te worden...

Het is toch ook van de pot gerukt dat je dat fucking ding niet uit kan zetten? (Niet autistisch)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.