image

FTC waarschuwt ouders voor aanschaf IoT-speelgoed

dinsdag 10 december 2019, 12:19 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse toezichthouder FTC waarschuwt ouders die voor hun kinderen Internet of Things-speelgoed willen aanschaffen. Er zijn namelijk verschillende zaken waar rekening mee gehouden moet worden als ouders de privacy en gegevens van hun kinderen willen beschermen, aldus de FTC.

Zo doen ouders er verstandig aan om te kijken of het IoT-speelgoed van een camera of microfoon is voorzien, wat er precies allemaal wordt opgenomen en of dit zichtbaar is. Ook moet er worden gekeken of het speelgoed de optie biedt voor kinderen om e-mails te versturen of social media te gebruiken. Tevens moeten ouders weten welke gegevens het speelgoed verzamelt, waar de data wordt opgeslagen, hoe het wordt gedeeld en wie er toegang toe heeft.

"Voordat je met internet verbonden speelgoed geeft, kijk dan naar deze handige lijst van vragen. Zo kun je zien waar je op moet letten bij smart speelgoed en hoe je de data van je kinderen kunt beschermen", zegt Cristina Miranda van de FTC. De afgelopen jaren zijn in allerlei smart speelgoed ernstige beveiligingslekken aangetroffen. Twee jaar geleden waarschuwde ook de FBI al voor dergelijk speelgoed.

Reacties (2)
10-12-2019, 13:58 door Anoniem
Geen IoT koelkasten, geen IoT speelgoed... Je mag ook helemaal niets meer IoT meer tegenwoordig.
10-12-2019, 14:57 door Anoniem
Toch juist handig om via Shodan.io je kind in de gaten kunnen houden? Scheelt weer andere apparatuur!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.