Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

String salten en encrypt?

21-12-2019, 10:25 door Anoniem, 3 reacties
Stel je voor je wilt een string encrypt met AES is het dan ook echt nodig om deze te salten?
Wanneer wel en wanneer niet?
Reacties (3)
21-12-2019, 19:17 door Anoniem
Door Anoniem: Stel je voor je wilt een string encrypt met AES is het dan ook echt nodig om deze te salten?
Wanneer wel en wanneer niet?

Waarom lees je niet een van de tig artikelen die uitleggen wat een salt is bij een password hash, want daar staat ook altijd bij *waarom* dat gedaan wordt. ?

https://lmgtfy.com/?qtype=search&t=w&segment=lmgtfy2&is_ad=0&gclid=&q=salt+password&as=0&engine=&media_type=

Als je die gelezen hebt (de auth0.com link is prima), vraag je dan af of jouw toepassing last kan hebben van hetzelfde soort aanval (kan) hebben als de situatie waarvoor salted hashes gebruikt worden.

De term "salt" gaat overigens vooral samen met hashing. En specifiek password hashing. Dat heeft wel veel relatie met 'encryptie' , maar is niet strikt hetzelfde. Je moet een stuk specifieker zijn wat en hoe je iets doet als je werkelijk 'salt en _encryptie_ ' bedoelt.

Als je al weet wat een salt is en waarom dat gebruikt wordt , dan is het antwoord "nee, niet altijd nodig. Het hangt van de toepassing en het threat model af of een salt een nuttige of nodige toevoeging is."

Verder : als je gewoon aan het leren bent - prima. Hoewel ik dus een beetje meer eigen ijver in je onderzoek gezien zou hebben , want een vraag plempen die in de eerste drie google hits prima uitleg krijgt komt lui over.
21-12-2019, 19:17 door Anoniem
Dat ligt er maar helemaal aan wat je aan het doen bent, dus mischien is het wel handig als je daar iets meer over vertelt. Maar meestal gebruik je een salt niet met iets als AES. Dit klinkt als een huiswerkvraag dus het waarom laat ik als een oefening.
21-12-2019, 23:09 door Anoniem
Je kan het gebruiken als gebruikers moeten inloggen op hun systeem.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.