image

Luchtvaartmaatschappij VS annuleert vluchten na netwerkaanval

vrijdag 27 december 2019, 08:21 door Redactie, 3 reacties

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij RavnAir Alaska heeft twaalf vluchten moeten annuleren nadat het met een aanval op het netwerk te maken kreeg. De aanval vond vorige week vrijdag plaats en zal naar verwachting ook volgende week nog merkbaar zijn.

RavnAir Alaska is onderdeel van de RavnAir Group en verzorgt vluchten in Alaska. Ook twee andere luchtvaartmaatschappijen van de RavnAir Group, PenAir en RavnAirConnect, zijn door de aanval getroffen. Details over het soort aanval zijn niet gegeven. Wel stelt RavnAir dat het voor onderzoek alle delen van het it-netwerk en de computers en servers heeft uitgeschakeld. Op 23 december meldde de luchtvaartmaatschappij dat de aanval impact had op 14 procent van de vluchten van RavnAir Alaska.

Reacties (3)
27-12-2019, 19:04 door Anoniem
Ja joh. Als zulke dingen in Amerika gebeuren drijft het toch wekelijks verder van mijn bed. Een onbetrouwbare president waar zelfs ervaren wereldleiders steeds meer moeite hebben om hun verbazing buiten beeld van draaiende camera's te houden. En nog wat rare snuiters.

Laten we maar meer werk maken van onze eigen zaakjes daaiende te houden. De Universiteit van Maastricht bijvoorbeeld. Daar voel ik me veel meer mee verwant dan een vliegveld in Alaska.
29-12-2019, 18:45 door Anoniem
"Details over het soort aanval zijn niet gegeven"...

Jammer, zo steken we er niets van op ....
Nog meer jammer, zo blijven kwetsbaarheden mogelijk onnodig langer "zero-day"...
30-12-2019, 10:19 door Anoniem
Door Anoniem: Ja joh. Als zulke dingen in Amerika gebeuren drijft het toch wekelijks verder van mijn bed. Een onbetrouwbare president waar zelfs ervaren wereldleiders steeds meer moeite hebben om hun verbazing buiten beeld van draaiende camera's te houden. En nog wat rare snuiters.

Laten we maar meer werk maken van onze eigen zaakjes daaiende te houden. De Universiteit van Maastricht bijvoorbeeld. Daar voel ik me veel meer mee verwant dan een vliegveld in Alaska.

Je deelt alleen wel hetzelfde principe als die president. Alleen "The Netherlands First" in plaats van "America First".
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.