image

Productie Picanol nog enige tijd verstoord door ransomware

vrijdag 17 januari 2020, 17:15 door Redactie, 4 reacties

Het zal nog enige tijd duren voordat de productie bij het door ransomware getroffen Picanol zal zijn hersteld. Dat heeft de Belgische weefmachinebouwer, die in 2018 een omzet van 666 miljoen euro had, vandaag laten weten. Afgelopen maandag werden systemen van Picanol door ransomware platgelegd.

Dit had grote gevolgen voor de productie in België, China en Roemenië. Vanwege de infectie kon er de gehele week niet op deze locaties worden geproduceerd. Aanstaande maandag 20 januari staat er een "voorzichtige herstart" van bepaalde activiteiten gepland. Het zal echter nog even duren voordat de productie weer volledig operationeel is, aldus de verklaring.

Doordat het onbekend is wanneer de productie is hersteld kan Picanol ook nog niets zeggen over de financiële gevolgen van de aanval. Vanwege de aanval besloot de Belgische beurswaakhond FSMA de handel in het aandeel Picanol stil te leggen. De weefmachinebouwer hoopt in overleg met de FSMA dat de handel snel weer kan worden hervat. Het Belgische Nieuwsblad meldde woensdag dat Picanol niet van plan was om de aanvallers te betalen.

Reacties (4)
17-01-2020, 21:24 door Anoniem
Wat mij intrigeert is - hoe is de malware binnengeraakt? Wie zit er achter - want het regent aanvallen. Je zou haast denken dat de Nork's, Iran, Rusland, Turken en Chinezen samen bezig zijn...
18-01-2020, 13:45 door Anoniem
Ligt het aan mij of is er de laatste tijd steeds meer ransomware incidenten in het nieuws?
18-01-2020, 22:07 door Anoniem
Door Anoniem: Ligt het aan mij of is er de laatste tijd steeds meer ransomware incidenten in het nieuws?

nope dat ligt niet aan jouw
21-01-2020, 03:12 door Anoniem
Wat wil je met die vele sites met rotzooi op ... EEN GOEDE SITE GEBRUIKT GEEN EXTERNE VERBINDINGEN :niet voor facebook niet voor jquery niet voor cdn niet voor amazon niet voor nog ergere criminelen of trackers.(het heeft veel interne informatie vrij en dat wil niemand geven )(de programmeur van tegenwoordig is of te lui of te dom om dit te willen begrijpen)
Wees bedachtzaam met nieuwe certificaten.
En wanneer gaat europa eens toe laten terug te mogen hacken ... het zou veel stiller worden aan de ander kant.
En ja je kan het zwart zien maar wees eerlijk vanaf google images en facebook is gekomen is het niveau van internet wel echt achteruit gegaan.En dan wil facebook nog meer regio's op internet laten deze achtergestelde gebieden te voorzien van internet .Delen van de wereld waar drugshandel de vrije loop gaat ook daar komt het vandaan. En vooral terroristen die het gebruiken voor hun strijd en in vele gevallen kan ik 6 maand op voorhand voorspellen waar die zullen opduiken gewoon door de ontvangen oplichtings mails nader te bekijken.
wat doe je eraan betaal op zijn minst eens 500€ voor een firewall geen weggesmeten geld.
En wat doen eigenlijk de isp's . Als zij eens een goede daad zouden verrichten en dit zouden tegenhouden de wereld zag er ineens veel mooier uit.
Ik wens de ict van picanol veel sterkte toe want het is geen lachertje als dergelijke rotzooi moet buiten kuisen en als zij dit zien denk aan het product dato zou geen slecht idee zijn het nader te bekijken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.