image

ProtonVPN maakt broncode en security-audits openbaar

dinsdag 21 januari 2020, 15:27 door Redactie, 4 reacties

Vpn-dienst ProtonVPN heeft de broncode en security-audits van de software openbaar gemaakt. ProtonVPN werd in 2017 gelanceerd en biedt apps voor verschillende platformen. De broncode van de software voor Android, iOS, macOS en Windows is nuopen source gemaakt en via GitHub te bekijken.

Daarnaast heeft de vpn-aanbieder securitybedrijf SEC Consult een security-audit van de software laten uitvoeren. In de Windows-versie werden twee "medium" en twee "low" kwetsbaarheden aangetroffen. De Android-app bevatte één medium-lek en vier laag geclassificeerde beveiligingslekken, terwijl de iOS-app twee van dergelijke kwetsbaarheden bevatte. In de macOS-versie van de software werden geen beveiligingslekken aangetroffen.

"Hoewel er binnen de versleutelde communicatie tussen de mobiele applicatie en backend-systemen problemen met certificaatvalidatie zijn aangetroffen, was het niet mogelijk om het versleutelde vpn-verkeer te ontsleutelen", aldus de onderzoekers. Die stellen verder dat er geen problemen zijn gevonden waarmee een aanvaller ongeautoriseerde toegang tot data van andere gebruikers had kunnen krijgen, tenzij er fysieke toegang tot het systeem van het slachtoffer was verkregen. ProtonVPN heeft verschillende van de gevonden kwetsbaarheden verholpen.

"Vpn-diensten kunnen zeer gevoelige gebruikersgegevens benaderen", zegt Andy Yen, oprichter en ceo van Proton Technologies, het bedrijf achter ProtonVPN. Volgens Yen is het belangrijk dat vpn-diensten het vertrouwen van hun gebruikers winnen en wil ProtonVPN dit doen door broncode te publiceren. Daarnaast zullen er op periodieke basis security-audits van de apps worden uitgevoerd.

Reacties (4)
21-01-2020, 15:34 door Anoniem
Goed initiatief!
21-01-2020, 16:42 door Anoniem
".. Volgens Yen is het belangrijk dat vpn-diensten het vertrouwen van hun gebruikers winnen en wil ProtonVPN dit doen door broncode te publiceren. Daarnaast zullen er op periodieke basis security-audits van de apps worden uitgevoerd..."

Ik denk even verder:
Volgens (CEO van Citrix) is het belangrijk dat (Citrix netscaler) het vertrouwen van hun gebruikers winnen en wil (Citrix) dit doen door broncode te publiceren. Daarnaast zullen er op periodieke basis security-audits van de apps worden uitgevoerd.
21-01-2020, 21:33 door Anoniem
Door Anoniem: ".. Volgens Yen is het belangrijk dat vpn-diensten het vertrouwen van hun gebruikers winnen en wil ProtonVPN dit doen door broncode te publiceren. Daarnaast zullen er op periodieke basis security-audits van de apps worden uitgevoerd..."

Ik denk even verder:
Volgens (CEO van Citrix) is het belangrijk dat (Citrix netscaler) het vertrouwen van hun gebruikers winnen en wil (Citrix) dit doen door broncode te publiceren. Daarnaast zullen er op periodieke basis security-audits van de apps worden uitgevoerd.

Of het komt er buitengewoon beroerd uit.. of ik ben echt te moe om je te begrijpen.. Security mechanisme staan of falen bij open code en security audits. Security through Obscurity is één van de meeste kwalijke security mechanismes die er bestaan.

Als je hetzelfde bedoelde dan ik.. bij voorbaat mij excuses.
22-01-2020, 13:59 door Anoniem
Dank voor je bijdrage; excuses zijn wat mij betreft helemaal niet nodig.

".. Security mechanisme staan of falen bij open code en security audits .."
Volledig eens.

".. Security through Obscurity is één van de meeste kwalijke security mechanismes die er bestaan .."
Volledig eens.

Daarom vind ik de strategie van ProtonVPN ook toekomstbestendig.
Door "ProtonVPN" in dezelfde zin te vervangen door "Citrix netscaler" klopt de zin niet meer. Dat zet mij aan het denken.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.