image

Marketingbedrijf lekt 50 miljoen records via onbeveiligde database

dinsdag 4 februari 2020, 13:25 door Redactie, 2 reacties

Marketingbedrijf Pabbly, dat naar eigen zeggen meer dan honderdduizend klanten heeft waaronder Cisco, The Guardian en Uber, heeft via een onbeveiligde database 50 miljoen records gelekt. De records gaan terug tot 2014 en bevatten e-mailadressen, klantnamen, e-mailgegevens, smtp-data, interne ip-adressen en nog allerlei andere zaken, zo meldt securitybedrijf Security Discovery.

Pabbly biedt verschillende oplossingen voor e-mailmarketing. Onderzoeker Jeremiah Fowler ontdekte een database van het marketingbedrijf die voor iedereen op internet zonder wachtwoord toegankelijk was. De onderzoeker waarschuwde Pabbly, waarna de toegang tot de database enkele uren later werd beveiligd. Hoeveel klanten door het datalek zijn getroffen, hoelang de database onbeveiligd online stond en of die ook door andere partijen is gedownload, is onbekend. Fowler ontving naar eigen zeggen geen reactie op zijn melding van het datalek.

Reacties (2)
04-02-2020, 13:34 door Anoniem
Voordat je naar Pabbly site gaat, doe eerst ff een zonnebril op. Ik moest mijn ogen even laten bekomen van de vervelende blauwe achtergrond.
04-02-2020, 14:07 door Anoniem
Zo valt het internet business model van google achtige alternatieven (en google zelf) wel keihard weg.
Sowieso doen dat soort bedrijven zichzelf onterecht voor als "waarzeggers" voor "waren", voor zover ze niet opereren in landen met onvolkomen-markten en/of waar mensen worden geacht als robots te functioneren..
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.