image

EFF: Ring-deurbelcamera maakt gebruikers paranoïde

woensdag 5 februari 2020, 12:10 door Redactie, 22 reacties

De Ring-deurbelcamera is standaard zo ingesteld om gebruikers paranoide te maken, zo stelt de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Het apparaat stuurt namelijk continu een bericht wanneer er beweging wordt gedetecteerd, bijvoorbeeld door een dier of postbode die voorbijlopen.

"Er is geen snellere manier om iemand onterecht te overtuigen dat hun huis onder vuur ligt en hun buurt door misdaad wordt geteisterd dan door elke onschuldige voorbijganger te worden opgeschrikt", zegt Matthew Guariglia van de EFF. De burgerrechtenbeweging maakt zich zorgen over de gevolgen die de deurbelcamera voor de privacy en burgerrechten van burgers kan hebben.

"Amazon-medewerkers hebben toegang tot de cloud waar de beelden van je Ring-deurbelcamera worden opgeslagen. En een aantal zijn er al wegens ongeautoriseerde toegang tot de persoonlijke beelden van gebruikers ontslagen", merkt Guariglia op. Daarnaast zijn er gevallen bekend waarbij aanvallers via hergebruikte wachtwoorden toegang tot de camera's wisten te krijgen en zo met mensen konden meekijken.

Daarnaast is er geen doorslaggevend bewijs dat Ring-deurbelcamera's misdrijven voorkomen, gaat Guariglia verder. "Het idee dat Ring-camera's misdrijven voorkomen is gebaseerd op het idee dat een potentiële inbreker de Ring-deurbel herkent en vervolgens besluit weg te gaan. Maar keer op keer heeft onderzoek aangetoond dat surveillance niet per definitie misdaad voorkomt", aldus de EFF-medewerker. Vorig jaar kwam het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid nog met de claim dat straten met digitale cameradeurbellen veiliger zijn dan straten zonder dergelijke deurbellen.

Voor mensen die al een Ring-deurbelcamera hebben heeft de EFF verschillende tips. Zo wordt aangeraden om de camera alleen naar de eigen eigendommen te richten, een sterk wachtwoord en unieke gebruikersnaam voor de app te gebruiken, het opgeslagen videomateriaal zo vaak als mogelijk te verwijderen, opgenomen beelden niet zonder gerechtelijk bevel aan de politie te verstrekken en trackers in de Ring-app te blokkeren.

Afsluitend moeten eigenaren van een Ring-deurbelcamera zich niet door surveillance laten overtuigen dat iedereen verdacht is. "Dit is een belangrijk punt, omdat het voorkomt dat mensen iets wordt aangedaan. Niet iedereen die je via je Ring-camera ziet is met iets verdachts bezig. Alleen omdat je denkt dat iemand "niet in je buurt thuishoort", wil nog niet zeggen dat ze een dreiging zijn. En je hoeft zeker niet hun gezicht via een app te verspreiden of de politie te bellen", besluit Guariglia.

Reacties (22)
05-02-2020, 12:39 door Anoniem
De Ring Doorbell heeft absoluut privacy issues, de kritiek daarop is geheel terecht. Maar:

"De Ring-deurbelcamera is standaard zo ingesteld om gebruikers paranoide te maken, zo stelt de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Het apparaat stuurt namelijk continu een bericht wanneer er beweging wordt gedetecteerd, bijvoorbeeld door een dier of postbode die voorbijlopen."

Dit is niet juist. Meldingen bij elke 'beweging' (zonder dat iemand aanbelt) zijn gewoon optioneel, kun je heel simpel zo aan of uitvinken. Het is voor de meesten ongewenst in een heel drukke omgeving, misschien wel nuttig op het platteland.

Het EFF doet zeker wel nuttig werk maar "gebruikers paranoide maken", hoeveel mensen hebben een hondje wat blaft bij elke passant, worden die ook paranoide?

Ik heb zo'n Ring-ding bij een alleenstaande dame in mijn straat geïnstalleerd. Ze is er blij mee. Hardwarematig is het behoorlijk in orde, maar ikzelf zou alleen zo'n produkt kopen met een (veel!) betere score op het gebied van privacy.
05-02-2020, 13:05 door Anoniem
Wat een onzin is dit zeg.

1. Ring Deur bel, secuirty en een deurbel is een optie om het zo te gebruiken! maar het zien wie er voor de deur staat, of als je niet thuis bent om even aan te geven dat je er zo bent! is denk ik de basis functie voor dit device en dat bij het drukken op de bel een melding op je smartphone komt is juist wat je wilt hebben.
2. Bij het instellen van de RING word gewoon gevraagd of je motion detection wel of niet gebruikt, en hoe deze moet reageren.
dus ook hier als je niet weet wat je aan het doen bent kan dit miscchien wel een isseu zijn!
3. Dat de video wordt opgeslagen, iemand staat bij mij in de tuin! als die daar problemen mee heeft blijf WEG. en ook dit kun je uitzetten, en word maar voor 30 dagen opgeslagen!
4. Dat bij ring mensen mee kijken met video's zonder toestemming dat is natuurlijk wel een probleem.

Maar dat probleem heb je bij alles wat je online doet, wie zegt niet dat iemand door je foto's aan het kijken bij Apple, Goole. Dropbox of Microsoft of nog erger documenten die je ergens in de cloud hebt staan?
05-02-2020, 13:13 door [Account Verwijderd]
Zodra ze die dingen hier op gaan hangen, krijgt mijn hamer nog zware tijden. Ik mep ze er overal vanaf. Interesseert me geen flikker dat het andermans eigendom is.
05-02-2020, 13:16 door Anoniem
Dat paranoide puntje vind ik maar vaag, maar al de rest is wel juist.

Enige serieuze inbreker is ook vermomd en heeft al lang je ring deurbel zien hangen.
05-02-2020, 13:24 door Anoniem
@Rexodus
Beetje grootpraat vind je niet? Bij vernieling/sabotage van een Ring of Nest krijg je een nieuwe opgestuurd. Tevens ben je er zelf ook nog voor verzekerd.

Kortom vergeet je bivakmuts niet.........
05-02-2020, 13:53 door Briolet
Het apparaat stuurt namelijk continu een bericht wanneer er beweging wordt gedetecteerd,

Dan is het in mijn optiek geen 'deurbel-camera', maar gewoon een camera bij de voordeur. Een deurbel-camera reageert alleen bij het activeren van de deurbel.

Maar ik begrijp dat dit wel zo in te stellen is en dan zie ik het probleem niet. Je moet zo'n camera toch al afstellen qua richting, qua wachtwoord etc. Door de mensen paranoia te maken als ze niets instellen, dwing je ze om het juist wel af te gaan stellen. Eigenlijk een goede zaak waar eff onterecht moeilijk over doet.
05-02-2020, 14:13 door Anoniem
Mensen zijn niet zozeer paranoïde door de (optioneel) overgevoelige detector van het apparaat. Eerder vanwege deze Amazon (!) backdoor die algemeen bekend is. En daarnaast nog vele andere lekken die ontdekt gaan worden.
Dit produkt is qua veiligheid een miskleun. De mensen die zo'n lekke Ring-deurbel aanschaffen, zijn nogal eh.. prijsbewust, trendgevoelig, dus naïef, én digibeet. (Zo van: "Ja, want de Amazon server is veilig omdat het...Amazon is. Net als Google, hardstikke groot en goed beveiligd, toch? Heb ik op Facebook gelezen, echt waar! En dát voor die prijs....")
Lachend wordt er goud verdiend aan verouderde apparaten van een paar tientjes. Het wemelt werkelijk van de verkopers en installateurs van deze Ring-onzin.
Voor een échte deurbel met camera is nu eenmaal een investering nodig. En evt. een installateur/ICT-er met kennis van zaken. Dus geen bol punt kom, facebook, marktplaats of andere oplichters. Dit gaat om veiligheid.
05-02-2020, 14:31 door Anoniem
Door Rexodus: Zodra ze die dingen hier op gaan hangen, krijgt mijn hamer nog zware tijden. Ik mep ze er overal vanaf. Interesseert me geen flikker dat het andermans eigendom is.

Grote bek, maar als je aan mijn eigendom komt maak je kennis met mijn hamer.
05-02-2020, 15:24 door Anoniem
Door Rexodus: Zodra ze die dingen hier op gaan hangen, krijgt mijn hamer nog zware tijden. Ik mep ze er overal vanaf. Interesseert me geen flikker dat het andermans eigendom is.
Stickervel meenmenen en lekker afplakken.... Doen we met webcams ook ;)

TheYOSH
05-02-2020, 16:46 door Anoniem
Behoorlijke onzin dit.

Heb zelf al jaren een digitale camera met deurbel, maar waarom word ik dan niet paranoïde?
Bovendien: heeft EFF soms de dokterstitel: erkend en gediplomeerd psychiater gehaald om dit te kunnen beoordelen?
05-02-2020, 18:16 door Anoniem
Deze slimme devices zijn bedacht om burgers in het digitale systeem
te krijgen,het controleren van de burgers en meer ook niet,en minder de veiligheid waar het product voor
bedoelt is.

En natuurlijk is het argument : Veiligheid is een must en
voor het door drukken van beleid met het argument veiligheid.
We zullen en moeten het op de markt brengen van meer digitale slimme devices met zijn algoritmes.

Simpel beschreven gedragscontrole

NL-NU2020
05-02-2020, 23:43 door The FOSS
Door Anoniem:
Door Rexodus: Zodra ze die dingen hier op gaan hangen, krijgt mijn hamer nog zware tijden. Ik mep ze er overal vanaf. Interesseert me geen flikker dat het andermans eigendom is.

Grote bek, maar als je aan mijn eigendom komt maak je kennis met mijn hamer.

Ik heb een vechthond hierop getraind. Hij kan naar buiten en scheurt iedereen die aan mijn deurbel komt maar niet aanbelt aan stukken!
06-02-2020, 09:01 door john west
EFF: Ring-deurbelcamera maakt gebruikers paranoïde , wat een nonsens !!!

Ik voel me een stuk veiliger, wat er tegenwoordig aan de deur komt dat maakt me paranoïde.

Ook nachts zodra er iemand met kwade bedoelingen komt wordt deze gefilmd, verkopers aan de deur kan je
voorkomen,kinderen die belletje trekken en ander gespuis.

De filmpjes zijn niet geheim ,dus geen privacy problemen,en inloggen op mijn account die is beveiligd.

Ik snap niet wat het probleem is.
06-02-2020, 11:00 door Anoniem
"Amazon-medewerkers hebben toegang tot de cloud waar de beelden van je Ring-deurbelcamera worden opgeslagen. En een aantal zijn er al wegens ongeautoriseerde toegang tot de persoonlijke beelden van gebruikers ontslagen",

Dat geld dus voor alles in de Amazon cloud, daarom stelt dat letsencrypt niets voor. Zonder dat je ooit weet is er een duplicaat van je certificate gemaakt voor mitm aftappen. Maar ja het is gratis, dus elke domme koe gebruikt het.
06-02-2020, 11:09 door Anoniem
Ook nachts zodra er iemand met kwade bedoelingen komt wordt deze gefilmd, verkopers aan de deur kan je
voorkomen,kinderen die belletje trekken en ander gespuis.

Alsof je dat elke dag/week hebt. EFF heef inderdaad dus gelijk, kijk naar jezelf

De filmpjes zijn niet geheim ,dus geen privacy problemen,en inloggen op mijn account die is beveiligd.
Zijn ze wel. Want jouw bezoek wenst niet gefilmd te worden, en al zeker niet dat dit verspreid of door anderen bekeken wordt. Maar ja, jij bent alleen met jezelf bezig. Precies dezelfde mentaliteit als het gespuis aan je deur, die zijn ook alleen maar kortzichtig en uit eigenbelang bezig. Dus wat dat betreft verdien je dit gespuis aan je deur wel.

Ik snap niet wat het probleem is.
Je snapt wel meer niet, vermoed ik. Ik stel voor de je vanaf nu niet maar gaat stemmen.
06-02-2020, 11:11 door Anoniem
Door Anoniem: Behoorlijke onzin dit.

Heb zelf al jaren een digitale camera met deurbel, maar waarom word ik dan niet paranoïde?
Bovendien: heeft EFF soms de dokterstitel: erkend en gediplomeerd psychiater gehaald om dit te kunnen beoordelen?

Inderdaad, ik wordt ook een beetje moe van die EFF. Ik vraag me soms af daar niet gewoon een puber zit te raaskallen
06-02-2020, 11:35 door Anoniem
Ik heb zelf een ring doorbell gemaakt met een raspberry pi :)
deurbell > optocoupler naar gpio en klaar. Foto's worden gemaakt d.m.v. ip camera's voor het huis.
06-02-2020, 14:36 door Anoniem
Waar is die Duitse kunstenaar die met 99 smartphones Google Maps weet te hacken? Ik heb een nieuw kunst project voor hem en Amazon gaat balen als een stekker. Dat belooft wat...

https://www.kijkmagazine.nl/mens/google-maps-hack-duitser-creeert-nepfiles-in-app/
07-02-2020, 08:32 door spatieman
https://www.youtube.com/watch?v=7Hpy2kscD6I
door scrollen naar 7:30
snel verbieden dat ding dus,.
09-02-2020, 19:49 door Anoniem
Door The FOSS:
Door Anoniem:
Door Rexodus: Zodra ze die dingen hier op gaan hangen, krijgt mijn hamer nog zware tijden. Ik mep ze er overal vanaf. Interesseert me geen flikker dat het andermans eigendom is.

Grote bek, maar als je aan mijn eigendom komt maak je kennis met mijn hamer.

Ik heb een vechthond hierop getraind. Hij kan naar buiten en scheurt iedereen die aan mijn deurbel komt maar niet aanbelt aan stukken!

Nou gefeliciteerd FOSS. Dat is dood door schuld. Je gaat naar de gevangenis en die hond laten ze inslapen.
10-02-2020, 13:33 door Anoniem
Door Rexodus: Zodra ze die dingen hier op gaan hangen, krijgt mijn hamer nog zware tijden. Ik mep ze er overal vanaf. Interesseert me geen flikker dat het andermans eigendom is.

Oh ja..dat..
In dat geval mag van mij elke passant jou een ram voor je kanis geven.
En daarbij interesseert het mij wel degelijk of die kanis de jouwe is of niet ;-)
10-02-2020, 16:42 door Anoniem
Foutje in het artikel? "Amazon-medewerkers hebben toegang tot de cloud" moet zijn Ring-medewerkers?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.