image

Voorwaardelijke celstraf voor aanbieder populaire ddos-dienst

vrijdag 7 februari 2020, 14:22 door Redactie, 3 reacties

Een 24-jarige Amerikaan die een populaire ddos-dienst aanbood is in de VS veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar. Daarnaast moet de man mogelijk een schadevergoeding betalen. Het Amerikaanse ministerie van Justitie roept slachtoffers dan ook op om zich te melden.

De Amerikaan beheerde de ddos-dienst Quantum Stress. Gebruikers konden tegen betaling websites laten platleggen. Quantum Stress bood verschillende abonnementen aan voor het laten uitvoeren van ddos-aanvallen. Tussen 2011 en 2018 had de ddos-dienst 70.000 tot 80.000 abonnees. Het is daarmee één van de langstlopende ddos-diensten. Via de ddos-dienst werden zowel individuen als bedrijven aangevallen.

Op 5 mei vindt er een hoorzitting over een schadevergoeding plaats. Vanwege het grote aantal potentiële slachtoffers heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie nu op de eigen website een oproep geplaatst waarin gedupeerden worden opgeroepen zich te melden.

Reacties (3)
08-02-2020, 12:21 door Anoniem
"slachtoffers dan ook op om zich te melden" Ja ik weet ook echt of het vanaf hen kwam. Hebben ze geen administratie in beslag genomen, waarin precies staat op wie er wat is gedaan? Lijkt me een stuk makkelijker.
08-02-2020, 12:38 door Anoniem
Als je doelwit bent geweest lijkt het mij niet makkelijk om deze stresser zelf als bron aan te wijzen. Daar zal waarschijnlijk toch wel wat onderzoek van een gespecialiseerd bedrijf aan te pas komen. Die werken niet gratis dus ik vraag mij af hoe veel meldingen justitie nog gaat ontvangen...

In ieder geval heeft men weer eens een dader kunnen achterhalen dus daarvoor kudos :-)
10-02-2020, 15:21 door Anoniem
Door Anoniem: "slachtoffers dan ook op om zich te melden" Ja ik weet ook echt of het vanaf hen kwam. Hebben ze geen administratie in beslag genomen, waarin precies staat op wie er wat is gedaan? Lijkt me een stuk makkelijker.

Waarschijnlijk weet justitie niet wie allemaal slachtoffer is, ook niet met de administratie. Maar misschien kunnen ze wel een aanval koppelen met een entry in de administratie.

Peter
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.