image

EFF: Ring moet geen gezichtsherkenning aan deurbel toevoegen

woensdag 19 februari 2020, 12:41 door Redactie, 5 reacties

Ring moet geen gezichtsherkenning aan de eigen deurbelcamera's toevoegen en de samenwerking met politiekorpsen stopzetten. Dat wil de Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF. Gisteren maakte Ring bekend dat het tweefactorauthenticatie voor gebruikers verplicht stelt.

Ook is een deel van de third-party trackers waarmee gegevens van gebruikers werden verzameld tijdelijk uitgeschakeld. De EFF vindt dat deze maatregelen niet de grotere zorgen wegnemen die rond het gebruik van de Ring-deurbelcamera's hangen. Amerikaanse politiekorpsen kunnen eenvoudig Ring-gebruikers mailen en hen om opgenomen beeldmateriaal vragen. Het bedrijf zou al met honderden politiekorpsen een overeenkomst hiervoor hebben gesloten.

De EFF wil dat Ring hiermee stopt. "Door politie direct toegang te geven om privébeelden op te vragen worden gemeenschappen in gevaar gebracht en een bijna continue surveillance door lokale politie gefaciliteerd", zegt Matthew Guariglia van de burgerrechtenbeweging. Tevens moet Ring ervoor zorgen dat beeldmateriaal van gebruikers alleen met een gerechtelijk bevel kan worden opgevraagd, in plaats van een vrijblijvend verzoek zoals nu het geval is.

Verder moet Ring de standaardinstellingen van de deurbelcamera aanpassen, zodat er niet automatisch audio wordt opgenomen wanneer de camera door beweging wordt geactiveerd. Dit moet het aantal gesprekken dat onbedoeld buiten en binnen woningen wordt opgenomen beperken. "Deze kleine aanpassing zal de kans verkleinen dat privégesprekken per ongeluk worden opgenomen in situaties waarbij het geluid zich verplaatst, maar de mensen die worden opgenomen de camera mogelijk niet zien", merkt Guariglia op.

De EFF wil ook dat Ring in geen geval gezichtsherkenningssoftware aan de camera's gaat toevoegen. Dit zou namelijk voor de ergste privacyschending van individuen zorgen. "Gezichtsherkenning houdt in dat van iedereen die een Ring-deurbel benadert zijn gezicht wordt gescand en vergeleken met een database van andere gezichten, zonder hun toestemming", stelt Guariglia.

"Ring creëert een omgeving waarbij elke keer wanneer iemand over straat wandelt zijn bewegingen worden opgenomen en beschikbaar gemaakt voor allerlei andere individuen, opsporingsdiensten en Amazon. De gisteren aangekondigde aanpassingen van Ring verbeteren de veiligheid van klanten, maar doen weinig aan de grotere dreiging voor de privacy die Ring vormt", besluit de EFF-medewerker.

Reacties (5)
19-02-2020, 13:18 door Anoniem
Aww, en ik had nog wel zo graag een pushbericht op m'n mobiel met "DAAR IS DIE LUL VAN EEN BUURMAN WEER AAN DE DEUR OM TE ZEUREN OFZO". Zonder dat ik z'n tronie op de app moet bekijken. Want het is toch zo'n lul, wil je niet weten.

Daarom: Gezichtsherkenning, gewoon doen. Overal, altijd. Want mijn buurman is een lul.
19-02-2020, 14:01 door Anoniem
Tja, privacy kan nooit gezien worden in een politieke vijandigheid in je priveleven, toch? O wacht...
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/02/18/als-andersdenkenden-onze-vijanden-worden-a3990773
19-02-2020, 15:43 door karma4
Binnen het amerikaans recht mag je met wapens indringers van je erf verjagen. Dat neerschieten is kennelijk geen overtreding van de privacy. Rare jongens die amerikanen, druk maken over gezien kunnen.worden terwijldat andere zo mag.
19-02-2020, 16:23 door Anoniem
Door karma4: Binnen het amerikaans recht mag je met wapens indringers van je erf verjagen. Dat neerschieten is kennelijk geen overtreding van de privacy. Rare jongens die amerikanen, druk maken over gezien kunnen.worden terwijldat andere zo mag.
"Zelfverdediging" heeft weinig te maken met "privacy". Het is wel weer tekenend dat jij iets volstrekt ongerelateerds er aan de haren bijsleept om je maar druk te kunnen maken over (een kennelijk teveel aan) "privacy" (voor anderen).

Verder: Ze kijken in de VSvA nogal anders tegen privacy aan dan wij hier. Waarom verhuis je daar niet heen? Ik denk dat jij je er qua privacy-benadering meer op je gemak zal voelen. Totdat je zelf ge-perp-walked wordt wellicht, maarja, dat risico moet je dan maar voor lief nemen.
24-02-2020, 09:42 door Anoniem
Door karma4: Binnen het amerikaans recht mag je met wapens indringers van je erf verjagen. Dat neerschieten is kennelijk geen overtreding van de privacy. Rare jongens die amerikanen, druk maken over gezien kunnen.worden terwijldat andere zo mag.

//sarcasme on
Maar met gezichtherkenning kan je dan wel een een automatisch kanon aan je deurbel koppelen zodat je ongewenste indringers volautomatisch kan uitschakelen als je er zelf niet bent.
Makkelijk joh.
sacrasme off//
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.