image

Automatische updatefunctie Wireshark na update uitgeschakeld

maandag 9 maart 2020, 13:52 door Redactie, 2 reacties

De automatische updatefunctie van de Windowsversie van de populaire netwerksniffer Wireshark is sinds de lancering van versie 3.2.1 uitgeschakeld. Gebruikers moeten de nieuwste versie die onlangs is uitgekomen dan ook handmatig installeren, waarmee tevens de updatefunctie weer wordt ingeschakeld

Wireshark is een veelgebruikte tool voor het analyseren van netwerkverkeer. Sinds 2013 beschikt het programma over een automatische updatefunctie die nieuwe versies automatisch downloadt en installeert. Met de lancering van Wireshark 3.2.1 in januari werd deze functie onbedoeld uitgeschakeld. De ontwikkelaars hebben in versie 3.2.2 dit probleem verholpen. Windowsgebruikers moeten deze update handmatig installeren. Naast het probleem met de updatefunctie zijn ook vier kwetsbaarheden opgelost, alsmede verschillende bugs.

Reacties (2)
09-03-2020, 15:33 door [Account Verwijderd]
Wireshark is by far mijn meest gebruikte tool, maar wat is het toch jammer dat de Linux build altijd achter de mac en windows builds aanhobbelt. Versie 3.2.2 heeft een behoorlijk setje nieuwe functies die de fanatieke gebruiker zeer helpen om sneller en efficiënter te werken. Maar het is niet anders en ik andere Linux gebruikers moeten nog maar even geduld hebben.
10-03-2020, 08:21 door Anoniem
Arch Linux zal 'm altijd snel hebben (rolling release).

Iedere Linux distro's heeft zijn eigen insteek (eigen software distributie methode en filosofie), bijvoorbeeld geen major software updates doen maar alleen bug-fixes zodat gebruikers een stabiele functionaliteit hebben (Redhat / Ubuntu).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.