/dev/null - Overig

Een andere blik op het Corona Virus

18-03-2020, 14:54 door [Account Verwijderd], 10 reacties
Laatst bijgewerkt: 18-03-2020, 15:15
Café Weltschmerz, ter woorden van Karel van Wolferen en Kees van der Pijl geven een andere blik op het Corona Virus. Dit is vooral voor de skeptici onder ons. De titel is "Met een bevolking die bang is kan je alles doen".

https://www.youtube.com/watch?v=vgVoVt4VHWg

Tijdsduur: 48:22 minuten.
Reacties (10)
18-03-2020, 15:01 door Bitje-scheef
Ja Café Weltschmerz had ook dicht moeten zijn.

Regelmatig leuke discussies met andere invalshoek, maar ook veel van hetzelfde, ook soms niet realistisch trouwens.
Maar dat mag iedereen voor zichzelf uitmaken. Een soort protest-journalistiek zeg maar.
18-03-2020, 15:18 door Anoniem
Event 201 ff googlen
18-03-2020, 16:12 door Anoniem
Sluit alle alternatief geluid in deze bange corona dagen (niet het bier uiteraard).
Geen Café Weltschmerz meer, geen Jensen, geen GeenStijl. Weg met conspiracy & fake news.

Neen alleen de MSM visie, die er overigens ook flink naast kan kleunen.

We zullen het wel zien, we zullen het wel beleven,
maar kan het niet een beetje snel, want het leven duurt maar even,

J.O.
18-03-2020, 17:24 door Anoniem
Door Anoniem: Event 201 ff googlen

Priviet!

Hier het tegencommentaar voor de weldenkende mens (niet op geenstijl te vinden inderdaad)

http://www.centerforhealthsecurity.org/newsroom/center-news/2020-01-24-Statement-of-Clarification-Event201.html
18-03-2020, 22:03 door Anoniem
Weldenkende ministers en Tweede Kamer ...

In de Tweede Kamer zijn vertegenwoordigers bang voor een tweede virus uit bijv. onze veestapel.
Niets over het risico van cyberaanvallen op gezondheidsinstellingen tijdens deze crisis.

De EU Netwerk en InformatieBeveiliging (NIB) richtlijn stelt dat de cyberveiligheid van de gezondheidszorg beschermt moet worden en stelt daar eisen aan. De Nederlandse interpretatie van de richtlijn keipert echter de gezondheidszorg buiten dit stelsel aan voorzorgen en eisen.
Zie de Minister van Medische zorg in https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-27529-158.html

Referend aan vitaal criteria: "Wij zijn destijds tot de conclusie gekomen dat er geen situaties zijn waarin uitval van ICT-systemen of -structuren in de zorg deze gevolgen zullen hebben. In Nederland is er namelijk geen centrale vitale technische infrastructuur voor de gehele zorg die bij uitval dergelijke gevolgen heeft voor landsbrede zorg. De zorg en de zorginfrastructuur in Nederland zijn niet centraal georganiseerd, maar decentraal en de instellingen zijn zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van informatievoorziening en gegevensuitwisseling. Bij uitval van een deel van de zorg kan deze zorg in veel gevallen worden overgenomen door andere zorgaanbieders. Daarom heeft het Ministerie van VWS geen processen in de zorg als vitaal geïdentificeerd en zijn er dus geen AED’s [Aanbieders van Essentiële Diensten] aangewezen. "

"De continue beschikbaarheid en betrouwbaarheid van informatievoorziening en gegevensuitwisseling in de zorg is echter van groot belang voor de patiëntveiligheid. Wij hebben ons daarom met de zorgsector wel gericht op andere maatregelen om de veiligheid van de technische infrastructuur in de zorg te verhogen, zoals mijn ambtsvoorganger vorig jaar bij eerder genoemde brief van 20 juni 2017 aan uw Kamer heeft gemeld. Wij hebben specifieke normen voor informatieveiligheid in de zorg vastgesteld: De NEN-normen 7510, 7512 en 7513. Verder heeft de sector haar eigen sectorale CERT (Computer Emergency Response Team) voor de Zorg (Z-CERT) in het leven geroepen. Z-CERT draagt zorg voor specifieke monitoring, preventie en reparatie van informatieveiligheidsinbreuken in het zorgveld en medische apparatuur. Sinds 24 januari 2018 is Z-CERT officieel van start gegaan. Verder hebben wij samen met de koepels NVZ, NFU, ZKN en GGZ Nederland een Actieplan opgezet voor de verhoging van de veiligheid van patiëntgegevens. "

... niets over het cyberrisico van bevoorbeeld patientmonitoring, beademing, continuiteit van het laboratorium, ... essentieel voor de gezondheid van corona- en andere patiënten.

Nederland heeft als enig land in de EU geen enkele zorginstelling aangewezen als Aanbieder van Essentiele Diensten (AED) waardoor de zorginstellingen minder getoetst zullen worden op hun cybersecurityhygiëne.

Regeren is vooruitzien ... veel sterkte en applaus aan de medewerkers in de zorgsector die de cyberveiligheid proberen te waarborgen zonder overheidssteun.
18-03-2020, 23:51 door Anoniem
Door de hele menselijke geschiedenis zijn momenten van crisis gebruikt om politieke agenda's te pushen of hele regimes om te gooien. Deze zal niets anders zijn, zie het verbod op contant geld. Dat er scanners, bonnetjes, zegeltjes worden uitgewisseld moeten we maar even niet op letten.
19-03-2020, 01:09 door Anoniem
Met een bang volk kun je inderdaad alles doen. Maar ook buitenstaanders kunnen alles doen, zoals je hele land omzeep helpen. Heel vaak is die buitenlander gewoon een Nederlander die werkt en zelfs dezelfde politieke kleur (bijv VVD-rechts) heeft als het establishment maar het niet eens is met de steeds enger wordende controls en het moeten opgeven van steeds meer vrijheden en rechten (vaak omdat 1 bedrijf daar even goed aan verdient... denk aan terreur en veiligheidspoortjes maar iedereen er permanent last van blijft hebben). Dat is een industrie die niet alleen anders kan (dat kan zeker) maar anders moet. Misschien regelt de natuur zichzelf wel? Een virusje ga je toch niet tegenhouden met curfews of zoals in Zuid-Europa met documenten om je buiten huis te begeven. Patient zero is niet bekend dus veel maatregelen die genomen worden nu zijn olie op het vuur en een geweldige kans voor oplichters.

En zo zie je maar weer dat er duizenden en duizenden criminelen groot en klein actief zijn op social media en ook de afgeschermde "kettingbrief" socialmedia via groepjes om te boel te besmetten met digitale "Corona virussen ".

Blijf oppassen. Maar pas ook op elkaar. Ook als iemand even hufterig doet of voor een andere (politieke) partij loopt. Die grenzen gaan toch vervagen. Degenen die zich instellen op oorlog en snel geld zullen onder de zoden verdwijnen. Er is veel meer aan de hand dan gewoon een virusuitbraak. Koude Oorlog is terug. De economie gaat stuk. Ontkennen heeft op dit moment geen zin meer. Dat speelt alleen in op sentimenten waarvan vijanden profiteren.
21-03-2020, 00:54 door Anoniem
Door Anoniem: Sluit alle alternatief geluid in deze bange corona dagen (niet het bier uiteraard).
Geen Café Weltschmerz meer, geen Jensen, geen GeenStijl. Weg met conspiracy & fake news.

Neen alleen de MSM visie, die er overigens ook flink naast kan kleunen.

We zullen het wel zien, we zullen het wel beleven,
maar kan het niet een beetje snel, want het leven duurt maar even,

J.O.

Men zet hier uitersten van het leven tegen elkaar af.
Wat denk je daar in vredesnaam mee op te schieten......
Volgens mij gaat het erom dat GeenStijl geen Café Weltschmerz is, en Jensen geen telegraaf noch de groene Amsterdammer of wat dan ook.
Waarom moet je alles langs dezelfde lineaal leggen?
Het "het" van het kan niet een beetje snel is alleen al een vertekenend contrast.
Daar kan je altijd wel een absolute waarheid tegenover kunt zetten.
Je schiet er alleen nauwelijks meer mee op dan een vertekenend beeld schetsen.
En wat snel is schat iedereen anders is afhankelijk van ieders omstandigheden, die zijn in de the eye of the beholder.
05-04-2020, 12:39 door Anoniem
Ben het eens met Karel van Wolferen. Men moet niet als een slaafse hond achter elk media bericht aanlopen. Het "zelf"denken gaat verloren. Wanneer de krant het zegt, of iemand op de TV of radio, dan is het zo.
Ga zelf eens vergelijkingen maken met griep cijfers en Corona (Sars) en allerlei virussen door de jaren heen.
05-04-2020, 13:29 door Anoniem
En zie hoe men doorschiet. Hoe men alles graag opklopt. Men ziet het niet meer door een heldere bril.

Bestaande agenda's kunnen zelfs verder doorgezet worden via de mening van bekende virologen.
In Nederland moet de veeteelt nodig op de schop om ons te beschermen tegen de gevolgen van een toekomstige zoonosis.
Geen vleermuis ditmaal, maar de veestapel, die de bouw van een nieuw Nederlands Hong-Kong in de weg lopen.
Wie komt dat allemaal wel niet heel goed uit?
De Q-koorts bracht het niet te weeg, deze paniekzaaierij, wel corona. Hoeveel katten en honden lopen er nog rond hier?
Hoeveel ratten? Veel "rattenvangers" zitten nu achter een schermpje.

In de hele geschiedenis van het volk nog niet vertoont, er mag geen "minjan" meer gevormd worden in Brooklyn en elders. Je bent een mogelijke moordenaar als je met meer dan drie vreemde personen bijeen komt. Hier wordt een corona getroffene weggevoerd, maar in de volgende straat in Breda viert men een quarantaine feestje. Dat lijkt "dansen op de vulkaan", waarom het orkestje van de Titanic niet uitgenodigd. Het kan ook nooit eens echt normaal in Nederland. Gewoon binnenblijven video conferencing, via groepsapp naar het gebedshuis. Je bent toch allemaal digitaal, gaan dus met die digi-banaan.

De biblebelt heeft er moeite mee. Daar loopt opoe nog te rommelen in haar beursje op zoek naar een houten euro en een pepermuntje. Die "ouwerjanigheid" veroorzaakt nu groot gevaar. We gaan er allemaal aan in Nederland vertelt de tot voorganger gepromoveerde voorlezer in de gemeente. "Alle huizen in uwe plaatsen komen leeg te staan".

Niemand, die het meer weet. Deskundigen buitelen over elkander heen met steeds nieuwere en somberder inzichten.
Het spectrum der meningen gaat van een complete hoax (Jensen) tot grootste crisis in de geschiedenis der mensheid
(het TV-nieuwsverhaal, dat voor 99,99% uit corona-ellende bestaat). Deze dagen zijn een crime voor de fobie-lijders,
echt waar, eigenlijk alle lijdenden, en die worden tenslotte nog steeds verder de "be-jeez" aangejaagd.

Jodocus Oyevaer
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.