image

Pincode wegens corona minder vaak nodig bij contactloos betalen

donderdag 19 maart 2020, 16:48 door Redactie, 21 reacties

Wie contactloos betaalt hoeft vanwege het coronavirus minder vaak zijn pincode in te tikken. Tevens is de cumulatieve limiet voor contactloos betalen van 50 euro naar 100 euro verhoogd. De banken hebben deze tijdelijke maatregelen naar aanleiding van de virusuitbraak doorgevoerd.

Bij contactloze betalingen van een bedrag tot en met 25 euro moesten pashouders nog geregeld hun bankpas in de automaat steken en hun pincode intikken. "Dat is vanaf nu vrijwel niet meer nodig", laat de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vandaag weten. Bij contactloze betalingen boven de 25 euro met een bankpas moeten pashouders voorlopig nog wel hun pincode intikken.

Ook is de cumulatieve limiet van contactloos betalen aangepast. "Normaal gesproken kunt u maximaal 50 euro achter elkaar contactloos betalen. Het maximale bedrag is tijdelijk verhoogd naar 100 honderd in verband met het coronavirus. Op deze manier hoeft u uw pincode minder vaak in te toetsen, waardoor de kans op overdracht van corona wordt verminderd", meldt ABN Amro.

Eerder riepen supermarkten al vanwege de corona-uitbraak op tot een verbod op contante betalingen. "Wij roepen de klanten van supermarkten en andere winkels op om vooral zoveel mogelijk contactloos te pinnen", zegt René Roorda, algemeen directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, belangenbehartiger voor de supermarkten. "Wij zijn daarom blij met dit snelle initiatief van de banken. Dit is in het belang van onze klanten én onze medewerkers."

Volgens de NVB gaat het om een tijdelijke maatregel. "De banken nemen dit initiatief zolang er bijzondere maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het nieuwe coronavirus in te dammen."

Reacties (21)
19-03-2020, 16:59 door Anoniem
Ik had contactloos betalen uitgezet, maar eergisteren juist weer geactiveerd. Helaas werkt het vandaag nog steeds niet, dus blijkbaar duurt het even voordat de ING het verwerkt heeft.
19-03-2020, 17:02 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-03-2020, 17:07
Als het gaat om tijdswinst (wat ik betwijfel, het gaat ze natuurlijk om de inhoud van de kassa te verkleinen) dan zouden ze toch echt eens moeten stoppen met hun bonnetjes en voetbalzegels en potten en pannenzegels, want dat kost pas echt veel tijd.

Maar goed, never let a good crisis go to waste.
19-03-2020, 17:08 door Anoniem
Heb ik de banken daar toestemming voor gegeven om mijn limit zomaar te verhogen?
En dat ook nog eens zonder mij daarvan op de hoogte te stellen?
19-03-2020, 17:45 door Anoniem
Door donderslag: Als het gaat om tijdswinst (wat ik betwijfel, het gaat ze natuurlijk om de inhoud van de kassa te verkleinen) dan zouden ze toch echt eens moeten stoppen met hun bonnetjes en voetbalzegels en potten en pannenzegels, want dat kost pas echt veel tijd.

Maar goed, never let a good crisis go to waste.
Het gaat, lijkt mij, om het aanraken van dat pinapparaat, waar weten wij veel hoe veel mensen aangezeten hebben. Verkleinen van de inhoud van de kassa heeft deze maatregel niet echt invloed op, lijkt me. De enigen die dit gaan merken, zijn mensen die toch al contactloos pinnen.
19-03-2020, 17:59 door Briolet
Door Anoniem: Heb ik de banken daar toestemming voor gegeven om mijn limit zomaar te verhogen?
En dat ook nog eens zonder mij daarvan op de hoogte te stellen?

Is ook niet belangrijk. De banken waren vanaf het begin al de risicodrager. Het risico van deze verhoging is dus ook voor de bank en niet voor de klant.
19-03-2020, 18:11 door Anoniem
Corona wordt helaas ook misbruikt om beleid door te drukken
waar men niet altijd achter staat.

Zo kun je straks allerlei beleid verwachten wat extra word doorgedrukt
met als argument corona besmetting pas op mensen!!

Wees wijs,ga er niet altijd in mee,concentreer je op je gezondheid,
en wees voorbereid voor je naasten en familie en neem je eigen maatregelen.
Volg de richtlijnen van het rivm en je huisarts.

NL-NU2020
19-03-2020, 19:01 door Anoniem
Door donderslag: ...dan zouden ze toch echt eens moeten stoppen met hun bonnetjes en voetbalzegels en potten en pannenzegels, want dat kost pas echt veel tijd.
Jumbo heeft die dingen tegenwoordig in een app.
19-03-2020, 19:04 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: Heb ik de banken daar toestemming voor gegeven om mijn limit zomaar te verhogen?
En dat ook nog eens zonder mij daarvan op de hoogte te stellen?

Is ook niet belangrijk. De banken waren vanaf het begin al de risicodrager. Het risico van deze verhoging is dus ook voor de bank en niet voor de klant.

Tot de voorwaarden gewijzigd worden.


Iets van glijdende schaal..
19-03-2020, 19:11 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 19-03-2020, 19:17
Net als lang geleden een zakhorloge aan een ketting hing door een knoopsgat, heb ik nu het handvat van een afgezaagde tandenborstel aan een kettinkje hangen. Daarmee toets ik nu - contactloos - mijn PIN in. Lukt prima. :-)

P.s.
Misschien laat ik het patenteren als het 'Anti-contact Corona PIN-device' ;-)
19-03-2020, 21:16 door The FOSS
Als draadloos betaalt met je telefoon dan kan je vooraf je ingestelde pincode invoeren en hoef je ook bij iets hogere bedragen de pinautomaat niet aan te raken. Zo werkt het in ieder geval bij de Rabobank (mPin).
20-03-2020, 06:38 door Anoniem
Door Anoniem: Het gaat, lijkt mij, om het aanraken van dat pinapparaat, waar weten wij veel hoe veel mensen aangezeten hebben.

Daarom kun je beter contant betalen. Het virus kan op geld zitten, maar het kan net zo goed op de kassabon, de kortingskaart, de parkeerkaart, de zegeltjes, de toonbank, de rolband en andere dingen zitten. Doe handschoenen aan en het probleem is verholpen. Dat zouden kassamedewerkers ook moeten doen. Erger is dat deze medewerkers te weinig ruimte hebben om afstand te houden. De kans dat ze besmet raken via de lucht is aanmerkelijk.
20-03-2020, 08:13 door Anoniem
Dus i.p.v.. 25 euro per passant skimmen kan dat nu dus vaker gebeuren. Ik zie gouden tijden aanbreken voor criminelen met de juist apparatuur. Het grote gevaar van een crisis als deze is dat er nu ineens zaken doorheen gedrukt worden waar de risico's niet goed van worden bekeken. Je ziet het ook bij bedrijven, om medewerkers met elkaar te laten werken worden allerlei zaken open gezet waar je normaliter niet aan zou moeten denken, vanuit security oogpunt. Een crisis betekend nog niet dat de regels of wetten ineens niet meer gelden. Juist nu moet je extra voorzichtig zijn met welke oplossing je kiest want wat is het probleem eigenlijk? Hierboven schrijft iemand iets over een oude tandenborstel om de pincode in te toetsen, geniaal want dat betekend dat een pincode veilig kan worden ingetoetst. Iedereen kan een pen oi.d. meenemen om te kunnen pinnen. Is een stuk veiliger dan limieten verhogen. Wees creatief en trap niet in de valkuil om security te verminderen.
20-03-2020, 08:56 door Anoniem
Wat is het volgende? De deuren naar de kluis open zodat mensen geen klink hoeven vast te houden?
Zoals eerder gezegd door andere, never let a good crisis go to waste...
Beetje misselijkmakend hoe nu al veel mensen hun eigen belang doordrukken onder de vermomming ' goed bezig'...

In ieder geval is de persoon die het wereld record ziekenhuizen failliet heeft laten gaan en het wereld record meer betalen voor medicijnen nu afgetreden.. want wat was hij goed voor de nederlandse gezondsheids zorg.. nou nou..
hij durfde niet eens te zeggen ' als jij mondkapjes hebt en die hebben onze ziekenhuizen nodig, dan pak ik ze '...
20-03-2020, 08:57 door Anoniem
Door Anoniem: Ik had contactloos betalen uitgezet, maar eergisteren juist weer geactiveerd. Helaas werkt het vandaag nog steeds niet, dus blijkbaar duurt het even voordat de ING het verwerkt heeft.

Vreemd, bij mij (Rabobank) werkte het direct nadat ik het aangezet had.
Misschien nog eens controleren of het wel aan staat.
20-03-2020, 09:48 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Ik had contactloos betalen uitgezet, maar eergisteren juist weer geactiveerd. Helaas werkt het vandaag nog steeds niet, dus blijkbaar duurt het even voordat de ING het verwerkt heeft.

Vreemd, bij mij (Rabobank) werkte het direct nadat ik het aangezet had.
Misschien nog eens controleren of het wel aan staat.

Bedankt voor de reactie. Even gecontroleerd en het staat echt aan, dus ik vrees dat er iets met mijn bankpas is.
De pas is er op zich wel geschikt voor... In deze tijd ga ik echter geen nieuwe aanvragen.
20-03-2020, 10:43 door Anoniem
Ah das handig, kga gelijk bij de supermarkt iedereen skimmen .
100 euro per klant , dat tikt aardig aan.

En die supermarkten, wat doen ze met al onze (pin)data ?

Daar hebben wij absoluut geen zicht op en het zijn al zulke betrouwbare bedrijven (Jumbo, Gezichtsherkenning) .
20-03-2020, 11:27 door Tintin and Milou
Door The FOSS: Als draadloos betaalt met je telefoon dan kan je vooraf je ingestelde pincode invoeren en hoef je ook bij iets hogere bedragen de pinautomaat niet aan te raken. Zo werkt het in ieder geval bij de Rabobank (mPin).
App zojuist geïnstalleerd.
20-03-2020, 20:20 door Anoniem
Door donderslag: Als het gaat om tijdswinst (...)[/i][/b].

Nee, het gaat om het minder aanraken van apparatuur die anderen ook de hele dag aanraken. Lees anders even de site van het RIVM en voorkom dat anderen besmet raken.
20-03-2020, 23:15 door Anoniem
Ik zal nooit betalen zonder pincode. Heel eenvoudig - als je betaalt zonder pincode - dan is er geen bewijs van wil tot instandkoming van een overeenkomst. Mijn bank heeft dat van mij via he intern-postbus-systeem binnengekregen.
Als er zo'n transactie ooit gebeurt - is 't voor de bank - want ik heb hun gezegd dat ik dit niet wenste - en ik heb de instructies gevolgd om dat uit te schakelen.
De wetgever bepaalt dat er een bewijs moet zijn van de wil om tot een verkoopsovereenkomst te komen - eender't wie kan een kaart tegen de kassa houden. Dat is geen bewijs.
Ten tweede bij te veel fraudegevallen - verwacht ik dat men gaat beginnen filmen en databanken te vullen. En die data - levert de bank ook andere data op. 't gaat niet goed met de banken - en facebook en google hebben veel geld... Rara - als die die data ten gelde maken - dat mag bij mij ook niet. Ik heb duidelijk de bank al een paar keer een paar schoten voor de boeg gegeven - alles is vertrouwelijk. Anders - buiten!
21-03-2020, 09:00 door The FOSS
Door Tintin and Milou:
Door The FOSS: Als draadloos betaalt met je telefoon dan kan je vooraf je ingestelde pincode invoeren en hoef je ook bij iets hogere bedragen de pinautomaat niet aan te raken. Zo werkt het in ieder geval bij de Rabobank (mPin).
App zojuist geïnstalleerd.

Ik vind het handig werken en je kan dus vooraf je mPin op je eigen telefoon intikken, zodat je nooit de pinautomaat hoeft aan te raken. En je kan - voor de veiligheid - de NFC op je telefoon uitzetten wanneer je niet aan het betalen bent.
22-03-2020, 19:04 door Anoniem
Als de banken slim zijn zetten ze die limiet voor contactloos betalen op 200 euro. Dan kunnen mensen in één keer voor een week boodschappen doen en contactloos betalen. Dan hoeft veel minder vaak de pincode te worden ingetoetst én mensen hoeven minder vaak naar de winkel. Scheelt toch weer een hoop mogelijke besmettingsmomenten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.