image

Europol onderzoekt corona-gerelateerde cyberaanvallen

vrijdag 20 maart 2020, 15:01 door Redactie, 1 reacties

Europol en verschillende andere Europese instanties zijn een onderzoek naar corona-gerelateerde cyberaanvallen gestart. De afgelopen dagen zijn tal van phishingmails, scams en andere aanvallen verschenen die op het nieuws rondom de virusuitbraak meeliften en internetgebruikers met malware proberen te infecteren of gegevens proberen te ontfutselen.

"De uitbraak van het coronavirus heeft voor wijdverbreide angst geleid en ervoor gezorgd dat veel mensen thuiswerken. Kwaadwillenden maken actief misbruik van deze uitdagende omstandigheden om thuiswerkers, bedrijven en individuen aan te vallen", aldus Europol, de Europese Commissie en het Europees agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA).

Volgens de instanties zijn relevante Europese partijen nauw met elkaar in contact om deze aanvallen op te sporen, het bewustzijn hierover te vergroten en burgers te beschermen. "De Europese Commissie, ENISA, CERT-EU en Europol zullen de situatie monitoren en waar nodig coördineren, om voor een veiliger cyberspace voor Europa en de wereld te zorgen", aldus de verklaring van de instanties.

Reacties (1)
07-04-2020, 09:45 door Aad Boudewijn
Waar er een enorme wildgroei aan sprekers / kennisdragers is bij Corona is er bij Cybercrime de afgelopen jaren enorm veel gebeurt waar iedere activist uit 2013 nu is ingelijfd bij de overheid.. Met name adjunct directeur Europol van Gemert was in 2013 hard bezig die cyberkennis binnen te slepen.
Het resultaat is dat als de corona /cyber ziektekiemen gesmoord zijn er een enorme kennis overblijft bij zeer veel instanties waar een ieder dan druk is met.... juist ja met NIETS...
De gehele CyberScène is in rep en roer als een simpele burger ontdekt dat ex Bitch of Freedom Janneke Slöetjes nu Cyberofficier van Justitie is waar ze valse aangiften van Regiomanager Reclassering Johan Slöetjes door het OM loodst.
Als dan blijkt dat ze rechterhand Cybercrime GVD Burg is waar deze met de ganse CTIVD haar probeert te behoeden voor ambtelijke corruptie worden onschuldige burgers opgesloten in de hoop dat deze afzien van verdere vervolging Janneke Slöetjes. De werkelijke Cybercrime zit in de top van justitie en rechtspraak waar oude knarren over de ruggetjes van de jonge aanwas pronken met de geplukte/gepikte veren die ze bij zichzelf in de reet hebben gestoken.
Het Cybervirus is nog steeds besmettelijk maar het is voornamelijk de nazorg die het ontbeert... Dat Corona griepje verdwijnt vanzelf en ja net als bij cybercrime vallen onschuldigen ten prooi. Met alle respect voor de getroffenen.. mvg Aad Boudewijn
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.