image

Purmerend laat inwoners via app groepsvorming melden

donderdag 26 maart 2020, 15:49 door Redactie, 10 reacties

Inwoners van de Noord-Hollandse gemeenten Purmerend en Beemster kunnen vanaf nu groepsvorming in openbare ruimtes via de Mijn Gemeente-app melden. De gemeente Purmerend werkt sinds een klein jaar met de Mijn Gemeente-app waarmee inwoners allerlei zaken kunnen doorgeven.

De app is vanwege de uitbraak van het coronavirus uitgebreid zodat ook groepsvorming kan worden gerapporteerd. Wanneer een inwoner groepsvorming meldt komt dit bij medewerkers van de afdeling Handhaving terecht, die daar vervolgens werk van kunnen maken, ook 's avonds, zo laat de gemeente weten.

"Verreweg de meeste inwoners van Purmerend en Beemster houden zich aan de geldende maatregelen om het coronavirus terug te dringen. Mensen spreken elkaar hier ook op aan. Mocht dit niet kunnen, bijvoorbeeld omdat iemand zelf niet naar buiten wil of kan, dan is er nu de mogelijkheid om dit via een app te melden", aldus de uitleg van de gemeente.

Tijdens de afgelopen jaarwisseling was het mogelijk om via de Mijn Gemeente-app vuurwerkoverlast rechtstreeks bij Handhaving te melden. De app is zowel voor Android als iOS beschikbaar en heeft onder Androidgebruikers meer dan 50.000 installaties.

Image

Reacties (10)
26-03-2020, 19:12 door Anoniem
Ik tel al 21 (of meer) verschillende gemeente apps (Nederland) in de Google Play store. En ja, mijn eigen gemeente heeft ook een app, maar je kunt geen groepsvorming doorgeven. Mijn vraag is waarom er geen 1 app is voor alle gemeenten die zijn aangesloten. Dat maakt het wat eenvoudiger en hoeft men ook minder te zoeken.
26-03-2020, 21:29 door Anoniem
Door Anoniem: Mijn vraag is waarom er geen 1 app is voor alle gemeenten die zijn aangesloten. Dat maakt het wat eenvoudiger en hoeft men ook minder te zoeken.

Kies maar:

Omdat er in Nederland ruim 300 zelfstandige gemeenten zijn, die elk hun eigen beleid voeren. En hun eigen wensen en eisen hebben.

De VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) is een beleidsorganisatie, en ontwikkelt of ontwerpt geen software voor gemeenten.

Blijft over de commerciele leverancier. En die heeft liever 300 klanten die elk de volle mep betalen voor de ontwikkeling, dan 1 hele grote klant, die nooit met 1 set standaard eisen kan komen.
(Zet 300 mensen in een ruimte, en laat ze tot 1 eisen pakket komen)
27-03-2020, 02:52 door De baard
Soortement Big Brother toch he? Of Noord-Korea.
27-03-2020, 07:33 door Anoniem
Door De baard: Soortement Big Brother toch he? Of Noord-Korea.
Ik ga toch nog een beetje verder terug...
27-03-2020, 08:02 door Anoniem
Door Anoniem: Ik tel al 21 (of meer) verschillende gemeente apps (Nederland) in de Google Play store. En ja, mijn eigen gemeente heeft ook een app, maar je kunt geen groepsvorming doorgeven. Mijn vraag is waarom er geen 1 app is voor alle gemeenten die zijn aangesloten. Dat maakt het wat eenvoudiger en hoeft men ook minder te zoeken.
Waarschijnlijk omdat zulke dingen eerst "uitgevonden" worden door 1 of 2 gemeenten en als we boven de 50 verschillende apps komen zal er overleg hierover komen. Net zoals (alle) andere dingen, het moet evolueren.
27-03-2020, 10:36 door Anoniem
Door Anoniem:
Door De baard: Soortement Big Brother toch he? Of Noord-Korea.
Ik ga toch nog een beetje verder terug...
Nederlanders zijn nu eenmaal goede verraders gebleken in het verleden. Zit waarschijnlijk in het bloed of zo.
27-03-2020, 13:22 door Anoniem
Heksen-jachterij dit kwam in de middel-eeuwen ook voor,wat je nu dagelijks vaker gaat zien
in dit jaar 2020.

We zijn terug bij onze natuurwetten,back to the basics in tijden van rampspoed.

Dood of Leven

Wie niet sterk is moet slim zijn etc etc

Leiders,volgelingen-kuddevolk-neutralisten.
28-03-2020, 14:24 door De baard
Door Anoniem:
Door De baard: Soortement Big Brother toch he? Of Noord-Korea.
Ik ga toch nog een beetje verder terug...
Ja maar ik wilde mijn eerste post niet meteen beginnen met een Godwin.
De Duitsers hadden graag dit soort apparatuur gehad, natuurlijk.
29-03-2020, 01:01 door HB
Door Anoniem: Ik tel al 21 (of meer) verschillende gemeente apps (Nederland) in de Google Play store. En ja, mijn eigen gemeente heeft ook een app, maar je kunt geen groepsvorming doorgeven. Mijn vraag is waarom er geen 1 app is voor alle gemeenten die zijn aangesloten. Dat maakt het wat eenvoudiger en hoeft men ook minder te zoeken.
Wat zijn jullie voor idioten om daar aan mee te doen? dat deden de NSBers ook in 1940, verraden nederlandse verzetsmensen en joden, zoals een familielid van mij die bij het verzet zat, en is vermoord door de duitsers, tel daarbij op een lock down, en je zit gvd in Hitlers /Duitsland, Landcerraders zijn jullie, denk eens na, na wat de ouderen nu denken, die massaal met dit virus het leven dreigen te laten, lijkt wel genocide op een groep, zzoals ook de moffen deden in 1940 op de joden en het verzet SCHAAM JULLIE, ik stel u allemaal gelijk aan NSBers, jullie zijn geen nederlanders. Maar landverraders, in de oorlog: Lockdown, kwam je biten werd je vastgezet/vermoord joden werden uitgeroeid, nu onze ouderen, NSBers vrraden ons eigen volk, wat doen jullie? juist, hetzelfde, Dit is NAZI Duitsland2 ik walg van jullie en namens zeer velen met mij op internet mag ik zeggen dat men jullie verguist, jeullie weten niet wat jullie de ouderen aandoen met een kliklijn, zij hebben de NSBers nog voor ogen. van mij zijn jullie nederland onwaardig. spreek dan de mensne erop aan, maar dit is de verkeerde weg, en denk niet dat dit een normale virus is, dit is opzet,er zijn bewijzen van plannen tot genocide, door meneer Bill Gates, topman vd WHO en misschien zijn regeringsleiders op de hoogte, onderzoeken jullie dan helemaal niets, lopen jullie zomaar het kabinet en de media achtena? dit virus is gecreeerd en vrijgelaten in Wuhan, zitten 3 test labs, open jullie ogen eens, het staat overal op internet. we worden voorgelogen, kijk Jensen.nl
29-03-2020, 11:00 door Anoniem
@HB Ik weet niet van wat voor lucht jij hebt geroken, maar als je echt een punt wilt maken dat mensen geloven, raad ik je aan in correct Nederlands te typen en niet constant een vergelijking te maken met een tijd waar jij duidelijk niets van weet.

Jensen is ook meteen wel de leukste bron die je kon noemen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.