Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Computerprobleem

28-03-2020, 09:46 door BrysonParker, 1 reacties
Een tijdje geleden begon mijn pc op een bepaalde manier te crashen. Eerst zou het de internetverbinding verliezen, daarna zou het een paar seconden aan en uit blijven hangen. Als ik ergens op zou klikken, zou het even duren om te laden. Ook de Realtek high-definition audiotoepassing zou openen en zeggen dat mijn audiospullen niet waren aangesloten maar dat niet was, en ik mocht het niet sluiten. De enige manier om het tijdelijk te repareren, is opnieuw opstarten, maar het lijkt erop dat zodra het begint te gebeuren, het na het opnieuw opstarten eerder zal gebeuren dan toen ik voor het eerst op mijn pc kwam. Ik ben er zeker van dat mijn delen niet oververhit raken of zo, en de probleemoplossers lezen of vinden niets. Alle hulp wordt op prijs gesteld.
Reacties (1)
28-03-2020, 09:55 door The FOSS - Bijgewerkt: 28-03-2020, 09:56
Start eens van een Linux live medium en kijk of je PC dan ook problemen geeft en crasht. Bijvoorbeeld Debian met non-free drivers: http://cdimage.debian.org/cdimage/unofficial/non-free/cd-including-firmware/current-live/amd64/iso-hybrid/. Instructies om het live image naar een USB stick te schrijven onder Windows staan bv. hier: https://unix.stackexchange.com/questions/263615/how-to-create-a-bootable-debian-usb-drive-using-windows.

Niet dat je zonodig Linux moet gaan gebruiken maar het is wel een snelle manier om vast te stellen of de hardware van je computer het probleem is, of dat het de software is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.