image

NASA en SpaceX verbieden gebruik van Zoom voor personeel

donderdag 2 april 2020, 12:01 door Redactie, 2 reacties
Laatst bijgewerkt: 02-04-2020, 13:13

Ruimtevaartorganisatie NASA en ruimtevaartonderneming SpaceX hebben personeel verboden om gebruik te maken van videoconferentiesoftware Zoom. In een e-mail die afgelopen zaterdag aan het personeel werd verstuurd laat SpaceX weten dat alle toegang tot Zoom per direct is geblokkeerd.

"We begrijpen dat velen van ons deze tool voor vergaderingen gebruikten. Gebruik alsjeblieft e-mail, sms of de telefoon als alternatieve communicatiemiddelen", aldus een e-mail die SpaceX-medewerkers ontvingen en door persbureau Reuters werd ingezien. Ook de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA verbiedt het gebruik van Zoom, zo laat een woordvoerster weten. NASA geeft geen reden waarom personeel niet meer via de videoconferentiesoftware mag werken. SpaceX noemt "grote privacy en veiligheidszorgen", maar geeft geen verdere details.

Zoom kwam echter de afgelopen periode vanwege meerdere privacy- en veiligheidsproblemen onder vuur te liggen. Het bedrijf heeft hiervoor excuses gemaakt. Tevens zal het bedrijf de komende negentig dagen zich alleen op het verhelpen van security- en privacyproblemen richten en worden er geen nieuwe features ontwikkeld.

Reacties (2)
02-04-2020, 16:36 door Anoniem
Faciliteer als bedrijf zijnde in de behoefte die mensen hebben, dat voorkomt wildgroei en ongewenste applicaties.
03-04-2020, 07:42 door Anoniem
Is Chinees spionage software.

Die bedrijfsgeheimen willen ze natuurlijk maar al te graag.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.