Poll
image

Ik ga de corona contact-tracing app:

woensdag 8 april 2020, 14:13 door Redactie, 36 reacties
Meteen installeren
18.1%
Nooit installeren
60.88%
Reverse engineeren
21.02%
Reacties (36)
08-04-2020, 14:21 door Anoniem
Als de app privacy vriendelijk werkt (zoals bijvoorbeeld DP-3T [0]) én de broncode openbaar is zal ik hem installeren. Hopelijk komt er dan nog een waarschuwing bij dat mensen eerst hun telefoon updaten om zo bekende bluetooth kwetsbaarheden op te lossen voordat dit ingeschakeld wordt.

Mocht dat niet het geval zijn - en ik verwacht dat dat niet het geval gaat zijn - dan komt hij niet op mijn telefoon maar ga ik hem reverse engineeren om te zien hoeveel Facebook SDK's erin verstopt zitten.

[0] https://github.com/DP-3T
08-04-2020, 14:38 door Anoniem
Dit coronavirus bestaat niet. Lees David Icke!
08-04-2020, 14:44 door Anoniem
Goed, privacy is een serieus onderdeel. Maar als we dankzij een dergelijke app weer het gewone leven kunnen oppakken, horeca weer open, weer naar het strand / park kunnen met z'n allen?

Er kleven nadelen aan, maar zeker ook voordelen. Gaan we straks App zones krijgen? Met de app op je telefoon mag je bepaalde dingen die je zonder de app niet mag?
Met de app lekker op het strand en daarna een drankje op een terrasje, zonder de app niet. Klinkt raar, maar met een rijbewijs mag je een auto besturen, zonder dat ding niet. Ongeacht of je een goede of slechte chauffeur bent.
08-04-2020, 15:09 door spatieman
Nu maar hopen dat ze die china DDR app niet de strot afduwen via een afgedwongen installatie.
want android en bluetooth is al zo'n onveilige combinatie.
08-04-2020, 15:13 door Anoniem
Ik heb een "domme" telefoon, kan hem dus niet installeren.
08-04-2020, 15:16 door ph-cofi
Als de werking overtuigend is en ons in staat stelt meer bewegingsvrijheid terug te krijgen, dan wordt het van belang dat zoveel mogelijk mensen dit vrijwillig gebruiken, om zichzelf en anderen te beschermen. De dag dat ik gevaccineerd wordt, zal ik de fabrieksettings van de telefoon terugzetten (ook niet best).

Verplichte installatie, als dat technisch kan, dan laat het wel mooi zien wat een slechte producten die smartphones zijn.
08-04-2020, 15:21 door Anoniem
De privacy van de app lijkt gewaarborgd, goede zaak! https://www.pepp-pt.org/content
08-04-2020, 15:32 door Anoniem
Afgedwongen installatie? Serieus? Hoe gaat dat precies in zijn werk? Als dat inderdaad mogelijk is, gaat die smartphone dus gelijk de deur uit. Om te bellen en gebeld te worden volstaat een dumbphone en voor het overige zijn andere tools beschikbaar.
08-04-2020, 15:32 door Anoniem
Het ligt er vooral aan hoe die app werkt.

Ik kan iets verzinnen wat vrijwel geen impact op je privacy heeft zolang je niet daadwerkelijk corona hebt, en ik kan ook vanalles verzinnen waar het een big-data hark feest wordt. Het eerste zou ik acceptabel vinden, maar ik vrees dat het toch wel weer het laatste zal worden...
08-04-2020, 15:37 door Anoniem
Installeer de app. Zet telefoon uit en laat hem thuis liggen.

Dus, als je de zaken nu al serieus neemt is de toegevoegde waarde van een app, imho, nihil.
Als je de zaken nu niet serieus neemt, helpt een app ook niet.
08-04-2020, 15:52 door Anoniem
Automaties boete op de fiets of in de auto.
08-04-2020, 15:58 door Anoniem
Door ph-cofi:
...
Verplichte installatie, als dat technisch kan, dan laat het wel mooi zien wat een slechte producten die smartphones zijn.

Zoek eens op Memento (Italian hacker group).
08-04-2020, 16:11 door Anoniem
Dit kan LETTERLIJK nooit verplicht worden gedaan dus relaX
08-04-2020, 16:25 door Anoniem
Het is grappig (nou ja, eigenlijk droevig) om de reacties te lezen:
- een enkeling gaat in op nut en noodzaak (ALS iedereen dat doet en we kunnen daarmee vrijer leven DAN ja)
- een enkeling onderzoekt werkelijk of de privacy goed geborgd is (bv. pepp.pt of de lijst van CCC uit ander artikel)
- het merendeel zegt (zonder nadenken over nut en noodzaak???): nooit, of zoekt naar manieren om het nuttig effect te niet te doen (thuis laten liggen)

Ik zou de Poll graag anders geformuleerd zien, bv.

- ben je bereid om, als de privacy goed geregeld is, bij te dragen aan herstel naar "normaal", een app te installeren?
of
- op mijn telefoon geen app, ik blijf liever een jaar in quarantaine

Q
08-04-2020, 16:26 door Anoniem
Ik mis de optie 'pas installeren als privacy e.d. onafhankelijk zijn beoordeeld door derden'.
Nut en misschien zelfs noodzaak zijn er, maar gezien de reputatie van de combinatie overheid/ICT/Privacy ga ik een dergelijke app niet meteen installeren.
08-04-2020, 16:31 door Anoniem
Door Anoniem: Er kleven nadelen aan, maar zeker ook voordelen. Gaan we straks App zones krijgen? Met de app op je telefoon mag je bepaalde dingen die je zonder de app niet mag?
Met de app lekker op het strand en daarna een drankje op een terrasje, zonder de app niet. Klinkt raar, maar met een rijbewijs mag je een auto besturen, zonder dat ding niet. Ongeacht of je een goede of slechte chauffeur bent.

En mensen die geen smartphone (of tablet of laptop) hebben? Die zijn er nog steeds. Bv omdat het te duur is, of ze er geen interessen in heben of er niet mee om kunnen gaan. Niet iedereen is jong, of "werkt in de IT".

Gaan die mensenn dan buiten gesloten worden, omdat ze niet mee kunnen doen?
Of gaan die allemaal een gratis toestel krijgen van de overheid?
En gaan dan alle personen van een gezin een eigen toestel krijgen? Die zijn ook niet de hele dag continue bij elkaar.

Hoe langer je er oevr nadenkt, hoe meer vragen dit idee oproept. Nu nog de antwoorden van de bedenkers op al deze vragen.
08-04-2020, 18:36 door Anoniem
Door Anoniem: Ik heb een "domme" telefoon, kan hem dus niet installeren.

"Dat is helemaal geen enkel probleem meneer. Dan blijft u binnen. Komt u wel op straat en wij ontdekken dat de app niet op uw telefoon heeft krijg u een boete van 390 euro. En daarnaast 20 strafpunten op uw sociaal kredietsysteem, ter herinnering bij 100 minpunten maakt u geen deel meer uit van de samenleving."
08-04-2020, 19:26 door Anoniem
Door Anoniem: Goed, privacy is een serieus onderdeel. Maar als we dankzij een dergelijke app weer het gewone leven kunnen oppakken, horeca weer open, weer naar het strand / park kunnen met z'n allen?

Er kleven nadelen aan, maar zeker ook voordelen. Gaan we straks App zones krijgen? Met de app op je telefoon mag je bepaalde dingen die je zonder de app niet mag?
Met de app lekker op het strand en daarna een drankje op een terrasje, zonder de app niet. Klinkt raar, maar met een rijbewijs mag je een auto besturen, zonder dat ding niet. Ongeacht of je een goede of slechte chauffeur bent.

Het is veel zinniger en effectiever om dit te doen met mensen die ziek geweest zijn en daarmee resistent. Dan hoef je niet achteraf te gaan kijken hoe en wat en of er nog wat te redden valt, zoals dat bij die app wel het geval zou zijn.
08-04-2020, 20:19 door Anoniem
Misschien is deze poll ook interessant om op terug te kijken:
https://www.security.nl/posting/643201/Staat+jouw+Bluetooth-functie+standaard+aan+of+uit%3F
09-04-2020, 00:48 door Anoniem
Ik ben niet tegen zo'n app. Ik ben wel tegen misbruik maken van zo'n app door de overheden. Wat is de volgende stap? Privacy beperkingen binnenshuis? Niet meer met onze kinderen tegelijk in de zelfde auto? Niet meer kunnen reizen zonde vaccinatie? Het zijn allemaal varianten die op deze technologie terug kunnen vallen. De invoering van zo'n app zou een ernstige inbreuk zijn op onze privacy, de data anoniem gebruiken is waardeloos. Als je de data niet aan een persoon kunt verbinden dan heb je er niets aan. Dus alles bij elkaar genomen ben ik 100% tegen zo'n app.
09-04-2020, 12:58 door Anoniem
Door Anoniem: Als je de data niet aan een persoon kunt verbinden dan heb je er niets aan. Dus alles bij elkaar genomen ben ik 100% tegen zo'n app.

Dat lijkt mij niet juist, zolang je zelf maar een signaal krijgt dat je een mogelijke besmetting hebt opgelopen ben je er al. Dat gegeven hoeft niet bekend te worden bij een overheidsinstantie. De data hoeft dus, voor de overheid, niet aan een persoon verbonden te worden om toch het doel van contact tracing te bereiken. Wat je beschrijft is volgens mij precies wat verwoord is in het manifest van de privacy voorstanders. Mocht er een app komen die daar aan voldoet, dan hoop ik dat je ook het nut inziet en toch mee doet.
09-04-2020, 13:03 door Anoniem
vraag jezelf af, waarom deze apps installeren? Wat is het nut om deze apps te installeren? Op basis van welke informatie denkt de ontwikkelaar conclusies te kunnen trekken en de gebruiker van informatie te kunnen verzien, die ook maar enigszins valide is?
Er is op bovenstaande werkelijk waar geen enkele zekerheid te geven omtrent het 'gevaar' dat de gebruiker heeft opgelopen....
Als je valide conclusies wilt trekken, zal iedereen, of tenminste 75% getest moeten zijn op covid-19.
Nederlandse testcapaciteit op covid-19 is in het allerbeste geval 30.000 tests per dag, waarvan de uitslag, indien negatief getest, maar voor 40-60% zeker is. De meeste mensen zullen zich helemaal niet laten testen, puur en alleen omdat ze nergens last van hebben. Dan zal een aanzienlijk deel van de bevolking ook nog eens die apps moeten installeren om uberhaupt iets zinnigs te kunnen zeggen, goed dit zou alleen op te lossen zijn door het verplicht te maken.
Kortom, het is totale onzin om mensen apps te laten installeren om mensen van informatie te voorzien of ze bij iemand in de buurt zijn geweest die besmet zijn met covid-19. Dit is schijnveiligheid creeeren en zou dus als NEPNIEUWS bestempeld moeten worden, u leest het goed, de overheid verspreid zelf nepnieuws.
Niet aan meedoen dus!
09-04-2020, 15:11 door Anoniem
Dit is een soort digitale gele ster, klinkt allemaal heel logisch maar gaat grote gevolgen hebben.

Ik kan trouwens niet wacht op de dag dat het verplicht wordt en misschien wel automatisch gepushed gaat worden door google/apple.
Bluetooth ID clonen van iemand die een dag later op corana getest gaat worden en zoveel mogelijk contact zoeken met mensen en bedrijven die ik kut vind. Iedereen vervolgens twee weken opgesloten omdat ik dat wel prima vind.
09-04-2020, 16:00 door Anoniem
Ligt er niet eens zozeer aan hoe de app werkt, maar inhoeverre ik de makers ervan, en de beheerders van de data, vertrouw.

Ik heb nog geen enkele partij gezien die ik werkelijk bleek te kunnen vertrouwen met mijn electronische data. Hebben ze een papieren administratie en lijken ze daar goed mee om te springen, dan durf ik het wel aan. Maar alles wat ook maar een beetje electronisch is, blijk je keer op keer veiligheidshalve te moeten afschrijven qua betrouwbaarheid.

De overheid pretendeert hier graag wel goed betrouwbaar te zijn, maar in de praktijk maken ze al die pretenties net zo goed niet waar.
09-04-2020, 16:50 door Anoniem
Helaas blijkt ook keer op keer dat de overheid zijn handen niet thuis blijkt te kunnen houden.

De WiV was geen succes...
09-04-2020, 20:08 door Anoniem
Zodra de KPN winkel hier weer open is, koop ik de nieuwste iPhone en zet ik de twee Corona Apps daarop!
https://tweakers.net/nieuws/164704/kpn-t-mobile-en-vodafoneziggo-sluiten-alle-winkels-vanwege-coronavirus.html
10-04-2020, 14:22 door Anoniem
Door Anoniem: Het is grappig (nou ja, eigenlijk droevig) om de reacties te lezen:
- een enkeling gaat in op nut en noodzaak (ALS iedereen dat doet en we kunnen daarmee vrijer leven DAN ja)
- een enkeling onderzoekt werkelijk of de privacy goed geborgd is (bv. pepp.pt of de lijst van CCC uit ander artikel)
- het merendeel zegt (zonder nadenken over nut en noodzaak???): nooit, of zoekt naar manieren om het nuttig effect te niet te doen (thuis laten liggen)

Ik zou de Poll graag anders geformuleerd zien, bv.

- ben je bereid om, als de privacy goed geregeld is, bij te dragen aan herstel naar "normaal", een app te installeren?
of
- op mijn telefoon geen app, ik blijf liever een jaar in quarantaine

Q
Ik heb op zich geen problemen met die app maar hoe langer de quarantaine duurt, des te beter. Lekker thuiswerken, bijna geen mensen op staart (vooral geen kinderen hier). Dit is de ideale samenleving in mijn opinie.
11-04-2020, 19:07 door Anoniem
Spijtig dat de corona app geen hackers identificeerd. Je bent namelijk kwetsbaar als je bluetooth heletijd aan staat in de buurt van een hacker.
17-04-2020, 13:59 door Briolet
Door Anoniem: Spijtig dat de corona app geen hackers identificeerd. Je bent namelijk kwetsbaar als je bluetooth heletijd aan staat in de buurt van een hacker.

Waarop baseer jij die kennis? 11 april waren er nog niet eens kandidaten voor de app bekend.
17-04-2020, 21:46 door Anoniem
Door Anoniem: Goed, privacy is een serieus onderdeel. Maar als we dankzij een dergelijke app weer het gewone leven kunnen oppakken, horeca weer open, weer naar het strand / park kunnen met z'n allen?

Er kleven nadelen aan, maar zeker ook voordelen. Gaan we straks App zones krijgen? Met de app op je telefoon mag je bepaalde dingen die je zonder de app niet mag?
Met de app lekker op het strand en daarna een drankje op een terrasje, zonder de app niet. Klinkt raar, maar met een rijbewijs mag je een auto besturen, zonder dat ding niet. Ongeacht of je een goede of slechte chauffeur bent.
En dan maar te hopen dat de voorstanders van zo'n app besmette mensen tegen het lijf lopen die (nog) geen klachten hebben en ook niet getest zijn, dus niet op de app te zien zijn omdat ze zich niet bij een GGD of huisarts melden. Dan zien ze hopelijk pas in dat zo'n app complete waanzin is en schijnveiligheid biedt. Die grote piek van besmettingen gaat er door die app juist sneller komen.
18-04-2020, 21:15 door Anoniem
Als Bluetooth aan staat, dan kunnen de winkels mij ook weer gaan meten. Ik kom dan in allerlei databases voor marketing. Weg privacy dus...
18-04-2020, 23:08 door Anoniem
Door Anoniem: Automaties boete op de fiets of in de auto.
Beiden meer dan terecht! en ja, ik heb het ook moeten afleren
18-04-2020, 23:27 door Anoniem
Reverse engineeren, maar ook niet installeren.
19-04-2020, 09:46 door Anoniem
Door Anoniem: Reverse engineeren, maar ook niet installeren.

Open Source, downloaden, modificeren en gaan met die banaan. :)
19-04-2020, 17:08 door Anoniem
Door Anoniem: Als Bluetooth aan staat, dan kunnen de winkels mij ook weer gaan meten. Ik kom dan in allerlei databases voor marketing. Weg privacy dus...

Dit is iets wat heel veel mensen die enthousiast zijn om 't te maken en/of installeren over het hoofd zien.
24-04-2020, 00:56 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Reverse engineeren, maar ook niet installeren.

Open Source, downloaden, modificeren en gaan met die banaan. :)
Als het zo was misschien wel, maar die wereld kennen we nog niet.

LSFDKv4

"Think about the children."
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.