image

Cyberaanval verstoort productie vloerproducenten Desso en Tarkett

donderdag 7 mei 2020, 14:59 door Redactie, 3 reacties

Een cyberaanval die eind april plaatsvond heeft de productie bij vloerproducenten Desso en Tarkett ernstig verstoord. Op 29 april werd Tarkett door de aanval getroffen, waardoor het zich genoodzaakt zag om alle it-systemen uit te schakelen. Ook zijn er maatregelen genomen om de operaties en data van werknemers, klanten en partners te beveiligen, zo staat in een persbericht dat op 4 mei werd uitgezonden (pdf).

De Belgische tapijtproducent Desso, onderdeel van de Franse vloerbekledingsgroep Tarkett, is ook slachtoffer van de aanval geworden. Bij het bedrijf functioneert het it-systeem niet meer. "We hebben nu back-ups gemaakt van delen van ons it-systeem, zodat we offline de productie en de verkoop kunnen heropstarten", zo laat een manager tegenover De Tijd weten. Verdere details over de aanval zijn niet gegeven, maar gezien de inhoud van het persbericht zou het om ransomware kunnen gaan. Tarkett had vorig jaar een omzet van 3 miljard euro.

Reacties (3)
07-05-2020, 15:42 door Anoniem
We hebben nu back-ups gemaakt van delen van ons it-systeem, zodat we offline de productie en de verkoop kunnen heropstarten

Wacht even, je maakt achteraf back-ups?
07-05-2020, 16:00 door souplost
gokje drive-by download infectie op een win10 laptop. Nee wacht dit keer een MS office macro
07-05-2020, 18:54 door Anoniem
Door souplost: gokje drive-by download infectie op een win10 laptop. Nee wacht dit keer een MS office macro
Salt-framework? Kan net zo doet, als je verder kijkt. Oude VPN server?

Maar kan natuurlijk ook Horde Groupware Webmail, had er ook een paar leuke.
PHP was helemaal een drama.

Ofwel mogelijkheden genoeg. Maar past natuurlijk wat lastig in sommige denkbeelden.

Is natuurlijk ook best lastig voor sommige, maar die begrijpen vaak niet hoe een bedrijf werkt of wat de afhankelijkheden zijn binnen een bedrijf.
Iemand die in de theorie kan denken, staat vaak zover van de praktijk, dat die gewoon geen idee hoeft hoe bedrijven, nu eigenlijk bedrijven.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.