image

Politie zet Facebookadvertenties in voor digitaal buurtonderzoek

vrijdag 29 mei 2020, 11:55 door Redactie, 4 reacties

De politie van Amsterdam maakt sinds enkele maanden gebruik van advertenties op Facebook en Instagram voor het doen van digitaal buurtonderzoek naar "high impact crimes". Sinds de uitbraak van het coronavirus worden bij wijze van proef buurtonderzoeken digitaal uitgevoerd.

In gevallen waarbij er sprake is van een high impact crime wordt er advertentieruimte op Facebook en Instagram ingekocht. Buurtbewoners rondom een plaats delict die op de socialmediaplatformen actief zijn krijgen advertenties te zien met de vraag of men iets heeft gezien of gehoord over het misdrijf. "Een mogelijk bijkomend voordeel is dat veel mensen nu vaker thuis zijn en mogelijk iets gezien en/of gehoord hebben. Met deze informatie kan de opsporing vervolgens snel en efficiënt worden ingezet", aldus de politie.

Naast het opsporen van verdachten wil de politie met het digitaal buurtonderzoek ook bewoners alert maken op andere verdachte situaties en preventieadviezen aanbieden. In het verleden heeft politie enkele keren eerder Facebookadvertenties ingezet voor digitaal buurtonderzoek.

Reacties (4)
29-05-2020, 13:43 door Anoniem
Ik heb geen toegang tot facebook en ook niet tot instagram. Dus ik kan bij voorbaat al niet mee doen aan dit soort "buurtonderzoek". Dat is op zich niet erg, zolang de politie (en justitie, en de rest van de overheid) zich maar realiseren dat dit soort gesloten tuinen exclusief zijn. Net of je een "buurtonderzoek" in een lidmaatschapsclub uitvoert.
29-05-2020, 14:05 door Anoniem
Burgers worden tegen elkaar opgezet,maar crime bij de bron aanpakken
dat is te lastig in dit geval "DRUGS".

Je kunt zelf een proef houden,door de straat op te gaan,en dan
zonder je schoenen aan te hebben,dus met je blote voeten de straat op,en dan
wat moeilijk lopend en geloof mij er worden heel wat telefoontjes gepleegd,
en op deze ingekochte advertenties gereageerd.

Of je word door een scanauto van parkeerbeheer geregistreerd als "VERWARD PERSOON"

Waar is het Nederland van voor 2001 gebleven. (hunkerend)

Jan
29-05-2020, 20:00 door Anoniem
krijgen advertenties te zien
En wie betaald dezen advertentie's. Ik heb helemaal niets met FB desondanks folgen ze mij, en krijgen ze ook nog
geld van mij, ik ben namelijk belasting betaler. In plaats dat ze die bende op rollen worden ze nog ondersteund niet te geloven.
29-05-2020, 23:03 door Anoniem
Door Anoniem:
krijgen advertenties te zien
En wie betaalt deze advertenties? Ik heb helemaal niets met FB desondanks volgen ze mij, en krijgen ze ook nog
geld van mij, ik ben namelijk belastingbetaler. In plaats dat ze die bende oprollen worden ze nog ondersteund. Niet te geloven.
Vergelijk "opsporing verzocht". Wie betaalt dat? Betekent dat dan niet ook dat je dan de overgesubsidieerde graaiersbende van de NPO in stand houdt?

Dat facebook verder een nare privacyhatende tent is weerhoudt vele Nederlanders er niet van het toch te gebruiken en dat de politie die menzen graag zo wil benaderen, dat snap ik wel. Ongeveer hetzelfde als dat je een advertentie zet in de krant als je de krantenlezers wil bereiken. Lijkt me logisch, en hoezo zou de politie moeten beslissen toch maar geen gebruik van ze te maken?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.