image

Signal deelt gratis maskers uit om gezichten te "versleutelen"

dinsdag 9 juni 2020, 11:56 door Redactie, 5 reacties

De non-profitorganisatie achter de versleutelde chat-app Signal is begonnen met het aanbieden van gratis maskers voor mensen die hun gezicht willen "versleutelen". Eerder verscheen er ook al een tool voor gebruikers van de chat-app om gezichten op foto's te blurren en zo onherkenbaar te maken.

"Wat 2020 duidelijk heeft gemaakt is dat het een goed jaar is om je gezicht te bedekken", zegt Jun Harada van Signal. Naast het beschermen van gebruikers van de eigen app wil Signal ook mensen die op straat demonstreren helpen. Daarom is besloten om gratis gezichtsbedekking uit te delen, zodat mensen ook op deze manier hun boodschap kunnen laten horen, aldus Harada.

Signal heeft een speciaal nummer waar de maskers kunnen worden aangevraagd. Gegevens worden meteen doorgegeven aan de fabrikant. "Geef dus geen gevoelige of vertrouwelijke adressen door", aldus Harada. Vorige week liet Signal-bedenker Moxie Marlinspike nogmaals weten dat Signal nauwelijks gegevens van gebruikers heeft en het dus ook nauwelijks data kan verstrekken als overheden hierom vragen.

Zo probeerde de Amerikaanse autoriteiten in 2016 via een gerechtelijk bevel informatie over een Signal-gebruiker te verkrijgen. "De enige Signal-gebruikersdata die we hebben, en de enige data die de Amerikaanse overheid als gevolg kreeg, was de datum dat het account was aangemaakt en voor het laatst was gebruikt. Geen berichten, groepen, contacten, profielgegevens of iets anders", aldus Marlinspike.

Image

Reacties (5)
09-06-2020, 12:46 door Anoniem
Oplossing voor de veiligheid van ons land: Dwing mensen een afbeelding van het verborgen deel hun gezicht op hun masker te dragen! Dan werkt het ontgrendelen van je telefoon tenminste ook weer. En dan wordt het weer wat persoonlijker en vriendelijker in het openbaar vervoer. Wat kan er nog mis gaan? De eenvoudigste oplossing is vaak de beste oplossing.
09-06-2020, 14:11 door Anoniem
Door Anoniem: Oplossing voor de veiligheid van ons land: Dwing mensen een afbeelding van het verborgen deel hun gezicht op hun masker te dragen! Dan werkt het ontgrendelen van je telefoon tenminste ook weer. En dan wordt het weer wat persoonlijker en vriendelijker in het openbaar vervoer. Wat kan er nog mis gaan? De eenvoudigste oplossing is vaak de beste oplossing.

Hoe controleer je hun eigen gezicht op het masker te zien is? Kunnen telefoons inderdaad ontgrendeld worden met een willekeurig masker? Is een wat eng masker inderdaad goed voor de vriendelijkheid en persoonlijkheid? Is dit allemaal inderdaad zo eenvoudig?
09-06-2020, 14:41 door Anoniem
Het gezicht verbergen met een masker duidt op iets is waar men bang voor is.
Angst is een negatieve emotie, en meestal een slechte raadgever want het lost eigenlijk niks op.

Alleen liefde lost angst op (en nog veel meer).
09-06-2020, 15:13 door Anoniem
Ze sturen ze alleen op per 50 naar "distributeurs".
10-06-2020, 00:24 door Anoniem
Als je biometrische versleuteling op je smartphone gebruikt dan heb je security niet begrepen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.