Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

Babyfoons, hoe staat het daar nu mee?

14-06-2020, 16:40 door Anoniem, 19 reacties
Hoi allemaal,

Ik word binnenkort vader. We zijn al druk bezig de spulletjes uit te zoeken en aan te schaffen.

Mijn vriendin wil alvast een babyfoon aanschaffen (nog geen specifiek type in gedachten), maar ik wil daar eerst wat meer onderzoek naar doen. Zij wil er graag één met camera, app, e.d.. Ik wil dit om veiligheidsredenen liever niet, maar misschien is het tegenwoordig beter gesteld met de beveiliging/encryptie van die dingen.

Ik heb al wat onderzoek gedaan naar merken waarvan zaken niet op orde zijn, maar misschien zijn jullie bekend met merken waarvan de encryptie wel goed op orde is, misschien heeft één van jullie een model dat je kunt aanraden? Online is wel e.e.a. te vinden, maar reviews gaan wat security betreft maar weinig de diepte in.

Internetconnectiviteit hoeft van mij niet. Een app ook niet, maar videofunctionaliteit is wel zeer welkom. Zitten die andere zaken er toch in, maar is de beveiliging op orde, dan is dat natuurlijk ook prima.

Groeten,
J
Reacties (19)
14-06-2020, 18:18 door Anoniem
Ach, mijn ouders hadden een babyfoon bestaande uit 2 kastjes met 20m draad ertussen. Dat ging raam uit-raam in en werkte prima. Ook naar de buren.
Maar ja, dat is natuurlijk niet 'hip'.
14-06-2020, 20:23 door Anoniem
Internetconnectiviteit hoeft van mij niet. Een app ook niet, maar videofunctionaliteit is wel zeer welkom.
Tja daar maak je het jezelf natuurlijk moeilijk, want als je wel video wilt maar geen app en geen internet dan heb je behalve
de "camera/microfoon" zijde ook de "luister en meekijk" zijde nodig en wordt het apparaat dus complexer en duurder.
En daardoor zal er ook minder te koop zijn, want de gemiddelde gebruiker vindt het natuurlijk PRIMA om de telefoon of
een tablet te gebruiken als scherm. En dan heb je wel internetconnectiviteit nodig als je niet meteen ook netwerkdeskundige
wilt zijn.
14-06-2020, 20:41 door Anoniem
Mijn tips:

Iets zonder WiFi (maar dect met encryption)
Niet op smartphone of tablet (maar dedicated device)
Geen camera (uit eigen ervaring heb je aan audio genoeg)

En wat de kleine hier leuk vindt: de optie om een
sterrenhemel te projecteren kan die uren naar
kijken :)

Dan voor iets verder in de toekomst:

Bereid je voor om “die ouders” te worden op de creche,
check het privacybeleid en opt-out van je kleine posten
op Facebook vanuit de “crèche app”. Je zult zien dat als
jezelf “moeilijk doet” dat je snel bijval hebt van andere
ouders!

En gefeliciteerd!!
14-06-2020, 21:42 door Anoniem
Die analoge kun je ook afluisteren, die werken gewoon op 2.4ghz of en andere vrije band.

SDR en klaar is kees.

Wat maakt die privacy van een baby nou uit... het is toch alleen maar huilen.

Ik vind dat u overdreven paranoide bent.

Net zoals of de Smartphone met de Playstore en alle apps met honderden privacy instellingen van uw vriendin 100% secure is.
14-06-2020, 22:07 door linux4
Mee eens met anoniem @20:41, draadloos enkel met b.v. DECT Encrypted of iets anders lokaals en audio is voldoende. Als er iets aan de hand is gaat een kind huilen en kun je meteen gaan kijken. Draadloos bereik zal voldoende zijn, je gebruikt zo'n apparaat enkel als je bij naaste buren bent zodat je in no time bij de kleine bent als er iets is. Als je verder weg wil kies dan een betrouwbare oppas. Bereid je er op voor dat je "sociale leven" anders is met kleine kinderen in huis en bedenk ook dat er perioden zijn dat je blij bent als je om negen uur 's avonds naar je nest kunt.

Maar ondanks dat kleine kinderen verzorgen soms erg vermoeiend is krijg je er veel plezier en geluk voor terug! Alvast gefeliciteerd en maak er een mooie tijd van samen!
14-06-2020, 22:49 door Anoniem
Door Anoniem: Ach, mijn ouders hadden een babyfoon bestaande uit 2 kastjes met 20m draad ertussen. Dat ging raam uit-raam in en werkte prima. Ook naar de buren.
Maar ja, dat is natuurlijk niet 'hip'.

Het gaat niet om 'hip', het gaat om geschikt voor het doel . Misschien heb een betere relatie met de _over_buren - en dat is 20 meter draad een beetje te kort .

Binnen je eigen huis heb je een hoop mogelijkheden - een onveilige babyfoon die je op een internet-loos stukje netwerk gebruikt kan dan ook voldoen.
Old skool babyfoons op het elektriciteitsnet waren feitelijk ook onveilig , qua afluisteren. Ik vraag me af of ze nog werken - of de powerline adaptors enorm storen.
15-06-2020, 09:21 door Anoniem
Philips is over het algemeen bekend om de goede DECT babyphones.
Echter kan je daar dacht ik niet zelf een wachtwoord/code invullen, maar is dat vanuit de fabriek al gedaan.
15-06-2020, 11:27 door Anoniem
Of je gebruikt een IP-cam met ethernetaansluiting. Heb er zelf een Foscam IP9821W (dacht ik...) voor in gebruik die ik toevallig al had.

Wifi disablen en de ingebouwde software alleen gebruiken om 'm te patchen. De firewall staat 'm alleen toe om met het interne netwerk te praten, want inderdaad, op encryptie (of security...) zou ik niet vertrouwen.

Genoeg ondersteuning dmv mobiele apps. Als je 'm ook buitenshuis wilt monitoren kun je een VPN'etje aanleggen.
15-06-2020, 13:43 door Anoniem
Zelf wat bouwen?
bv een Raspbery pi met camera /microphone in uw eigen netwerk hangen.
Geen Idee wat type je nodig heb.
Dan via ssh inloggen op de Pi?

eG9R#4T
15-06-2020, 15:58 door Anoniem
Hoi allemaal,

Dank voor de reacties tot dusver. Ik zag een reactie voorbij komen over DECT en een andere over Philips. Het lijkt dat de DECT setjes van Philips goed uit de tests komen. Niet te veel poespas, da's ook wel fijn. Waarschijnlijk wordt het er zo één.

Door Anoniem: (knip)
Wat maakt die privacy van een baby nou uit... het is toch alleen maar huilen.

Ik vind dat u overdreven paranoïde bent.

(knip)
Even ter toelichting; het gaat me niet zozeer om het afluisteren van de baby, maar wat me vooral zorgen baart is dat er ook veel babyfoons met "terugpraatfunctie" zijn, en het is al eens voorgekomen dat juist díe functionaliteit is misbruikt door kwaadwillenden. Zie bijvoorbeeld dit artikel: https://nos.nl/video/540574-babyfoon-gehackt.html.

En zo zijn er misschien wel meer functies, die ik over het hoofd heb gezien, die gebruikt kunnen worden om de baby/ons lastig vallen.

Groeten,
J
15-06-2020, 20:39 door Anoniem
Hoi,

Ik heb zelf net een kleine en mijzelf hier heel kort zorgen over gemaakt. Mijn advies is om een Philips Avent DECT te kopen en zoals een andere gebruiker opperde, met sterrenprojectie. Bij deze laatste zit ook een nachtlampje en muziekje om op afstand te starten, top voor de kleine. En het grootste voordeel is het bereik, gaat van achterkamer door alle muren tot in de tuin. Videoversies hebben een slecht bereik en de accu is meestal brak. Heb ook meerdere vrienden die versie met camera weg hebben gedaan, ze werden de neurotisch.

Have fun (met de kleine natuurlijk).
16-06-2020, 16:40 door Anoniem
Gefeliciteerd met het aankomend ouderschap. Als je er voor gaat krijg je heel veel leuks terug, al zul je hobbies, uitgaan en relatie even op plan 4 moeten zetten.
Ik heb destijds ook met een babyfoon geexperimenteerd en deze snel weer teruggebracht. Gaf alleen maar onrust, geen extra vrijheid of veilgheid.

Mijn mening is dat je een baby nooit en dan ook nooit alleen thuis laat. Niet om bij de buren te zitten, en niet om even boodschappen te halen. Want je weet niet wat je onderweg aan oponthoud op je pad krijgt.

Neem je baby maar gezellig mee, dat is veel leuker en dan hoef je niet naar huis voor flesje of luier of maagkrampje. En de mensen komen ook graag naar je toe natuurlijk.

Veel plezier, maak er een mooie tijd van, want die gaat snel weer voorbij. Gr A
17-06-2020, 18:41 door Anoniem
Je kunt ook Signal installeren en een babyfoon app aan de lader laten en deze over signal routeren. Je hoefy echt geen apparatuur te kopen als je het zelf kan maken.
03-07-2020, 17:22 door Anoniem
Kies er 1 met draad :P Lekker terug naar jaren 80.
03-07-2020, 23:48 door Anoniem
Gewoon de app van Snowden installeren en over Signal routen. Alleen het geluidsniveau instellen en klaar. Babyfoon aan de lader laten.

Ook ideaal voor laptop, auto, kamer, huis, hotelbewaking als je de andere sensoren juist insteld. Maar ook als Babyfoon te gebruiken dus.
05-07-2020, 07:48 door Anoniem
Die optie om het via Signal te doen is wel aardig maar om Signal op 2 telefoons te registreren moet je wel 2 verschillende telefoonnummers hebben, zomaar een oude iPhone hiervoor gebruiken zonder simkaart gaat volgens mij niet.
05-07-2020, 11:01 door Anoniem
Door Anoniem: Zelf wat bouwen?
bv een Raspbery pi met camera /microphone in uw eigen netwerk hangen.
Geen Idee wat type je nodig heb.
Dan via ssh inloggen op de Pi?

eG9R#4T

Picam
05-07-2020, 14:54 door Anoniem
10-07-2020, 18:18 door Anoniem
Snowden app heet HAVEN.

Zit niet echt geweldig in elkaar met dat verschrikkelijke UI.

Het werkt misschien voor hemzelf maar hou het dan even uit de Playstore tot het gebruikersvriendelijk is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.