image

VS beschuldigt WikiLeaks-oprichter Assange van samenzwering met LulzSec

donderdag 25 juni 2020, 10:24 door Redactie, 14 reacties
Laatst bijgewerkt: 25-06-2020, 13:32

De Amerikaanse autoriteiten hebben WikiLeaks-oprichter Julian Assange beschuldigd van samenzwering met hackersgroep LulzSec en claimen dat hij het collectief doelen gaf om aan te vallen. Het is de tweede keer dat de aanklacht tegen Assange door de openbare aanklager in de VS wordt vervangen door een uitgebreidere aanklacht.

De VS verdenkt Assange van het plegen van computervredebreuk. Vorig jaar mei werd de aanklacht tegen Assange voor het eerst uitgebreid. De autoriteiten stelden dat hij samen met Chelsea Manning medeplichtig is aan het onrechtmatig verkrijgen en verspreiden van vertrouwelijke defensiedocumenten. Assange zou Manning ook hebben geholpen bij het verkrijgen van informatie waarvan hij wist dat die ten nadele van de Verenigde Staten gebruikt zou worden of in voordeel van een buitenlandse natie was.

Nu is de aanklacht voor de tweede keer uitgebreid met de beschuldiging dat Assange samenzweerde met hackersgroep LulzSec. Deze groep wist in 2011 tijdens een periode van twee maanden op talloze websites in te breken en zette gestolen databases online, onder andere van Sony, PBS en Bethesda. Daarbij werden de gegevens van miljoenen mensen gepubliceerd. De leider van de groep, bekend onder het alias 'Sabu', werd door FBI opgepakt en werkte vervolgens samen met de opsporingsdienst. Dankzij de hulp van de LulzSec-leider konden ook andere leden van het collectief in 2012 worden gearresteerd.

Volgens de Amerikaanse autoriteiten communiceerde Assange in 2012 met Sabu, die op dat moment al voor de FBI werkte, en verstrekte een lijst met doelwitten die LulzSec moest aanvallen. Bij één van de doelen vroeg Assange de LulzSec-leider om naar e-mail, documenten en databases te zoeken en die met WikiLeaks te delen. Tijdens een andere conversatie liet Assange aan Sabu weten dat het publiceren van gestolen materiaal afkomstig van de CIA, NSA of The New York Times de grootste impact zou hebben, aldus de Amerikaanse autoriteiten.

Die stellen verder dat WikiLeaks e-mails heeft gepubliceerd afkomstig van een Amerikaans inlichtingenbedrijf die door een lid van het Anonymous-collectief waren verkregen. Het gaat hier om de inbraak bij inlichtingenbedrijf Stratfor. WikiLeaks publiceerde vijf miljoen e-mails van het bedrijf. Volgens deze persoon had Assange hem direct gevraagd om weer bij het bedrijf in te breken.

Hacking at Random

De Amerikaanse autoriteiten verwijzen in de aanklacht ook naar een optreden van Assange tijdens Hacking at Random, een hackersconferentie die in 2009 in de buurt van Vierhouten werd georganiseerd. Daar liet Assange het publiek weten dat WikiLeaks via een kwetsbaarheid in een documentsysteem van het Amerikaanse Congres niet-openbare documenten had verkregen.

Ook vertelde Assange het publiek dat er geen juridische aansprakelijkheid was voor personen die vertrouwelijke informatie stalen en met WikiLeaks deelden. Volgens de Amerikaanse autoriteiten zou de WikiLeaks-oprichter op deze manier anderen aanmoedigen om ook op systemen in te breken en zo informatie voor de klokkenluiderssite te bemachtigen. Assange zit op dit moment vast in het Verenigd Koninkrijk. De VS heeft om zijn uitlevering gevraagd.

Reacties (14)
25-06-2020, 11:18 door Anoniem
Dat is het nadeel van covert operations die verder gaan dan kijken alleen.

Wat nu als de FBI aan de touwtjes trok van een ' fake ' Sabu en de NSA of CIA of GCHQ bijvoorbeeld aan de touwtjes trok van een ' fake ' Assange?
Hebben we heel veel bewijzen gekregen van beide partijen die allemaal niets zeggend zijn omdat beide poppetjes nep waren. En beide partijen die steeds mee pushen om steeds fouter te zijn om uiteindelijk de andere partij uit te lokken wat alleen maar neer kwam op dat de zogenaamde intelligence-organisaties de wereld onveiliger hebben gemaakt.

Overigens wat ik in de media gelezen heb over Assange is dat ie niet actief bezig was met mensen aanzetten tot hacken omdat ie genoeg aanbod kreeg van mensen die het al gedaan hadden en het daar al zo druk mee had dat ie tot over zijn nek in het werk zat. Daarom klinkt dit allemaal als een grote hoax.
25-06-2020, 13:00 door [Account Verwijderd]
Ik vraag me steeds meer af "waarom"? Ik weet dat het serieuze klootzakken zijn in de VS, daarvoor hoef je maar één blik op te werpen, maar waarom komen ze toch weer met zaken die niet in de VS hebben plaats gevonden (het was in London en IJsland) en waarom ze zo blijven pushen? Ik weet hier het antwoord niet op.
25-06-2020, 14:46 door Anoniem
Assange kwam aan als gevluchte gezonde man,
en zocht zijn toevlucht in het ambassade gebouw van ecuador in Londen.

Nadat hij er 2 jaar zat,was hij nog in top-conditie en gaf
zelfs een toespraak:

"Assange viert 2-jarig verblijf in ambassade Ecuador"

En velen jaren later kwam hij eruit in een rolstoel
weet je wat dat is?

Dat is schijndemocratie.

Martelen,verbaal vernederen ten top,
dit soort "mensen" brachten dus een bezoekje de laatste
4 jaren van zijn verblijf daar van de totaal 6 jaar dat hij er zat.

Democratie ik denk het niet

NU-NL2020
25-06-2020, 15:43 door Anoniem
Sabu handelde in zijn eigen beweging.
Hij was inderdaad aan het samen spannen met de FBI, maar ik denk dat Assange informatie vroeg aan Sabu (als dat uberhaupt het geval was), dan dat hij "doelen" opgaf om aan te vallen.
Lulzsec werd niet geleid door "Sabu", dat is pure onzin, degene met de knowledge en de touwtjes daadwerkelijk in handen had, was Ryan, die is ook de gevangenis in gegaan voor zijn acties.
Er klopt niks van dit verhaal naar mijn mening, aangezien ik er bijna letterlijk tussen deze groepen in zat, aangezien ik het IRC netwerk runde waar ze op zaten...
Maar goed, tis lang geleden, maar klinkt als dat de VS weer aan het zoeken zijn naar een zondebok tegen Assange.
25-06-2020, 15:45 door Anoniem
@ donderslag,

Antwoord. Dat is toch niet zo moeilijk te ontdekken.. Men wil dit soort "onderzoeksjournalisten" als Assange voor eens en altijd afschrikken. Dat is kennelijk de bedoeling.

J.O.
25-06-2020, 18:14 door Anoniem
Ze willen WL aan een simpel Ddos groepje koppelen om WL als roekeloos neer te zetten.

Over de vroegere jaren van Assange en de "intelligence family" waarin hij verkeerde geen woord natuurlijk. Ook niet dat hij een van de kinderen was. Uit het oosten?

Wie had nog meer zijn freqs om hem door muren van een embassade draadloos psychisch te martelen i.c.m. chats en IM terreur en ik veronderstel heel persoonlijke info... in zo'n hok opgesloten kun je met EMF op afstand en via disinfo heel eenvoudig gebrainwashed worden tot een verwarde holbewoner.

Veel is giswerk maar in de kringen van de strijdende Gladio groepen vs hun vijand lekt er af en toe wat uit. Was Assange een mindcontrol asset van de andere kant misschien?

Helaas komt de enige info van die andere kant. Ze hebben mij al voor cyberterreur en andere shit proberen te laten framen. Met hun "magic". De tijd voor de IVD + NSA + NATO om eens te komen uitleggen wat zij van plan zijn... want 2017 gaat niet weer gebeuren. Dit is gvd geen Rusland.
25-06-2020, 18:29 door souplost
Door Anoniem: @ donderslag,

Antwoord. Dat is toch niet zo moeilijk te ontdekken.. Men wil dit soort "onderzoeksjournalisten" als Assange voor eens en altijd afschrikken. Dat is kennelijk de bedoeling.

J.O.
Afschrikken is denk ik niet het goede woord. Ze hebben een diep gekrenkt ego en zijn door het stof gegaan. Volgens mij is het pure wraak.
25-06-2020, 18:35 door Anoniem
Door Anoniem: @ donderslag,

Antwoord. Dat is toch niet zo moeilijk te ontdekken.. Men wil dit soort "onderzoeksjournalisten" als Assange voor eens en altijd afschrikken. Dat is kennelijk de bedoeling.

J.O.

Buitenlandcorrespondenten zijn per definitie spion. Nu heb je een gepolariseerd medialandschap. Propaganda West en Oost. (Achter de schermen zijn pyramid man en universe man gewoon vriendjes)

Neerlandse kranten worden opgekocht en zijn in het beheer van een Belgische firma enz enz die redacteuren moeten aetikelen herschrijven voor de politieke keur van de baas. Niet alleen AD, Trouw en Sanoma maar ook de Donald Duck en roddelblaadjes vallen onder dezelfde baas.

Nu maar hopen dat de CIA die alles controleert nooit fouten maakt. Amerikanen en centralisatie. Die Ammies kunnen misschien zoals in de jaren 50 nog wat bijleren, toen door de Nazis. Want écht goed gaat het al lang niet meer. Alsof een Rus de scepter zwaait bij die grapjassen...

Beter investeert de overheid via subsidies in onafhankelijke media en journos. Dan kunnen we de overheid iig niet de schuld geven. Maar deze geprivatiseerde maffia wil ook graag dat wij de overheid scheef aankijken... of het liefst "roverheid" volgens hun. Enfin de corporate media heeft kritiek op de NOS. Ze noemen het staatsjournaal nu. Als de programmering van links cq de overheid niet heul snel verbetert en ik kan genoeg aandachtspunten bedenken want ik kijk veel prop media, dan hou je de aandacht van het volk niet meer vast. Dat omslagpunt zit er wel aan te komen. Geen vernieuwing en dan zijn ze "het Polygoon" van nu en wordt Twitter weer de nieuwsbrenger (met buitenlandse algos).

We hebben een 24 uur journaal kanaal maar het zijn allemaal herhalingen van korte blokjes nieuws.. zelfs regiozenders doen het beter. Als ik wil weten wat er hier speelt moet ik de prop zender uit het oosten opzetten. Wat is dit voor onzin?

Zitten ze aan de linkerkant bij de beleidsmakers soms aan de koolaid limoenade? Als je begrijpt wat ik bedoel.
25-06-2020, 19:06 door Anoniem
Koppige Amerikanen hadden eerder met hem moeten praten.

Insiders wisten toch al dat hij een dump ging doen op een politiek kritische dag. Ook begrijpelijk op de manier waarop men met hem is omgegaan en nu zitten ze met de schade...

Dat was ook voor mij het moment dat hij niet echt meer een experimenteel journalist was maar een activist.
25-06-2020, 19:32 door Anoniem
Arjan kamphuis

1.Waarom zijn ze gestopt met het zoeken
naar zijn lichaam als hij in zee terecht zou zijn gekomen?

2.En wie hebben zijn gevonden bezittingen nu
in hun bezit inclusief de telefoontjes?

Waar kun je dit lezen nergens
of krijg je deze simpele vragen nog beantwoord, ja right dus niets nada nergens.

Jack
25-06-2020, 23:59 door Anoniem
Maar ik dacht dat er geen echte activisten meer waren, geen anarchisten en ook geen onafhankelijken.
Geen bevlogen puristen, ware researchers zonder preferenties, "Just brilliant clean coders or code cleansing guru's"..

Het zijn allemaal pionnen en overgenomenen c.q. betaald. Trek je anonymous shirtje maar uit, lieverdjes,
Jullie zijn al overgenomen door de gesubsidieerde woke groep van BLM met hun achtergrond financiers.
Schrap het woord "freedom", want het heeft voor jullie een omgekeerde betekenis.

De rest werkt onder een bepaalde paraplu of kregen een platform en hebben ergens al getekend of zijn gescreend door Europol e.a. Velen zijn behulpzame idioten, de rest loopt erbij voor de ontwrichting of met een bepaald doel.
Overigen zijn randversiering.

Weet je nog dat mannetje, dat langs de spoorbaan onderzocht in hoeverre het wifi-verkeer in treinen kon worden vastgelegd. Interessant experiment vlakbij Amsterdam Centraal destijds.

Ik ga er al lang van uit, dat elke letter die ik hier ingeef, geschreven is voor de hele planeet en omstreken,
anders zou ik het niet delen. Zo ligt het al, besef dat even goed. We zijn aan het massa-communiceren immers.

Ik zie nog het gezicht van de man in de rolstoel in Hydepark half jaren zeventig en hoe hij vertelde van de BBC-tower aanslag, waar hij zijn verdere bestaan in een rolstoel aan overgehouden had. Collateral damage van voor de EU.
Ik zie nog zijn blik wegdwalen over de Serpentine. Daarna deed ik een thee-ceremonie met een adellijke Japanse bloem.
Karma is a bitch, but not only karma, history as well.

We naderen nu allemaal het eind van het Kali tijddperk, nog een vijftal jaartjes schat ik. Het zijn geen leuke tijden,
zeker niet zoals in de jaren zestig van de vorige eeuw, toen de gouden glans nog straalde van de radio-antennes.
Big L. Alles is anders en Mad Max veert al op.

Houdt u allen goed vast, het ziet ernaar uit dat het nu een ruwe rit zal worden. Mondkapjes op alvast en pas op voor het inademen van teveel CO2, onderwijl gaande tussen sport, spel, reizen en werk.. Have a nice day ;)

#sockpuppet
26-06-2020, 12:09 door Anoniem
Hey 1 voor 12 poster.

Je hebt een goede tijd uitgekozen of miscchien was dat toeval wel opgelegd vanuit een andere dimension

Hier in "down under" lijkt er aan de oppervlakte niets aan de hand. Qua sockpuppets. Maar ik weet nu waarom ik niks gedaan krijg en na jaren van pesterijen niet kan werken... Ik hoop dat de rollen spoedig omgedraaid zijn en ach alles wat kl opbouw wordt door anderen weer afgebroken. Het is een spelletje zeggen ze... men heeft de ziel verkocht en dat zie je overal in terug. Ik loop af en toe langs de schroot om te zien of er exotische (of is het exoterische) hardware of handleidingen worden weggegooid.. niet alleen omdat dat bruikbaar is maar ook als indicatie van hoe de vlag erbij hangt.. stel je voor wat je allemaal zou kunnen doen met nieuwe inzichten, het gepriegel in OPENBSD ben ik alweer zat.. ik ken het systeem maar het brengt mij niets...

Ze zijn te druk met het mindfucken van ons normies, denkend dat ze in Ready Player One, Avatar of The Passion meespelen.

Pas op.. het zijn de échte terroristen deze lui.
26-06-2020, 14:56 door Anoniem
Hoe vaak moeten overheden nog door de mand vallen totdat we onze klokkenluiders gaan beschermen? We laten het maar gebeuren en velen namen dat Zweedse verkrachtingsverhaal voor waar aan: Ingehuurde trash cans die voor een paar ton wel een verhaaltje en valse aangifte in elkaar wilden draaien. En het schijnheilige Zweden is erg goed in internationaal smerig spel. (Ze heulden heimelijk met de Duitsers tijdens WO 2.) Hun inlichtingendiensten behoren tot de grootste viezerikken in heel West-Europa. Blijkbaar vond men deze valse beschuldiging nodig om het balletje te laten rollen, aangezien Assange een schoon strafblad heeft.
26-06-2020, 22:58 door Anoniem
Waren het maar Veiligheidsdiensten...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.