image

India verbiedt 59 apps waaronder TikTok en WeChat wegens nationale veiligheid

maandag 29 juni 2020, 21:57 door Redactie, 7 reacties

De Indiase overheid heeft vandaag wegens de nationale veiligheid 59 mobiele apps verboden, waaronder TikTok, WeChat, UC Browser en Clash of Kings. Alle verboden apps zijn afkomstig van Chinese ontwikkelaars. In een verklaring stelt de Indiase overheid dat de apps zich bezighouden met activiteiten die schadelijk zijn voor de soevereiniteit, integriteit, verdediging en veiligheid van India, alsmede de openbare orde.

Het verbod volgt op een confrontatie aan de grens tussen India en China waarbij twee weken geleden twintig Indiase militairen om het leven kwamen. In de verklaring van het Indiase ministerie van IT wordt daar niet over gesproken. Volgens de Indiase overheid heeft het meerdere klachten ontvangen over apps die gegevens van gebruikers zouden stelen en versturen naar servers buiten India.

Het verzamelen en gebruiken van deze gegevens door "vijandige elementen" wordt een bedreiging voor India genoemd en vereist deze noodmaatregel, zo laat de verklaring verder weten. Daarin valt ook te lezen dat er zorgen onder burgers zijn over de privacygevolgen van de apps. "Er is een sterke roep vanuit het publiek om actie te ondernemen tegen apps die de soevereiniteit van India en de privacy van onze burgers schaden", aldus het ministerie. Hoelang het verbod gaat duren is nog onbekend.

Reacties (7)
30-06-2020, 01:18 door Anoniem
Slim.
30-06-2020, 11:01 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Slim.

Als die apps aantoonbaar foute dingen doen wel. Indien dat niet het geval is dan is zijn de gebruikers van die apps hiervan de dupe.
30-06-2020, 16:16 door spatieman
maar een scam center open is geen probleem.
01-07-2020, 13:19 door Anoniem
Door spatieman: maar een scam center open is geen probleem.
Het gaat om de veiligheid van India, niet die van westerse landen.
03-07-2020, 06:09 door Legionnaire
Heel slim.

Tegenwoordig wordt er maar van allerlei apps gedownload en men weet niet wat er op de achtergrond gebeurt.

Net als Zoom, werd massaal gebruikt, maar bleek zo lek als een mandje.
03-07-2020, 23:20 door Anoniem
Door Anoniem: Slim.

Zeer slim.

De Russen waarschuwden er al eerder over. Hun propaganda zender is per 1 juli van Ziggo gehaald dus hoe weet ik nu waf er in onze achtertuin speelt? Ik mis een gigantisch gebrek aan informatie en transparantie van onze overheid op meer niveaus..

Volgens mij is dat bewust en als het straks te laat is dan is er geen weg terug net als in de VS. Het trojaans paard is binnen...

Het is diep triest dat deze zenders meer info geven over dingen die hier spelen vooral mbt protesten bijv terwijl we toch ook een dedicated 24 uurs nieuwskanaal hebben? En dan maar die 5 of 10 minuten blokjes eindeloos herhalen... voor hypnotise zet ik wel een mp3tje op...
03-07-2020, 23:44 door Anoniem
Door Legionnaire: Heel slim.

Tegenwoordig wordt er maar van allerlei apps gedownload en men weet niet wat er op de achtergrond gebeurt.

Net als Zoom, werd massaal gebruikt, maar bleek zo lek als een mandje.

En even voor Extra duidelijkheid. 2 BRICS landen waarschuwen voor spionage door een van hun eigen bondgenoten.

Er is veel mis op alle niveaus in cyber. Wij missen een informatiekanaal van of door semioverheid dat mensen informeert en dingen leert...

De apps zitten in een Playstore. Naam zegt genoeg. Je smartphone draait een gratis OS bik Android tenminste met bloat ala GAPS. Het is kortweg een dataminende reklamefolder in je broekzak en je moet er vanuit gaan dat alles in een soep komt van meerdere machten in de multipolaire wereld die zich nu openvouwt. En dan heb je nog de databrokers die indirect alles aan derden doorspelen enz ez
En als jij niets lekt dan doen jouw contacten het wel.

Het moet beter en het kán beter. Maar daarvoor moeten organisaties achter je staan (bijv EU). Let op mijn woorden: landen zoals Rusland en India gaan ons inhalen. De hebzucht van een gedateerde drogemond maffia hier is te groot en dat zal niet alleen hunzelf vernietigen maar ons meeslepen.

IT projecten mogen best naar EU gehaald worden. Dat heeft veel voordelen, teveel om even op te noemen hier. Zelfs voor de VS waar je mee om tafel moet om afspraken te maken over dingen die nu min of meer vanzelfsprekend lijken.

Idem met Alphabet die hier veel geld verdienen. Daar mogen we wel iets van terug verwachten inzake security. Begin maar eens met het opruimen van die belangrijk grote Playstore vol rotzooi. Geld... geld.. alles draait om tijdelijk gewin. China speelt handig in op de economische cyberoorlog in de EU doot eerder Android 10 aan te bieden in hun EMUI op Huawei toestellen begin dit jaar... door Googles politiek hoefde je geem Pixel te kopen om softwarematig bij te blijven en dat ging over iets heel anders nl. de politiek rond 5g antennes in de VK en EU. Ze moeten nu zeer voorzichtig zijn want de markt laat zich niet dicteren.. men wil het wel maar dan zit men met de wensgedachte in een ander economish bestel. Links lullen, rechts vullen.

De slachtoffers zijn de burgers redelijk ongeinformeerd blijven en straks het haasje zijn met de sexting en andere data van hun kinders of de kinders van de buren op plaatsen waar je het niet wilt. En dan hoef ik nog maar 1 woord te noemen: Starwars. Diegenen die hem snappen weten hoe kritiek dit is.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.