Poll
image

Ben jij inmiddels al teruggekeerd naar de werkvloer?

maandag 6 juli 2020, 09:54 door Redactie, 9 reacties
Ja
17.13%
Nee
35.23%
Gedeeltelijk
24.18%
Ik ben niet weggeweest
17.37%
Ik werkte altijd al vanuit huis
6.08%
Reacties (9)
06-07-2020, 12:21 door Anoniem
Mijn werkgever heeft nooit toegestaan om thuis te werken. Dit terwijl dit heel goed mogelijk is.
Beetje oude bedrijfsmentaliteit. Als ik je niet zie dan doe je niet meer mee en kan je je contract op je buik schrijven.
06-07-2020, 21:31 door Anoniem
Door Anoniem: Mijn werkgever heeft nooit toegestaan om thuis te werken. Dit terwijl dit heel goed mogelijk is.
Beetje oude bedrijfsmentaliteit. Als ik je niet zie dan doe je niet meer mee en kan je je contract op je buik schrijven.
Je hoeft er niet te werken!
07-07-2020, 14:04 door Anoniem
Ik mis de optie "gepensioneerd"?!
Derhalve altijd thuis...
07-07-2020, 14:26 door Anoniem
Wat is dat werkvloer?
07-07-2020, 18:11 door botbot
Mijn werkgever verdient alle lof en biedt alle mogelijkheden van op kantoor tot thuiswerken tot gedeeltelijk etc. Probleem is echter dat je min of meer "gedwongen" wordt om thuis te werken als het erop neer komt dat de meest belangrijke collega's thuis blijven werken. Dan slaat de balans van voordelen om op kantoor te werken / voordelen om thuis te werken toch weer snel om naar thuis werken. Wat jammer is, want er ontbreekt gewoon simpwelweg een stuk sociaal contact, watercoolertalk, samen eten, en/of simpelweg collegialiteit. Wat misschien in de eerste maand thuis werken, als je alleen woont, niet zo erg is. Maar na 4 maanden worden dat toch best grote dingen. Tja en dan sta je voor de keuze, thuis productiever, zelf tijd indelen, zelf uren spreiden, geen reistijd, geen probleem met weersomstandigheden etc. Tegenover langzaam aan gek worden in je eentje. Maarja dat gaat heel geleidelijk en kom je meestal pas achter als je al te laat bent.
08-07-2020, 13:17 door Anoniem
Voor mensen die thuis mochten werken hebben erg veel geluk en een hele goede job! Lang studeren doet dan toch nog wat goeds.

Ik heb spijt dat ik niet beter heb opgelet op school zodat ik langer kon studeren om dan een echte job te vinden. Nu word ik onmenselijk door de maatschappij behandeld. We zijn het niet eens meer waard genoeg om nog gezond te leven. We kregen wel een extra beloning, maar daar zijn we vet mee als we van de corona zouden sterven.
09-07-2020, 14:43 door Anoniem
Bij ons zitten we weer op kantoor, want de baas dwingt het af. Ondanks dat al het werk van afstand uitgevoerd kan worden en in sommige gevallen zelfs gewenst/noodzakelijk, kregen wij toch het bevel weer terug te keren.

Nou ga ik hier even op uitweiden, we kregen niet een bevel maar het verzoek via mail. Maar, hier is de kicker, degene die thuis bleven werken kregen een persoonlijk belletje dat dit niet gewenst was. Zelfs degene waarbij de productiviteit sinds deze thuis werkte verhoogd was.
10-07-2020, 07:12 door Anoniem
Door botbot: Mijn werkgever verdient alle lof en biedt alle mogelijkheden van op kantoor tot thuiswerken tot gedeeltelijk etc. Probleem is echter dat je min of meer "gedwongen" wordt om thuis te werken als het erop neer komt dat de meest belangrijke collega's thuis blijven werken. Dan slaat de balans van voordelen om op kantoor te werken / voordelen om thuis te werken toch weer snel om naar thuis werken. Wat jammer is, want er ontbreekt gewoon simpwelweg een stuk sociaal contact, watercoolertalk, samen eten, en/of simpelweg collegialiteit. Wat misschien in de eerste maand thuis werken, als je alleen woont, niet zo erg is. Maar na 4 maanden worden dat toch best grote dingen. Tja en dan sta je voor de keuze, thuis productiever, zelf tijd indelen, zelf uren spreiden, geen reistijd, geen probleem met weersomstandigheden etc. Tegenover langzaam aan gek worden in je eentje. Maarja dat gaat heel geleidelijk en kom je meestal pas achter als je al te laat bent.
Naast dat je dat hier schrijft, wil ik je aanraden het daar ook met je collega's over te hebben. Je bent zeker niet de enige die hier last van heeft, dus met elkaar over hebben is een goed ding!
12-07-2020, 16:33 door Anoniem
Terug naar de werkvloer?
Voor de goede verstaander: Neen, de werkvloer heeft mij de rug toegekeerd... en met mij vele duizenden(1) als je het aantal toegenomen WW uitkeringen telt. Dat is + 61.000 sinds eind februari.

(1) https://www.cbs.nl/nl-nl/dossier/cbs-cijfers-coronacrisis/wat-zijn-de-gevolgen-van-corona-voor-arbeid-en-inkomen-/)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.