image

Firefox krijgt optie om wachtwoorden als CSV-bestand te im- en exporteren

donderdag 9 juli 2020, 10:55 door Redactie, 4 reacties

Firefox krijgt de optie om wachtwoorden straks als CSV-bestanden te importeren en exporteren, zo heeft Mozilla bekendgemaakt. Dit moet gebruikers meer controle over hun inloggegevens geven, aldus de browserontwikkelaar. De optie om in Firefox opgeslagen wachtwoorden als CSV-bestand te exporteren is nu beschikbaar in de "Nightly-versie" van Firefox en zal met de release van Firefox 79 voor het grote publiek beschikbaar komen. Deze versie staat gepland voor 28 juli.

Daarnaast werkt Mozilla aan de mogelijkheid om wachtwoorden in CSV-bestanden in de browser te importeren. Vooralsnog lijkt de importfunctie alleen te gaan werken voor CSV-bestanden die uit Firefox zelf, Google Chrome en wachtwoordmanager Bitwarden afkomstig zijn. Deze feature staat gepland voor Firefox 80, die op 25 augustus moet uitkomen.

Image

Reacties (4)
09-07-2020, 14:11 door Anoniem
Aan de ene kant een goede zaak. Echter levert dit wel een hele makkelijke manier op om lateral movement te doen wanneer je een machine doet overnemen. Nu moet je een call doen per wachtwoord en dat is dan niet meer nodig... Je kan gewoon onbeveiligd alle wachtwoorden doen "verhuizen"... Nee... slechte zaak als je het mij vraagt echter het doel is duidelijk.
09-07-2020, 16:33 door Anoniem
... het opslaan van wachtwoorden in welke browser dan ook is een slecht idee (*), dus lastig te begrijpen dat ze hier tijd aan besteed hebben...

(*) zie oa https://www.theverge.com/2017/12/30/16829804/browser-password-manager-adthink-princeton-research
09-07-2020, 19:29 door Anoniem
Door Anoniem: ... het opslaan van wachtwoorden in welke browser dan ook is een slecht idee (*), dus lastig te begrijpen dat ze hier tijd aan besteed hebben...

(*) zie oa https://www.theverge.com/2017/12/30/16829804/browser-password-manager-adthink-princeton-research

Helemaal mee eens.

En een cybercrimineel vindt zo'n functie natuurlijk helemaal te gek. Scheelt weer uitzoekwerk m.b.t. decryptie.
13-07-2020, 13:42 door Anoniem
Weer zinloze functionaliteit toegevoegd.

Wanneer gaat men daar het eens snappen dat de taak van een browser is om html te interpreteren en als tekst en afbeeldingen op een scherm te laten zien.

Als men de 90% bullshit eens uit de code gaat halen wordt die zo klein dat deze eindelijk eens fatsoenlijk te onderhouden is. Misschien wordt ze er zelfs veiliger op.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.