image

Google gaat advertenties voor spyware en surveillancetechnologie verbieden

vrijdag 10 juli 2020, 10:26 door Redactie, 5 reacties

Google gaat vanaf 11 augustus advertenties voor spyware en surveillancetechnologie op de eigen platformen verbieden, zo heeft het techbedrijf aangekondigd. Het gaat om producten en diensten die gericht zijn op het zonder toestemming tracken of monitoren van personen en hun activiteiten.

Het techbedrijf hanteert voor advertenties een "Enabling Dishonest Behavior" beleid. Zo mogen advertenties in hun advertenties geen producten of diensten promoten waarmee gebruikers anderen kunnen misleiden. Ook advertenties voor producten of diensten waarmee er ongeautoriseerde toegang tot systemen kan worden verkregen zijn niet toegestaan.

Het beleid wordt nu uitgebreid en gaat ook gelden voor spyware en surveillancetechnologie waarmee bijvoorbeeld partners elkaar kunnen bespioneren. Als voorbeeld noemt Google spyware/malware waarmee het mogelijk is om sms-berichten, telefoongesprekken en browsegeschiedenis te monitoren, gps-trackers waarmee iemand zonder zijn toestemming is te volgen en het promoten van surveillanceapparatuur, zoals camera's, audiorecorders en dashcams, met het uitdrukkelijke doel om te bespioneren.

Het verbod geldt niet voor privédetectives, recherchebureaus of producten en diensten waarmee ouders minderjarige kinderen kunnen volgen of monitoren. Adverteerders die zich niet aan de regels houden ontvangen eerst een waarschuwing, waarna hun account een aantal dagen later wordt geschorst. Google roept adverteerders op om te controleren of hun advertenties aan de nieuwe regels voldoen en indien dit niet het geval is die voor 11 augustus te verwijderen.

Reacties (5)
10-07-2020, 11:18 door Anoniem
Google wil het alleen recht op het bespioneren van mensen.
10-07-2020, 12:49 door Anoniem
Google is al langere tijd een beetje blind aan 1 oog. Ze menen duidelijk alle splinters in andere ogen te zien,
maar niet de balk in eigen oog.

Churchill zei het al: "De fascisten van morgen zullen zich antifascisten noemen" (het zo gevierde antifa e.d.)
en zoals ik op internet lees saucijzenbroodjes van krekels eten.
Een pak van 9 kost thans 3,49 euro bij de super om de hoek.

Vroeger kreeg je insecten alleen maar in de meikeversoep in tijden van zeer barre hongersnood.
Wat staat ons nog te wachten? Oh vej, oh vej.

Ik hoop dat Google op het goede paard gewed heeft met hun preferentie-policies.
Ik vrees dat ze nog wel eens flink op de koffie kunnen komen en dat nog tegen al hun verwachtingen in,
want ze zijn raar bezig de laatste tijd.

Jodocus Oyevaer
10-07-2020, 12:56 door Anoniem
Door Anoniem: Google wil het alleen recht op het bespioneren van mensen.
Daarbij is het ook vrij logisch dat je een concurrent boycot.
10-07-2020, 14:48 door Anoniem
Gewoon wachten op een concurrent en dan is Google de nieuwe Netscape.

Kwestie van tijd.

Wanneer iets teveel macht krijgt ..krijg je tegenwerking. Ze lokken het zelf uit.
11-07-2020, 01:28 door Anoniem
Ook als censor en in het wegwerken van alles wat niet de geprefereerde massa media deun herhaalt of het verdraaien van de ware gang der gebeurtenissen, is Google vooral op UTube op het moment heel actief. Ook zo een onderdrukken van de vrije meningsuiting of de meningen-pluriformiteit. Info-tirannie van de hoogste orde.

Iets dat aan de kaak moet worden gesteld en zo liefst goed afgestraft. "Google don't be evil", een credo dat ze niet voor niets weghaalden destijds. Sindsdien wordt aan hun "don't be evil" getwijfeld.

Wanneer komt het point of no return voor eindgebruikers. Het punt waarop zelfs de meest in slaap gesukkelde eindgebruiker ziet, dat ie door Big Tech en hun bovenbazen zwaar "gepiepeld" wordt?

J.O.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.