image

Twitter: aanvallers hebben van acht accounts data gedownload

zaterdag 18 juli 2020, 07:31 door Redactie, 6 reacties

De aanvallers die woensdagavond op de systemen van Twitter wisten in te breken om vervolgens via accounts van bedrijven en prominenten malafide tweets te versturen hebben van acht accounts de accountdata gedownload, zo heeft Twitter vanochtend in een update over het incident bekendgemaakt.

Om welke acht accounts het gaat laat de microbloggingdienst niet weten. Twitter stelt dat het op dit moment ervan uitgaat dat de aanvallers een "klein aantal" medewerkers wisten te manipuleren. De aanvallers konden met de inloggegevens van deze medewerkers op de interne systemen van Twitter inloggen, waarbij ze ook langs de tweefactorbeveiliging wisten te komen.

De aanvallers hadden het op 130 Twitteraccounts voorzien, waarvan ze ook persoonlijke informatie zoals e-mailadressen en telefoonnummers konden bekijken. Bij 45 accounts lukte het de aanvallers om een wachtwoordreset uit te voeren, op het account in te loggen en tweets te versturen. Tevens probeerden de aanvallers om sommige Twitternamen te verkopen.

Bij acht van de accounts hebben de aanvallers ook data gedownload. Twitter biedt gebruikers een "Your Twitter Data" tool die accounteigenaren een overzicht geeft van hun Twitteraccountgegevens en activiteit op de dienst, waaronder ook privéberichten. Twitter stelt dat geen van de acht getroffen accounts geverifieerde accounts waren. De eigenaren van deze accounts worden door Twitter ingelicht. Eerder kreeg Twitter al de nodige kritiek te verduren omdat privéberichten niet end-to-end versleuteld zijn.

Reacties (6)
18-07-2020, 17:17 door Anoniem
Het is toch goed. Iedereen is tegen end-to-end encryptie.
19-07-2020, 00:48 door Anoniem
Door Anoniem: Het is toch goed. Iedereen is tegen end-to-end encryptie.

als er personen gemanipulleerd / social engineert zijn, dat ze hun credentials opgeven (binnen Twitter) maakt e-t-e encryption weinig to geen verschil.

Eminus
19-07-2020, 02:10 door Anoniem
Door Anoniem: Het is toch goed. Iedereen is tegen end-to-end encryptie.
lmao
19-07-2020, 09:46 door Anoniem
Door Anoniem: Het is toch goed. Iedereen is tegen end-to-end encryptie.
Nah... encryptie maakt weinig uit van dat soort bedrijven. Twitter (en facebook) zijn bedrijven die niet te vertrouwen zijn, ook al zouden ze end-to-end encryptie gebruiken, dan is het beter om nog steeds afstand te houden. Kijk bijvoorbeeld naar whatsapp.
19-07-2020, 11:02 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Het is toch goed. Iedereen is tegen end-to-end encryptie.
Ik denk niet dat ik ooit tegen end-to-end encryptie was. Maar goed, dat is slechts een detail.
19-07-2020, 12:59 door Anoniem
Ik ben heel erg benieuwd of die buitgemaakte data openbaar wordt gemaakt. Valt wel op dat de meeste slachtoffers in de links extreme hoek bevinden. Kijken hoeveel bagger deze gasten met elkaar via DM bespreken. Als eerste graag die van Bill Gates, lijkt me heel erg interessant hoe deze rat met andere ratten communiceert of het beperken van de bevolkingstoename door slechte vaccinaties verplicht te stellen. Wellicht komt er ook nog stront bovendrijven van de Clinton Foundation, als dat al niet komt als de pedo koningin Maxwell een boekje open gaat doen over de vaste pedo klantjes van Epstein.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.