image

Overheid VS bezorgd over impact van mondkapjes op gezichtsherkenning

dinsdag 21 juli 2020, 14:29 door Redactie, 10 reacties

Het Amerikaanse ministerie van Homeland Security maakt zich zorgen over de impact van mondkapjes op gezichtsherkenningssystemen. Dat blijkt uit een notitie die eind mei door het ministerie werd uitgezonden en via het recente "BlueLeaks" datalek bij Amerikaanse politiekorpsen openbaar is geworden (pdf).

Volgens het Counterterrorism Mission Center van Homeland Security zullen "gewelddadige extremisten en criminelen" waarschijnlijk gebruik van mondkapjes maken om gezichtsherkenningssystemen in openbare ruimtes te ontlopen. Het ministerie zegt geen specifieke aanwijzingen te hebben dat criminelen opzettelijk al van mondkapjes gebruikmaken, maar merkt op dat "entiteiten" uit deze groep interesse hebben in het verbergen van de eigen identiteit.

Verder meldt het Mission Center dat gezichtsherkenningssystemen door het wijdverbreid gebruik van mondkapjes minder effectief worden. "Hoewel het gebruik van een mondkapje wordt aangeraden in het belang van de volksgezondheid tijdens de coronapandemie, zullen beveiligingspartners die gezichtsherkenningssystemen gebruiken waarschijnlijk op andere middelen moeten vertrouwen om verdachte activiteit in de nabije en middellange termijn te detecteren", zo stelt de notitie waar The Intercept over bericht.

Het ministerie verwacht daarnaast dat het gebruik van mondkapjes effect zal blijven hebben op gezichtsherkenningssystemen, ook wanneer burgers die niet meer verplicht hoeven te dragen. "Een deel van de bevolking zal waarschijnlijk mondkapjes in het openbaar blijven dragen, zelfs wanneer de beperkingen op bijeenkomsten zijn opgeheven of een coronamedicijn beschikbaar is."

Reacties (10)
21-07-2020, 14:53 door jaapd
Ik dacht dat Homeland Security een bedenksel van Cory Doctorow in 'Little Brother' was. Maar ze bestaan echt en hebben echt bijzondere ideeën, wie had dat gedacht.
21-07-2020, 15:17 door Anoniem
Volgens het Counterterrorism Mission Center van Homeland Security zullen "gewelddadige extremisten en criminelen" waarschijnlijk gebruik van mondkapjes maken om gezichtsherkenningssystemen in openbare ruimtes te ontlopen.
Zullen? Het staat wel vast dat zeer gewelddadige extremistische groepen dit hebben toegepast, zoals ik onlangs gezien heb met Black Lifes Matter activisten. Van Antifa kun je wel verwachten dat ze gezichtsbedekking zullen toepassen (die lui doen nooit anders). Daar zijn genoeg filmpjes van op het internet te vinden. Dus ergens begrijp ik die zorgen wel.
21-07-2020, 15:39 door Anoniem
streepjes code op je mondmasker verplicht.
met daarbij een kleur voor of je republiek of democraat bent, wat je geloof is, of je werk hebt of werkzoekende bent...
21-07-2020, 17:18 door De baard
Dan vind je een doorzichtig mondmasker uit en verplicht je iedereen dat ding te gebruiken. Kan je er tenminste ook een RFID in aanbrengen om de mensen te tracken.

Maar was er eerder dit jaar niet al software waar de Chinezen gebruik van maakten die mensen kon herkennen ondanks de maskers die ze droegen?

Ah: https://www.security.nl/posting/647234/Chinees+bedrijf+claimt+gezichtsherkenning+van+maskerdragers
21-07-2020, 18:07 door Anoniem
Gewoon je naam en je social security nummer en telefoon nummer erop verplichten met de laatste 10 locaties in een chip. En een gemoedstoestand sensor en remote kill inbouwen.


Ik ben voor wie ook?
21-07-2020, 18:51 door Anoniem
Cool, alleen hierom al zou ik al een mondmasker willen dragen, nog geen eens om het virus.
21-07-2020, 23:20 door Anoniem
Ik begreep dat men in China reeds oplossingen heeft voor het fenomeen gezichtsherkenning met half bedekt gelaat.
22-07-2020, 11:47 door Anoniem
Door Anoniem: Ik begreep dat men in China reeds oplossingen heeft voor het fenomeen gezichtsherkenning met half bedekt gelaat.

You can't hide —

“The problem of masked facial recognition is not new, but belongs to the family of facial recognition with occlusion,” Mr Huang Lei [of the Hanwang Technology Co., Ltd.] said, adding that his company had first encountered similar issues with people with beards in Turkey and Pakistan, as well as with northern Chinese customers wearing winter clothing that covered their ears and face.

by Yuan Yang, ft.com - 3/18/2020

https://arstechnica.com/tech-policy/2020/03/how-china-built-facial-recognition-for-people-wearing-masks/

Hanwang claimt dat hun biometrisch algoritme voor gemaskerde gezichtsherkenning 95 procent nauwkeurigheid heeft bereikt in laboratoriumtests, en beweert zelfs dat het nauwkeuriger is in het echte leven, waar camera's meerdere foto's van een persoon (uit verschillende hoeken) kunnen maken, als de eerste poging om ze te identificeren mislukt.
22-07-2020, 15:34 door Anoniem
Door Anoniem:
Volgens het Counterterrorism Mission Center van Homeland Security zullen "gewelddadige extremisten en criminelen" waarschijnlijk gebruik van mondkapjes maken om gezichtsherkenningssystemen in openbare ruimtes te ontlopen.
Zullen? Het staat wel vast dat zeer gewelddadige extremistische groepen dit hebben toegepast, zoals ik onlangs gezien heb met Black Lifes Matter activisten. Van Antifa kun je wel verwachten dat ze gezichtsbedekking zullen toepassen (die lui doen nooit anders). Daar zijn genoeg filmpjes van op het internet te vinden. Dus ergens begrijp ik die zorgen wel.

Portland?

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/07/21/onvrede-groeit-over-inzet-paramilitairen-in-portland-a4006553
31-07-2020, 21:12 door Anoniem
Neem het Russische NtechLab, wiens technologie wordt ingezet bij ongeveer 150 duizend beveiligingscamera’s in Moskou. ‘We kunnen iemand identificeren die een bivakmuts draagt, of een medisch masker of een hoed die het voorhoofd bedekt’, stelde oprichter Artem Kuharenko in mei tegenover technologietijdschrift Wired.

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/mondkapjes-vormen-nieuwe-uitdaging-voor-gezichtsherkenning~bdba0c0e/

https://www.wired.com/story/algorithms-recognize-masked-face/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.