image

Couchsurfing onderzoekt mogelijk datalek met gegevens van miljoenen gebruikers

donderdag 23 juli 2020, 16:22 door Redactie, 2 reacties

Couchsurfing, het platform waar mensen een eigen slaapplek kunnen aanbieden of zoeken, onderzoekt een mogelijk datalek waarbij de gegevens van miljoenen gebruikers zouden zijn buitgemaakt. Dat laat Couchsurfing via Twitter weten.

De website van Couchsurfing werd op 12 juni 2004 gelanceerd en laat mensen een slaapplek bij andere mensen zoeken. Ook biedt het platform de mogelijkheid om als lokale gids voor toeristen te fungeren. Inmiddels maken meer dan veertien miljoen mensen gebruik van het platform, zo laat Couchsurfing zelf weten.

Security Chronicle, een team van beveiligingsonderzoekers, meldde afgelopen maandag dat iemand op internet gegevens van Couchsurfing-gebruikers aanbood. De dataset zou uit bijna 17 miljoen unieke gebruikers bestaan, waaronder e-mailadressen en gebruikersnamen. In een reactie op de melding laat Couchsurfing weten dat het een onderzoek heeft ingesteld en samenwerkt met de FBI, Secret Service en een extern securitybedrijf. Verdere details zijn echter niet gegeven.

Image

Reacties (2)
23-07-2020, 17:23 door Anoniem
Ik heb mijn account opgezegd. Met al die stomme kinderen en hun clowns die voor problemen zorgen overal.

Niet dat het minder is in Nederland.
24-07-2020, 13:32 door Anoniem
Een slaapplek in Corona tijd. ..Dat businessmodel sterft vanzelf uit.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.