image

No More Ransom-project politie en antivirusbedrijven bestaat vier jaar

maandag 27 juli 2020, 10:17 door Redactie, 1 reacties

Het No More Ransom-project dat de Nederlandse politie, Europol en antivirusbedrijven Kaspersky Lab en McAfee in juli 2016 lanceerden bestaat inmiddels vier jaar. Het initiatief biedt informatie over ransomware en allerlei decryptietools om versleutelde bestanden kosteloos te ontsleutelen.

Die tools zijn de afgelopen jaren meer dan 4,2 miljoen keer gedownload, zo laat Europol vandaag weten. Met deze tools is het mogelijk om bestanden van 140 verschillende ransomware-families kosteloos te ontsleutelen. Ook het aantal deelnemers aan No More Ransom is door de jaren heen gegroeid. In totaal bestaat het project uit 164 partners. Het gaat voornamelijk om antivirusbedrijven, opsporingsdiensten en computer emergency response teams (CERTs).

De website is in 36 talen beschikbaar. Door ransomware getroffen gebruikers kunnen er de "Crypto Sheriff" downloaden. Die kijkt of de ransomware op het systeem bekend is en biedt in dit geval een link naar de gratis decryptietool. "No More Ransom helpt mensen die door ransomware zijn getroffen, maar er zijn nog steeds allerlei soorten ransomware zonder oplossing", laat Europol weten. De opsporingsdienst adviseert slachtoffers van ransomware om niet te betalen.

Reacties (1)
27-07-2020, 10:24 door Anoniem
Werkt dit nog sinds die rosiafoben Kaspersky eruit gemiept hebben?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.