Computerbeveiliging - Hoe je bad guys buiten de deur houdt

GARMIN GEEFT AANVAL TOE

27-07-2020, 21:55 door [Account Verwijderd], 0 reacties
Laatst bijgewerkt: 27-07-2020, 22:00
Vandaag, maandag 27 juli 2020 rond 21.00 uur, staat op de website van Garmin het volgende:

Garmin Ltd. Is slachtoffer geweest van een cyberaanval die enkele van onze systemen op 23 juli 2020 versleutelde. Veel van onze online diensten hebben last gehad van deze aanval, waaronder websitefuncties, klantenservice en algemene bedrijfscommunicatie. We zijn onmiddellijk gestart de aard van de aanval te beoordelen en direct gestart met herstelprocedures.

We hebben geen indicatie dat klantgegevens, inclusief betalingsinformatie van Garmin Pay ™, zijn geopend, verloren of gestolen. Bovendien werd de functionaliteit van Garmin-producten niet beïnvloed, behalve de mogelijkheid om toegang te krijgen tot online services. De getroffen systemen worden hersteld en we verwachten de komende dagen weer normaal te werken.

Aangezien onze getroffen systemen worden hersteld, verwachten we enige vertraging in de verwerking van de achterstand aan informatie/data. We zijn dankbaar voor het geduld en begrip van onze klanten tijdens dit incident.
https://www.garmin.com/nl-NL/outage/

Dus zo te zien was de claim van BleepingComputer dus correct en hadden ze met de juiste bron gesproken.
https://www.bleepingcomputer.com/news/security/garmin-outage-caused-by-confirmed-wastedlocker-ransomware-attack/

De klanten worden verwezen naar de betreffende pagina's van Garmin voor vraag en antwoord. Het zal naar verluid wel even duren voordat alles weer online is.
Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.