image

Microsoft in gesprek over mogelijke overname van video-app TikTok

maandag 3 augustus 2020, 11:17 door Redactie, 6 reacties

Microsoft voert gesprekken over een mogelijke overname van video-app TikTok in de Verenigde Staten, zo heeft het techbedrijf via een blogposting bekendgemaakt. De aankondiging volgt op opmerkingen van de Amerikaanse president Trump, die vorige week zinspeelde op een mogelijk verbod. "We kijken naar TikTok. Mogelijk gaan we TikTok verbieden, mogelijk doen we iets anders. Er zijn verschillende opties", aldus Trump. Aanleiding zijn zorgen over de nationale veiligheid, hoewel de Amerikaanse autoriteiten geen concrete aanwijzingen hebben gegeven.

Verschillende Amerikaanse senatoren, waaronder Josh Hawley, Richard Blumenthal, Marco Rubio, Tom Cotton, Kevin Cramer, Ted Cruz, Joni Ernst, Thom Tillis en Rick Scott maken zich zorgen dat de app gegevens van Amerikaanse gebruikers naar China stuurt en het platform kan worden gebruikt om de aankomende presidentsverkiezingen in de VS te beïnvloeden. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo raadde eerder het gebruik van TikTok nog af. Op de vraag of Pompeo het installeren van de app zou aanraden antwoordde hij: "alleen als je wilt dat je privé-informatie in handen van de Chinese communistische partij komt."

Microsoft heeft met Trump contact gehad over een mogelijke overname vanTikTok in de Verenigde Staten, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. De video-app zou wereldwijd vijfhonderd miljoen gebruikers hebben, waarvan tachtig miljoen in de VS. Microsoft stelt dat het de zorgen van Trump over TikTok wil wegnemen en een "security review" onderdeel van een eventuele overname zou laten zijn,

Tevens is het techbedrijf naar eigen zeggen van plan om nieuwe maatregelen toe te voegen die de veiligheid en privacy van gebruikers moeten beschermen. Ook zal Microsoft de data van Amerikaanse gebruikers alleen in de VS opslaan en eventuele gegevens die nog in het buitenland zijn opgeslagen daar weghalen en vervolgens verwijderen. Afsluitend laat Microsoft weten dat het om voorlopige gesprekken gaat en er geen garantie is dat de overname ook daadwerkelijk zal plaatsvinden. Pas nadat de gesprekken zijn afgerond komt met Microsoft met verdere informatie.

Reacties (6)
03-08-2020, 11:47 door Bitje-scheef
Grappig dat Trump dat dan weer moet "afdwingen" onder het mom van e.a. smoes.
.
03-08-2020, 13:57 door Anoniem
Als de overname van TikTok slaagt, wordt Microsoft in één klap een speler van belang op de Amerikaanse markt voor sociale media en een belangrijke concurrent van Facebook.

Kijkt CHINA mee met jouw TikTok? | De waarheid over TikTok
NOS Stories, 17 juli 2020

https://www.youtube.com/watch?v=qczB-iaQoP4

Interview met Sanne Maasakkers, ethisch hacker bij Fox-IT.com en Sjoerd den Daas, correspondent China. Video over het AI algoritme van TikTok (Douyin) en de geheimzinnige firma ByteDance.

https://nos.nl/artikel/2342708-overnamegesprekken-microsoft-en-tiktok-hervat-na-overleg-met-trump.html
03-08-2020, 21:45 door Anoniem
Zou het niet kunnen dat Trump ineens TikTok is beginnen viseren omwille van een comedienne die hem nabootst via TikTok?
Haar naam: Sarah Cooper - heel warm aanbevolen en erg ontspannend.
Ik denk niet dat Trump doorheeft wat ByteDance is - en wat AI is - IA is hijzelf...
04-08-2020, 07:52 door Anoniem
Behalen wij er als Europeanen en actieve gebruikers van MikMok er dan een voordeel mee?
04-08-2020, 07:59 door Bitje-scheef
Door Anoniem: Als de overname van TikTok slaagt, wordt Microsoft in één klap een speler van belang op de Amerikaanse markt voor sociale media en een belangrijke concurrent van Facebook.

Kijkt CHINA mee met jouw TikTok? | De waarheid over TikTok
NOS Stories, 17 juli 2020

https://www.youtube.com/watch?v=qczB-iaQoP4

Interview met Sanne Maasakkers, ethisch hacker bij Fox-IT.com en Sjoerd den Daas, correspondent China. Video over het AI algoritme van TikTok (Douyin) en de geheimzinnige firma ByteDance.

https://nos.nl/artikel/2342708-overnamegesprekken-microsoft-en-tiktok-hervat-na-overleg-met-trump.html

Ik heb niet de indruk dat een overname een verbetering zal geven in de dataverzamelingsdrang.
De data gaat alleen naar een andere richting van de wereld.
06-08-2020, 16:23 door Anoniem
China verschanst zich reeds achter ‘The Great Firewall'. Google, Twitter en Facebook zijn daar niet bereikbaar. Rusland voerde een test uit met RuNet, om zich tijdelijk van internet af te kunnen sluiten. Het land benadrukt dat het slechts ging om een veiligheidstest. Het nieuwe Amerikaanse beleid kan ook een precedent zetten voor landen als Turkije.

In de tech-gemeenschap werden de Amerikaanse plannen dan ook gezien als het begin van de bouw van een ‘digitale Berlijnse muur’, met als mogelijk gevolg dat het wereldwijde internet op termijn in een paar grote blokken uiteenvalt.

https://www.trouw.nl/buitenland/vs-trekken-digitale-berlijnse-muur-op-tegen-chinese-apps~bee4bf58/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.