image

Google gebruikt sensor Androidtelefoons voor detectie van aardbevingen

dinsdag 11 augustus 2020, 15:52 door Redactie, 9 reacties

Google gaat de sensoren van Androidtelefoons gebruiken om aardbevingen wereldwijd te detecteren. De versnellingsmeter die in een smartphone aanwezig is maakt van het toestel een mini-seismograaf, aldus Google. De data wordt vervolgens via het Android Earthquake Alerts System verwerkt. Het techbedrijf hoopt door de informatie van miljoenen Androidtelefoons te verzamelen het grootste aardbevingsdetectienetwerk ter wereld op te zetten.

De versnellingsmeter kan trillingen waarnemen die op een aardbeving kunnen duiden. Wanneer het Androidtoestel vermoedt dat het om een aardbeving gaat wordt er een signaal naar een Google-server gestuurd, alsmede de locatie waar de trilling werd waargenomen. De server combineert vervolgens de informatie van alle telefoons om te bepalen of er een aardbeving gaande is. Wanneer dit het geval is kan Google gebruikers waarschuwen.

Als eerste zal het techbedrijf gebruikers via de eigen zoekmachine over aardbevingen informeren. Daarnaast zullen Androidgebruikers in de Amerikaanse staat Californië aardbevingswaarschuwingen ontvangen. Google is van plan om deze waarschuwingen via "Android-gebaseerde aardbevingsdetectie" in de toekomst in meer landen te gaan tonen. De feature zal via Google Play Services op nagenoeg alle Androidtoestellen worden geïnstalleerd en is via Location Services in of uit te schakelen.

Image

Reacties (9)
11-08-2020, 16:03 door Reinder
Even afgezien van de ongetwijfeld terechte zorgen omtreft het delen van locatie-data en dergelijke, technisch gezien is dit wel een erg slim idee. Zelfs met beperkte gevoeligigheid kan de fijnmazigheid van grote waarde zijn.
11-08-2020, 18:12 door Briolet
Je moet wel oppassen voor vrachtwagens die door wijken denderen. Of een hele natie die naar voetbal kijkt en gelijktijdig opspringt als er een goal valt. (-:
11-08-2020, 18:34 door quikfit
Wel fijn natuurlijk als er bij jou een aardbeving is geweest...en je dan wat later een berichtje krijgt dat het ook echt gebeurd is.
11-08-2020, 19:28 door Anoniem
Door Briolet: Je moet wel oppassen voor vrachtwagens die door wijken denderen. Of een hele natie die naar voetbal kijkt en gelijktijdig opspringt als er een goal valt. (-:

Dat is het aardige van grootschalige statistiek - ruis middelt weg.

Massale goal-stampers zijn wat lastiger - maar aardbevingstrillingen hebben een bron, een een looptijd (O geluidssnelheid in steen - aantal kilometers per seconde).
goal-stampers doen het 'allemaal tegelijk' - Afgezien daarvan zijn de trillingen gegarandeerd anders.
11-08-2020, 19:50 door Anoniem
Of van iedereen warvan de bek openvalt bij het lezen bovenstaande onzin!
12-08-2020, 09:47 door Anoniem
Komt er ook een opt-out mogelijkheid?
12-08-2020, 10:16 door Anoniem
Door Anoniem: Komt er ook een opt-out mogelijkheid?

Je kunt Google Android van je mobieltje verwijderen, en vervangen door LineageOS, postmarktetOS of Ubuntu Touch.
12-08-2020, 12:41 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem: Komt er ook een opt-out mogelijkheid?

Je kunt Google Android van je mobieltje verwijderen, en vervangen door LineageOS, postmarktetOS of Ubuntu Touch.

Misschien moet je het hele artikel lezen, want er staat letterlijk in:
De feature zal via Google Play Services op nagenoeg alle Androidtoestellen worden geïnstalleerd en is via Location Services in of uit te schakelen.
12-08-2020, 13:20 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Komt er ook een opt-out mogelijkheid?
Lezen is lastig.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.