image

Signal toont bij groepsgesprekken voortaan namen in plaats van telefoonnummers

donderdag 13 augustus 2020, 10:26 door Redactie, 3 reacties

De versleutelde chat-app Signal toont bij nieuwe groepsgesprekken voortaan profielnamen in plaats van telefoonnummers. Dit moet gesprekken persoonlijker maken en ervoor zorgen dat groepsgesprekken minder verwarrend zijn, zo laat de ontwikkelaar in een aankondiging weten.

Signal werkte jarenlang alleen met telefoonnummers, maar ondersteunt sinds twee jaar profielen. De weergave van profielen is nu aangepast en vereenvoudigd. Net als de communicatie die via de chat-app plaatsvindt zijn ook Signal-profielen end-to-end-versleuteld en maken gebruik van hetzelfde Signal Protocol. Profielgegevens zijn dan ook niet toegankelijk voor de chatdienst, zo laat het ontwikkelteam weten.

Daarnaast heeft Signal een nieuwe optie toegevoegd genaamd message requests. Wanneer een gebruiker een chatbericht ontvangt van iemand die niet in zijn contactlijst voorkomt, of door iemand aan een groep wordt toegevoegd, kan hij meer informatie zien over de persoon in kwestie, voordat het gesprek wordt geaccepteerd, verwijderd of geblokkeerd. Om van message requests gebruik te kunnen maken moeten gebruikers wel over een Signal-profiel beschikken.

"Bij individuele gesprekken krijg je de naam (en foto) te zien van de persoon die een bericht naar je stuurt. Bij groepsgesprekken heb je meer controle of je bij een groep wil of niet en de groepsleden zullen met profielen minder verwarrend zijn dan met een reeks telefoonnummers", aldus het Signal-ontwikkelteam.

Image

Reacties (3)
14-08-2020, 09:05 door Anoniem
Hoe kan iemand nu een "veilige" communicatie app vertrouwen, die gebruik maakt van telefoonnummers?

Iedere normale messenger kan je gewoon accounts aanmaken met een emailadres, wat niet publiek zichtbaar is.

Ga toch weg met deze rommel
14-08-2020, 11:19 door Anoniem
Hoe kan iemand nu een "veilige" communicatie app vertrouwen

Hoe iemand dat kan doen? Nou, bij Signal draait het erom dat *communicatie* veilig is. En daar heb ik bij Signal meer vertrouwen in dan bij de meeste andere apps.

Ga toch weg met deze rommel

Zucht... Wat een hoog niveau weer; het ruikt naar een trol.
31-01-2021, 13:55 door Anoniem
Wanneer ik op de app van Signal klik, krijg ik een lijst met namen van gebruikers. Doorklikken op die namen geeft me ook hun gsm-nummers!
Hoe kan ik mijn eigen nummer afschermen zodat jan-en-alleman dit niet te zien krijgt?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.