De Nederlandse autoriteiten hebben Twitter vorig jaar minder vaak om gegevens van gebruikers gevraagd dan het jaar daarvoor, zo blijkt uit het nieuwste transparantierapport van de microbloggingdienst. In 2019 werden er twintig dataverzoeken ingediend waarbij er data van 34 accounts werd gezocht.
Het kan dan gaan om het e-mailadres dat voor de registratie is gebruikt, telefoonnummers en ip-adressen. In het geval de autoriteiten een zoekbevel overhandigen kan Twitter ook de inhoud van berichten overhandigen, zoals privéberichten en uitgewisselde media. In zo'n zestig procent van de verzoeken van de Nederlandse autoriteiten overhandigde Twitter gegevens. In 2018 ontving Twitter nog 34 dataverzoeken, waarbij er informatie over 41 accounts werd opgevraagd. In iets minder dan zestig procent van de gevallen verstrekte Twitter gebruikersgegevens.
Naast de normale dataverzoeken kunnen de autoriteiten ook noodverzoeken doen. Deze verzoeken hebben betrekking op situaties waarbij personen fysiek gevaar lopen. In 2019 ging het om elf noodverzoeken die op twaalf accounts betrekking hadden. Slechts bij één noodverzoek werd er data overhandigd. Een jaar eerder dienden de autoriteiten nog veertien noodverzoeken in, die op evenveel accounts betrekking hadden. Bij twaalf van de verzoeken werd data verstrekt.
Waar het aantal dataverzoeken vorig jaar afnam, werd Twitter wel vaker door rechters en advocaten verzocht om data van gebruikers te verwijderen. In totaal kwamen er in 2019 zeventien "legal demands" binnen. Het gaat dan om een combinatie van gerechtelijke bevelen en andere schriftelijke aanmaningen van autoriteiten en advocaten om content te verwijderen. Géén enkele keer besloot Twitter tot het verwijderen van data over te gaan. Een jaar eerder in 2018 ging het nog om zes verwijderverzoeken. Ook toen werd er geen content verwijderd.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Security Officer
36 - 40 uur
Als Security Officer zorg je dat het infrastructuur platform, de -broncode en de VECOZO werkplek van VECOZO zo min mogelijk kwetsbaarheden kennen. Dit doe je door kwetsbaarheden inzichtelijk te maken en op te lossen. Zo speel jij een cruciale rol in de beveiliging van al onze gegevens en bedrijfsmiddelen.
Juridische vraag: Als mijn werkgever van mij verlangt om aan te geven of ik Corona heb, dan wel mij heb laten testen of mij ...
Certified Secure LIVE Online
Certified Secure is LIVE. Cross Site Scripting vinden en voorkomen? Met z'n allen een volledige kubernetes cluster compromitteren? Of gewoon voorkomen dat een collega op een phishing mail klikt? Ontwikkel ook terwijl je thuiswerkt je Hacker Mindset!
Zoals altijd zijn ook onze LIVE trainingen hands-on en met persoonlijke begeleiding van ervaren Certified Secure instructeurs. Direct vanuit je browser en dus zonder nasty extra software!
Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw team.
Het risico van een supply-chain-aanval, waarbij aanvallers via software of systemen van een derde partij bij organisaties weten ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.