Microsoft heeft een noodpatch uitgebracht voor twee kwetsbaarheden in Windows 8.1 en Server 2012 waardoor een aanvaller die al toegang tot een systeem heeft zijn rechten kan verhogen. De beveiligingslekken, CVE-2020-1530 en CVE-2020-1537, bevinden zich in het Windows Remote Access-onderdeel van het besturingssysteem.
Het probleem doet zich voor in de manier waarop Windows Remote Access geheugen verwerkt. Een aanvaller die toegang tot een systeem heeft kan via een "speciaal geprepareerde applicatie" zijn rechten verhogen, aldus de uitleg van Microsoft. Verdere details zijn niet over de twee kwetsbaarheden gegeven, behalve dat één ervan is gevonden en gerapporteerd door securitybedrijf Pen Test Partners.
Voor Windows 7, Windows 10, Server 2016 en Server 2019 verscheen de beveiligingsupdate om het probleem te verhelpen op 11 augustus. De patch is nu als "out of band security update" ook voor Windows 8.1 en Server 2012 beschikbaar gemaakt. Gebruikers kunnen de update via de Microsoft Update Catalogus downloaden. Gebruikers van andere Windowsversies hoeven geen actie te ondernemen, zo laat Microsoft weten.
Je bent niet ingelogd en reageert "Anoniem". Dit betekent dat Security.NL geen accountgegevens (e-mailadres en alias) opslaat voor deze reactie. Je reactie wordt niet direct geplaatst maar eerst gemodereerd. Als je nog geen account hebt kun je hier direct een account aanmaken. Wanneer je Anoniem reageert moet je altijd een captchacode opgeven.
Op woensdag 17 maart mogen alle Nederlanders van achttien jaar en ouder weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. ...
Nog een aantal weken en dan gaat Nederland weer naar de stembus om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen. In aanloop naar de ...
Het aftellen naar de verkiezingen is begonnen. Nog vier weken en dan mag Nederland in de stemlokalen en per post bepalen wie de ...
Een digitaal paspoort, recht op betaalbaar en snel internet, 'digitale inburgering' of digitaal stemmen, het zijn slechts een ...
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.